Ik heb beloofd de identiteit van de vrouw in kwestie publiek geheim te houden, ik heb haar de codeletter M gegeven. En toepasselijk, al is ze nog te jong om in de schoenen te staan van Dame Judi Dench in haar rol als M in James Bond-films. Maar met haar pittige karakter zou ze over 20 jaar zeker zo’n rol aankunnen, en met geloofwaardigheid.

Het was zaterdagavond 28 januari 2012, de dag daarvoor had ik de leeftijd van 25 bereikt. En dat was niet zonder slag of stoot. Ik had in Heinkenszand een dokter die veel deed, maar niet buiten de box durfde te kijken. Het gevolg was meer medicijnen dan ik vandaag de dag heb, en helpen? Voor geen meter! Daardoor had ik een beetje de hoop opgegeven 25 jaar te halen. En twee keer had ik bijna gelijk, maar gelukkig had ik een beschermengeltje op mijn schouder. Dus net als onkruid ben ik er nog steeds en dat is ongetwijfeld een bron van ergernis voor zekere personen…

Maar goed, bij Saloniki Goes waar ik zoveel heb meegemaakt zou er wat gebeuren dat zo’n vriendschappelijk liefdevol gebaar was, dat het reden genoeg was voor mensen om een rel van te maken dat je alleen kan beschrijven als “Doe-maar-Gewoon mentaliteit”. 28 januari had ik een grote groep vrienden uitgenodigd bij Saloniki Goes om het te vieren, want ik vond echt dit dat gevierd moest worden. Het was een avond zo gezellig door de mensen, de grappen, zelfs hoe we binnen kwamen. Achteraf bleek dat mijn moeder met de eigenaar Lefteris had zitten mailen en hem een klein MP3-bestand had gestuurd. Toen de meesten van ons aan tafel stonden, ging de Griekse muziek uit en door een Grieks restaurant waar ik vele verjaardagen had gevierd gebeurde nu wat heel speciaals. Opeens werd de serie-intro van Bassie & Adriaan en de Verzonken Stad gedraaid, de versie gemaakt nog met Aad Klaris uit 1989. Ik weet nog goed hoe half de tafel even mee ging zingen en omdat 2x gedraaid werd zongen nog een paar gasten mee. Dat was echt geweldig. Maar goed, op den duur er waren al wat rondjes voorbijgekomen en we hadden al een voorgerecht gegeten, besloot ik rondje te doen want er zaten heel wat mannen en vrouwen aan de tafel. Gewoon rondje om alvast iedereen te bedanken, ik kreeg knuffels, een kus op mijn wang, wat lieve woorden en toen kwam ik bij M.

Ik kende haar al heel lang, ze woonde in hetzelfde dorp waar ik vanaf mijn 5de woonde. We waren hele goede vrienden, ik beschouwde haar als mijn zusje. Ze kon ook pittig zijn, vergis je niet achter die glimlach, mooie blauwe ogen zit iemand die je verbaal naar de grootte van David de Kabouter kan laten voelen. Ze zag er die avond extra mooi uit met haar mooie kleding, ze had haar dit keer zwart gekleurde haar los en ik vind los haar netjes prachtig!

Sexy zoals ze was wij hebben naast elkaar geslapen, zij heeft mij geholpen toen ik zo ziek was dat niks kon en ik heb haar intiemer gezien zonder bijbedoelingen, een klein ongelukje door een niet goedwerkend slot. Ze valt in groepje vrouwen die de schoonheid hebben om een Bondgirl te zijn. Alleen dan wel voor keiharde Bond, dan denk ik aan Sean Connery, Timothy Dalton of Daniel Craig. In de rij was de 4de aan de beurt en toen gebeurde iets wat op camera ook is vastgelegd.

Ik wilde haar bedanken zoals iedereen. Ik had al vriendelijke woorden gehad, ik had kusje en knuffels gehad. Maar toen kwam ik bij M en die had totaal ander idee om mijn verjaardagscadeau te geven, ze heeft er eentje gegeven die hopelijk niet zal vergeten. Toen ik bij haar was wilde ik haar zoen op de wang geven, maar ze draaide haar gezicht en vol passie zoende zij mij op de mond. En dit was geen tongzoen, voordat iemand vraagt. Maar het waren twee lippen die stevig tegen elkaar gedrukt waren, want ik dacht er geen microseconde aan om de zoen af te breken! Ik wist dat er een foto van was genomen, maar wat ik niet wist dat wat a publiek gebeurt was een hevig debat zou openen op mijn net nieuwe Facebook account.

