Modemeisjes tellen designers voor het slapen gaan, dromen over lakschoenen, pakjesavond en een witte kerst. Modemeisjes hebben alleen trofeeën in hun kast en een oneindige wishlist. Een modemeisje zijn is leuk maar kan soms best vermoeiend zijn want de modewereld lijkt soms een bodemloze put waar (thank god!) steeds iets nieuws uit komt. Mode is mooi, interessant en we worden er hebberig van. Uiteraard moet het modenieuws ook perse worden aangeschaft. Of wachten we met smachtend hart op wat de goede Sint ons brengt?

Het is nog veel te vroeg, maar aan het groeiende aantal pepernoten in de supermarkt te zien is onze aller, aller liefste Sint weer in aantocht. Als de Sint inmiddels is vervangen voor de Kerstman moet er alvast worden gezocht naar een uit de kluiten gewassen kerstboom waar honderden pakketjes onder kunnen, tja het moet wel passen natuurlijk.

De surprise en gedichten stress, bij wie gaan we langs en de wat trekken we in vredesnaam aan? Die vragen worden meestal rijkelijk beloond met een gezellige familie of vrienden bijeenkomst. Zittend bij een knapperend haardvuurtje onder het genot van een hapje en een drankje en een met een kaarsjes en cadeautjes gevulde woonkamer.

Toen ik nog een klein modemeisje was kreeg ik ooit eens een prachtige nachtblauwe nachtjapon met witte sterretjes cadeau. Het liefst droeg ik deze ook overdag. De modewijzer waar ik prachtige creaties mee kon maken toverde de koelkast om tot één grote mode affiche. De gedroomde prachtige zwarte lakschoentjes met hak bleven achterwege omdat de Sint me daar nog niet oud genoeg voor vond. Ik was zeer verontwaardigd en ben het nooit vergeten. Nu ik ouder ben en ik het zelf voor het zeggen heb word er dus Kerst gevierd. Want wellicht dat de Kerstman daar anders over denkt.

Om de geleden schade in te halen staan er op numero één van de wishlist (met uitroepteken) dus zwarte lak pumps! Uitermate leuk onder een glamoureus jurkje wat ook nog op het lijstje moet. Op nummer twee staat het nieuwe parfumflesje van Marc Jacobs, hoe het ruikt? Who cares! Het moet gewoon in het bezit zijn omdat het zo fabulous op de kaptafel staat.

Terwijl ik dit wenslijstje opmaak, heb ik het vage vermoeden dat dit verspilde moeite is en ik vervolgens weer helemaal opnieuw kan beginnen. Ik vrees dat alles al voor de feestdagen zal zijn aangekocht… zucht, het is best vermoeiend een modemeisje te zijn.

Categorieën: Algemeen

10 reacties

Siebe · 17 oktober 2007 op 11:28

Hoewel ik niets maar dan ook werkelijk niets met je onderwerp heb (ik laat kwalificaties die ik anders nog wel eens toeken maar even achterwege, daar werd via de column ook niet om gevraagd trouwens) vind ik dit best een leuke column. Het is vlot geschreven en dat blijft een onverwoestbare klassieker in de schrijfmode. Je doet helemaal mee dus.

gr.
s

SIMBA · 17 oktober 2007 op 12:00

Technisch is het inderdaad niet slecht, maar inhoudelijk vind ik het erg oppervlakkig, blij dat ik niet zo leef.

pally · 17 oktober 2007 op 12:25

Och , het is best aardig geschreven , maar boeit me niet zo. Het kleine meisjesstukje vind ik nog het aardigst. Verder weinig inhoud.
[quote]Als de sint inmiddels is vervangen voor de kerstman[/quote]
Volgens mij is het vervangen door iets….

Groet van Pally

nighthawk · 17 oktober 2007 op 12:48

Oh help. Een oncolumn op een vlak bedje van pubersla.

Mosje · 17 oktober 2007 op 13:51

Tja, was dit stukje maar geschreven met de nodige ironie. Zou je jezelf maar op de hak nemen.
Helaas, de toon van je stukje is zodanig dat we wel moeten geloven dat je een echt modemeisje bent, en dat je inderdaad druk in de weer bent met wenslijstjes.

arta · 17 oktober 2007 op 15:24

Modemeisje…brrrr…alleen van het woord wordt ik al onpasselijk, van het woord ‘lakschoen’ zo mogelijk nog méér, maarja, ik draag dan ook geen Dolce en Kabbana. Sterker nog: ik zou er niet dood in gevonden willen worden. Stel je voor dat dan in de kranten zou komen te staan: ‘modemeisje dood aangetroffen’.

Het is alsof ik het verlanglijstje van mijn dochter lees, (die is zeven) inclusief de taalfouten die bij haar leeftijd gepaard gaan.

DreamOn · 17 oktober 2007 op 20:42

Je hebt modemeisjes en schrijfmeisjes!
Volgens mij ben jij een modemeisje.

Groet,
DO.

Mosje · 17 oktober 2007 op 21:37

daar was laatst een modemeisje
met een fraai ontworpen doos
maar zij vond geen en’kle jongen
die haar om die doos verkoos
moet ik haar opnieuw verbouwen?
vroeg het meisje bijna boos
nee hoor mutsje, is niet nodig
want zij ruikt wel als een roos

DreamOn · 17 oktober 2007 op 22:13

Eh…mosje…volgens mij haal jij nu twee dozen…eh….columns door elkaar! Dit was de modemeisje column van Stylegirl en van Ilona5 was de p….poesje column!

Mosje · 18 oktober 2007 op 10:39

Ik verwissel nooit twee dozen, DOos.
😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder