Rutte heeft het dus voor elkaar. Het moet gezegd: hij is een linkmichel. Wie in staat is om een partij die (ex-)communisten, christenradicalen, pacifisten en socialisten in haar gelederen telt tot een ‘ja’ over te halen, is gewiekst als de duivel. We hoeven dus niet trots op hem te zijn. Eerder beschaamd. Want linksom of rechtsom, ons land is weer eens de spreekbuis van Amerika, the voice of America, die het dodelijke lied van de oorlog zingt. Want het is oorlog in Afghanistan en Rutte en zijn bondgenoten, nu dus ook GroenLinks, sturen kanonnenvoer naar dat land.

In ons land duurt een opleiding tot politieagent vier jaar. En Rutte maar volhouden dat je analfabeten in een middeleeuws achterlijk land, waar chaos heerst en al tientallen jaren een wrede oorlog woedt, in 8 of voor mijn part 18 weken opleidt tot agent!? Denkt-ie soms dat we gek zijn? Ik weet niet wat GL (op Ineke van Gent na) mankeert, maar ik trap daar niet in, meneer. U stuurt mensen een oorlog in die niet de hunne of de onze is en laat ze de verkoolde kastanjes uit de hel van Afghanistan halen.

Als straks iemand in een lijkkist terugkeert, kijkt u de familieleden dan ook zo triomfantelijk aan? Bent u dan net zo welbespraakt om onder die familie een meerderheid te krijgen die zegt: Nou, meneer Rutte, het is natuurlijk jammer dat ons kind dood is, maar het was inderdaad écht nodig dat we daar oorlogje speelden.

We zitten voorlopig opgescheept met dit bruine kabinet. En dit waren nog maar de eerste honderd dagen. Ik ben bang dat het alleen maar erger wordt. Geachte afgevaardigden: u die dit oorlogskabinet aan een meerderheid hielp: droom maar niet van de doden die gaan vallen door uw toedoen. Slaap rustig.
Meneer de minister-president: slaap zacht!

Categorieën: Actualiteiten

5 reacties

trawant · 31 januari 2011 op 17:23

En zo is het!
We wachten weer op de verbijsterde reacties,het deemoedig uitgesproken medeleven en het;
‘Juist nu gaan we door’ van deze hypocriete bende
waar ik helaas Mw. Sap vanaf nu ook toe reken.

Frans · 31 januari 2011 op 20:55

Met het aantal slachtoffers valt het wel mee. Een doorsnee navo-oefening vergt door ongelukken ook nogal wat slachtoffers. Elke dode is er een teveel daar niet van, maar in Uruzgan vielen de Nederlandse doden nu ook niet bij bosjes. Het zal daar in Kunduz ook wel meevallen. Om over Gouda waar Wilders zich zo´n zorgen over maakt maar te zwijgen. En Rutte, Rutte is gewoon een oppurtunist die zo lang mogelijk aan de macht wil blijven. Mijn vader noemde zo iemand ein lauttonendes nichts

Harrie · 2 februari 2011 op 16:07

Het enige dat je met goed fatsoen op een oorlogskabinet kunt doen is schijten, billen vegen en schoonspoelen. Ik heb het vroeger ooit meegemaakt in de Balkan. Smerige toestanden.

JanBontje · 3 februari 2011 op 13:59

Prachtig omschreven, Harry. We hebben schijt aan zulke bruine lieden!

JanBontje · 17 maart 2011 op 21:13

Ja… 🙁

Geef een reactie

Avatar plaatshouder