Van 136 foto’s was het de foto die de meeste commentaar kreeg. En ik moet zeggen ik wist niet wat mij overkwam. De wijze zoals de Hiddemeister “Heremetijd” altijd kan zeggen als hij echt de zin er niet van inziet, dat was toen zeer toepasselijk geweest. Want als mensen een mening hebben is dat leuk, maar om in het openbaar een zoen te veroordelen zonder de feiten te weten. Begon met een zuinige Zozo. En opeens werd ons even vertelt dat verjaardagszoen alleen op de wang mag, dus die dat lezen als u het maar weet! (Zou er zelf niks mee doen).
Maar ik weet niet waarom maar vooral vrouwen gingen er fors tegen elkaar op in. En ik dacht wat moet M hier wel niet over denken, want zij werkte overdag. Maar ze gaf een nuchtere, prachtige reactie. “Mensen en hun conclusies…… Zo vermoeiend”. En ik hoopte dat daarmee de kou uit de lucht was, maar reacties bleven komen. Mijn moeder, mijn beste vriend en anderen hebben zich hier kostelijk mee vermaakt, want de mensen die de reacties gaven die stonden natuurlijk voor schut. Ik weet niet of het afgunst was, misschien jaloersheid? Ik kan daar tot de dag van vandaag geen antwoord op geven en ik ga dat na 7 jaar ook zeker niet proberen! Ik weet wel dat het een voorbeeld was dat als mensen soms iets dwars zitten, dat eruit moet en of dat nu goed of slecht is?

In ieder geval, ik word over 2 ½ jaar 35 jaar oud. En ik wil dat mogelijk ook een beetje groots vieren. Nu verlang ik niet weer een kus van M, want ze heeft een heel leuke vriend. Dus stel dat mensen tegen die tijd denken, wat moet ik die Tim toch eens geven. Ik nodig single vrouwelijk geslacht zeker uit om een voorbeeld te nemen (Stille hint).

Mijn 25ste verjaardagfeest was hierdoor nog een beetje leuker en de nasleep zeker. En foto heb ik nog steeds en ik was niet plan hem te wissen, noch het moment uit mijn geheugen te wissen.
En voor mensen die het nog steeds niet goed vinden kan ik alleen maar de woorden van de grote filosoof M. Jagger citeren:
You can’t always get what you want.’


Tim uut Kwedamme

Ik ben man met een eigen manier van leven, stijl, gevoel voor humor en net als iedereen heb ik soms geluk en soms pech! Ik ben nieuwsgierige en leergierig als het gaat om de wereld rond mijn heen. Mijn leven deel ik tegenwoordig met een prachtige vrouw. Een steun en toeverlaat, die ik blind kan vertrouwen omdat we elkaar hebben leren kennen onder bijzondere omstandigheden. Ik leef in een klein dorpje in Zeeland. Ondanks mijn fysieke beperkingen, dit betekend niet dat ik niet leef. Ik probeer te genieten van elk moment van het leven, ik ben nog altijd een beetje kind gebleven waardoor ik van de kleinste dingen kan blijven genieten. Ik ben iemand die geniet van de bourgondische levensstijl. Ik ben enorme fan van de Griekse keuken, maar ik ben zeker niet vies van de Hollandse pot. Een glasje Samos wijn of een biertje op zijn tijd gaat er ook wel in. Ik leef met het motto “Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen” en dat helpt enorm als je bepaalde dingen gewoon niet kan. Ik ben gek op schrijven, muziek luisteren en goede films kijken.

6 reacties

G.van Stipdonk · 18 juli 2019 op 18:06

Of die andere filosoof G. O’Sullivan:
https://www.youtube.com/watch?v=ouajeMalTcw

Mien · 19 juli 2019 op 07:10

Nou vooruit dan. Kusje van M voor deze onderhoudende column.
Next Bondgirl.
https://images.app.goo.gl/ehnTKrEyqECAjBUX8

  Tim uut Kwedamme · 28 juli 2019 op 01:43

  Ik begreep dat je geen Bondgirl meer mag zeggen. Maar die kus, ik hoop als ik oud ben. En ik zit in wat dan een bejaardentehuis ben, dat ik nog over kan vertellen. Want de kus was leuk, de gedachten er achter alleen vriendschappelijk met liefde van vrienden.
  Maar de storm daarna, was zo mooi achteraf te zien. Ik ben blij dat jullie hierover kunnen meel lachen.

Nummer 22 · 19 juli 2019 op 14:50

Ge zijt geen Fransman da’s nou jammer. Ander had u 3 kussen op de wangen gehad. U zoekt La Femme n’est pas un Homme. Mooie column dat weer wel. Even tussen u en mij…toen ik 4 jaar was, kuste ik voor een eerste keer een andere 4 jarige.. even later verhuisde de familie naar Bleskengraaf… of het een met het ander te maken had, weet ik niet. Wat ik wel weet na die eerste kussen is dat..zoenen heerlijk en sensueel kan zijn.

  Tim uut Kwedamme · 28 juli 2019 op 01:45

  Ik ben een beetje Grieks. En ik weet van ervaring zijn mensen met passie. Dus het was een kus passie want ze had ook Spaanse wortels. Maar ik vind mooi wat je hier schreef. Maar vreemd dat familie verhuist vanwege kus.
  Maar die kus was heel speciaal. Want kwam van iemand met een goed hart.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder