Ze zeggen dat het geen pijn doet, maar ik weet het zo net nog niet. Ik heb er toch al een paar maandjes last van inmiddels. Het is dragelijk hoor, dat wel. Morfine is net niet nodig, maar toch… De laatste tien jaar zijn echt voorbij gevlogen. Ik weet dat ik niet heb stilgezeten al die tijd. Veel uitstapjes gemaakt, samen gaan wonen, getrouwd, twee kinderen gekregen, maar het lijkt in totaal maar een paar maanden in beslag te hebben genomen. Opeens word je door iemand wakker gemaakt die zegt: “Goh Wen….30 dit jaar hè?”. Ik zou haar nog eens moeten vragen hoe ik op dat moment keek en of ik haar toch niet ben aangevallen. Het voelde namelijk alsof ik een stomp in mijn maag kreeg. Volgens mij ben ik daarna even het bewustzijn verloren, een shockeffect volgde en toen begon het nadenken. Waar is de tijd gebleven? Wat heb ik allemaal gedaan? Heb ik bij alle gebeurtenissen wel genoeg stil gestaan? Ben ik niet vergeten om ervan te genieten?

Sinds een paar maanden zie ik dan ook ineens overal meiden van 20 lopen. Kin omhoog, mooi in de make-up, strak in de spijkerbroek en dan denk ik: “Was ik nog maar 20.” Hetzelfde gevoel heb ik overigens als ik naar de jongens van 20 kijk. Hmm, misschien toch last van een vroege midlifecrisis dan. Ach, ik steek het wel op de hormonen.

Het heeft niet eens zozeer met de leeftijd te maken overigens hoor. Ik denk namelijk niet dat als ik vrijdagmorgen wakker word, ik ineens 20 rimpels bij heb gekregen of dat mijn haar opeens grijs is geworden. Natuurlijk merk ik dat ik ouder word…..of merk ik vooral dat ik twee kinderen heb gebaard. De rek is er wel een beetje uit zal ik maar zeggen, maar over het algemeen overwint mijn jonge geest het wel.

Wel besef ik me nu meer dan ooit dat ik moet genieten. Genieten van iedere dag die ik krijg. De dingen doen, die ik zo graag doe. De kinderen worden ouder, het wordt allemaal wat makkelijker. Dit kan ik mooi gebruiken om meer tijd voor mezelf te nemen, zodat wanneer ik 40 word, ik mezelf niet af hoef te vragen of ik er alles wel heb uitgehaald wat erin zit.

Ook al wordt het dan vrijdag misschien nog een beetje lachen als een boer met kiespijn, ik denk dat die nieuwe laptop die ik per ongeluk in de hal zag staan, best een hoop goed kan maken….

Categorieën: Algemeen

11 reacties

lagarto · 26 augustus 2007 op 09:41

Hey Wendy,
Ik zie dat je ondanks deze gedachten toch nog doelen ziet, dus geen echte Midlife, denk ik. Prima column. Bei de wee, Ik zie erg veel bierbuikerig en zelfingenomen gedoe bij de twintigers, of is dat alleen hier in Zeeland.
“Adios”

Ohh nee… dat klopt niet jij komt zelf ook uit Zeeland, zie ik ineens op je profiel. Ik heb je in dat pakje toch nog nooit op de grote markt van Goes gezien!

klapdoos · 26 augustus 2007 op 09:46

Ha die Wendy, gefeliciteert meid, je bent de grens over van de innerchild, zoals ze dat noemen. Geniet elke dag van wat je beleven mag, vergeet nooit dat je een mens van een minuut bent, nee een seconde. Weet je, als je jong bent wil je snel ouder worden, en als je eenmaal ouder wordt, kijk je vol verbazing naar de jongeren, en denkt ” wat gaat dat hard”. Nee, meis, je komt net kijken, en je hebt nog meer dan de helft ( met Gods wil natuurlijk) van je leven vol te maken, en als je dan zo’n knaller van een leuke column schrijft als hierboven, dan tokkelen we verder( o nee, dan zit ik al in het hemelorkest aan de harp, ben ál 54, hoewel men mij bij mijn 24ste jaar nog maar 1 jaar gaf) Geniet van je leven, geniet van je gezin, en geniet zeker van je kids, want nou ga je beseffen hoe hard alles gaat…
Liefs van Leny 😆 :wave: :wave:

pally · 26 augustus 2007 op 10:45

Proficiat, Wendy!
Ja dertig is wel stok oud, mischien kun je die laptop beter inruilen voor een rollator.. 😀

groet van Pally

Prlwytskovsky · 26 augustus 2007 op 10:48

Gefeliciteerd wendy, en goed om je hier terug te zien. :kus:

lisa-marie · 26 augustus 2007 op 13:01

Alvast gefeliciteerd. 🙂
Ik heb met plezier je stukje gelezen.
En ach al ben ik dan wel een aantal jaar ouder ,ik ben blij dat ik geen 20 meer ben.
Geniet van je 30ste.

Mosje · 26 augustus 2007 op 13:32

Nou maar hopen dat die laptop voor jou bestemd is, anders wordt het echt lachen als een boer met kiespijn.

Li · 26 augustus 2007 op 19:25

En ik maar denken dat je al 77 was 😀
Gefeliciteerd van Li.

arta · 26 augustus 2007 op 20:29

Heerlijk geschreven!
[quote]maar over het algemeen overwint mijn jonge geest het wel.[/quote]
Enne…die geest is belangrijker dan het lichaam, hoor!
Leuk weer wat van je te lezen!
🙂

senahponex · 27 augustus 2007 op 09:06

Van harte en nog vele jaren :pint:

wendy77 · 27 augustus 2007 op 10:00

Allen bedankt voor de reacties en felicitaties.

@Peet: :kus:
@Mosje: Hij was voor mij hoor. Kan ik die webcam eindelijk aansluiten 😉

Mup · 27 augustus 2007 op 20:58

Van harte,en laat die webcam nou, dat had je 10 jaar eerder moeten kunnen doen:-)

Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder