Wees bang, bang voor aanslagen. Dat is wat ons de laatste tijd op subtiele en minder subtiele wijze word meegedeeld. De wraak van de moslims zal ons allemaal kapot maken. De media doet hard zijn best om ons wijs te maken dat er op dit moment allemaal extremistische groepjes in hun keldertje aanslagen zitten te plannen om onze maatschappij zoals wij die nu kennen kapot te maken, en deze veranderen naar hun wil. Maar is dit eigenlijk wel zo? Het creëren van angst is altijd al een krachtige manier geweest om het volk achter je te krijgen. Kijk maar naar bijna alles wat nu een rol speelt in ons leven. Het geloof (bv. Christemdom) belooft ons de hel wanneer je niet doet wat zij willen en dit geld eigenlijk voor alles waar we nu voor leven. Doe zoals we willen of anders…. Maar de realiteit is heel anders. De realiteit is dat de krachten die ons nu zouden moeten beschermen, in hun keldertje zitten te bedenken hoe ze het volk nu weer kunnen naaien.

Als voorbeeld even de aanslagen van 9/11. Ik heb hier de laatste tijd echt té veel over gezien en gelezen om als feit aan te kunnen nemen dat dit toch écht zelf georganiseerd is door de Amerikaanse overheid. Of je dit nu gelooft of niet, het is gewoon zo. Peter R. de Vries zal het over 5 jaar bewijzen. Of het nu om de olie gaat of om macht, er word gewoon keihard tegen ons gelogen en ze komen er nog mee weg ook. Wat ik niet begrijp is hoe het volk dit kan accepteren. Zijn wij nou echt hersenloze schapen die maar klakkeloos aannemen wat ons word vertelt in de kranten en het nieuws, of maakt het ons allemaal eigenlijk niet zoveel uit?

Soms lijkt het wel een soort film waar ik inzit, alsof het allemaal niet echt gebeurt. Op zich beïnvloed dit alles mijn leven niet, so why should I care? Maar I care. I care omdat ik vind dat wij als menselijk ras zoiets moois zouden kunnen bereiken, als we maar gewoon samen zouden werken. Als een soort mierenhoop, die individueel niets kunnen bereiken, maar gezamenlijk kunnen samenwerken en perfectie proberen te bereiken. Wij als mensheid kunnen op elk moment zeggen van ok, nu is het genoeg. Maar voor een een of andere reden doen wij dit niet. Maarja het zal er wel allemaal bijhoren, en hopelijk kijken we hier over 100 jaar lachend op terug. Dan leren onze kinderen dat wij elkaar afslachtten voor olie, geloof en macht. Zou wel mooi zijn als het dan anders was…

.dave

“Off all the people in the World, I hate you the Most”

(Filmpje over de aanslag op het Pentagon en waarom dat niet klopt)
http://www.youtube.com/watch?v=POInxw0Id_E


2 reacties

Ronaldjecas · 11 december 2007 op 13:35

Scrubbie, ik denk dat je teveel wordt beinvloed door de media, Media is tegenwoordig overal en dikke sommige verhalen uit. Daarnaast bestaat terrorisme al eeuwen en over honderd jaar zal dit eveneens zo zijn.

Documentaire makers zijn altijd goed geweest om bepaalde dingen zo te brengen dat hun theorie klopt. Dit zijn beelden, maar vaak blijkt iets in het echt anders zijn te gaan.

De wereld zal altijd leren maar wat we ermee doen? Oorlog zal altijd bestaan!

Scrubbie als je iets schrijft bekijk het dan in verschillende perspectieven, soms is de werkelijkheid anders dan wordt gesuggereert in de media

Grumpy-old · 12 december 2007 op 02:14

Je hebt goed geluisterd en gekeken naar de vrijgegeven documenten door verschillende instaties van de Amerikaanse intelligentie diensten ten gevolge van de National Secrets act. Al mag je er zeker van zijn dat de waarheid nooit vrijgegeven zal worden.

Maar dit is een veel te lange discussie om langs deze weg te voeren

Greetz
Grumpy

Geef een reactie

Avatar plaatshouder