Eigen verantwoordelijkheid: je krijgt geen gelijke rechten, je eist ze op……… Niemand begrijpt onze problemen beter en kent de oplossingen daarvan beter dan wijzelf (AEL.nl)
De visie van de AEL heb ik uitgeprint als poster formaat en opgehangen in mijn kamer, moet toch elke dag beginnen met een lach zeggen ze….ik wil de AEL bij deze bedanken voor hun comedie, Najib Amhali zou nog iets van jullie kunnen leren. Eerst had je onze grote vriend Appie Jah (2x), met zijn charisma om de Marokkaanse jeugd voor zich te winnen….ooh correctie de Arabische jeugd en de Islamieten in onze land. Want zoals hun aanmeldingsformulier stelt in de kleine lettertjes: “Emanciperen doe jezelf zonder de hulp van buitenstaanders. Daarom kunnen alleen Arabieren en Moslims vol lid worden.” De vraag is dan natuurlijk wanneer de niet Arbarieren en niet Moslims hun RECHTEN gaan op eisen??
Is integratie niet een proces van beide kanten, volgens de AEL blijkbaar niet….maar hoe ze dit zelf gaan invullen wilden ze een paar maanden terug nog niet bekend maken, totdat ze orde op zaken hebben hesteld in hun prive cluppie.

En toen was het zover de bekendmaking (was trouwens uitgelekt) van de kandidaat voorzitter, Mohamed Chepi. Een mede mocro die in zijn tiener jaren vertrok naar Saudie Arabie om theologie te studeren in Mekka (respect brada!). Maar is hij wel de juiste man voor een organisatie als de AEL. De volkskrant schreef 12 april : “Chepih (26) mist het natuurlijke (en voor veel jonge moslima’s erotische) charisma van de Belgische voorman Abou Jahjah” einde citaat…..Nou dat was ook weer een lekkere objectieve mening van de media….Maar is hij wel de juiste man, weet hij wel wat er leeft onder de jongeren in Nederland? Of probeert hij teveel alles strak volgens de Islam te benaderen? Don’t get me wrong ik ben moslim in hart en nieren, maar vindt dat moskee en staat gescheiden moeten blijven. Maar de regimes die hieruit voorkomen zijn te bezichtigen in onze ozoooo lekkere regeringen in de Arabische landen. Met als de Taliebanie als grootste voorbeeld, interpretatie van de islam op zijn fundamentaleestisch (ofoziets, ik hou van moeilijke woorden). Ik weet niet ik vraag me af of Chepih stiekem geen poster heeft hangen in zijn huis van een Taliebanie imam (want artiesten in taliebanie land was uit zijn boze)?
Maar wat zijn de alternatieven als de leden Chepih niet accepteren als voorzitter van de AEL? Er is maar 1 kandidaat op de kieslijst, of is er wel sprake van een kies- lijst vraag ik me af. Of is een democratisch procedure ook een typische westerse iets waar de AEL tegen is?
Als de AEL interim bestuur het niet erg vindt schuif ik iemand anders voor om leiding te geven namelijk: Saddam, schijnt dat hij een nieuwe bijbaantje zoekt…….


A. Saman

A.Saman leest (en schrijft) verhalen en gedichten [www.pixelsandpoems.nl]

1 reactie

Yannick · 24 april 2003 op 16:47

ik ben het helemaal met je eens.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder