Vandaag werd bekend dat de oranje blauwe maffia samen met het sChijnheilig Democratisch Appèl en onze nieuwe nationale polder beweging de PVV, drie weken gaan vergaderen in het Catshuis.
Ze gaan zich buigen over nieuwe bezuinigingen en willen daar de tijd voornemen. Ik zou willen dat ze over alles eens de tijd namen. Drie weken lang gaan ze kijken of ze de burger nog verder kunnen uitknijpen en leegzuigen. Ondanks dat Geert Wilders zei dat de premier een probleem heeft als er nog meer gekort moet worden, heeft Rutte toch al zijn steun. Geert heeft een nieuw speeltje. Namelijk een afzeik forum voor Polen. Hier kan je lekker anoniem je Poolse stukadoor de grond in boren. Dat is even onderhands geregeld. Jij wil bezuinigen, dan wil ik een andere bevolkingsgroep kunnen zwartmaken. Zo gaat dat in Den Haag.
Nu heb ik via een bevriend Tweede Kamer lid een gedicht gekregen dat door de premier is geschreven. Hij gaat dit voordragen op de eerste dag in het Catshuis.

Het gaat als volgt:
Knibbel knabbel knuistje ik schop je uit je huisje. Ben je erg ziek dat doet mij lekker niets. De premies gaan omhoog zo bent u sneller dood. Ben je werkeloos, crepeer dan maar achter centraal in een ouwe doos. Ga je met pensioen dan krijg je van mij geen poen. Geert die blijft mijn vriend anders houd de coalitie het voor gezien. Het CDA krijgt zijn zin, weg met het gezin. Kan je de rekeningen niet meer betalen, bij ons valt lekker niets te halen. Kom je straks niet meer rond over een jaar zak je nog verder in de stront. Blijft de burger klagen, dan komen we straks nog meer halen.
Einde.
Nu is het rijm technisch misschien niet helemaal in orde, maar volgens zijn moeder had hij vroeger ook al moeite met Sinterklaasgedichten.

Wanneer houden wij op om alles maar te pikken van deze drie? Wordt het niet eens tijd om een vuist te maken. Actie, het is tijd voor actie. De burger moet zich roeren, we moeten duidelijk maken dat de grens is bereikt. Allemaal naar het Malieveld met spandoeken. “Rutte neem je zooitje me naar huis.”
Stuur dit bericht door en laat het malieveld volstromen met mensen die dit niet meer pikken.
Laat de oppositie nu ook eens als één blok opstaan. Zijn we nu als burger echt alleen maar belangrijk om één keer in de vier jaar een rondje rood in te kleuren.
Den Haag u bent aan zet nu.

Wout

Categorieën: Actualiteiten

4 reacties

DACS1973 · 16 februari 2012 op 12:49

Misschien omdat het vanuit emotie is geschreven of zo, maar ik vind dit stuk niet zo geslaagd. Bij mij wakkert het in elk geval niet de behoefte aan om met een spandoek naar het Malieveld te trekken.

JoeyvG · 16 februari 2012 op 14:57

Leuk stukje. Helaas weet je net zo goed als ik dat staken alleen iets oplevert als het in de vorm van een Arabische lente is, en ook daar zijn de resultaten nog niet denderend. Het wordt gewoon weer de broek omlaag, bukken en nemen wat er gegeven wordt. Welkom in democratisch Nederland!

Libelle · 16 februari 2012 op 15:13

Als de emotie met de verontwaardiging aan de loop gaat, dan heeft het nog maar een functie; de “die meneer is ontzettend tegen” functie.
Het wervende valt weg. Ik trap er zelf ook altijd opnieuw weer in.

Harrie · 17 februari 2012 op 14:30

Ja, ja, en wie van de drie zal straks overblijven? Ik houd mijn rood hart vast.

Geef een antwoord