“Oma, kom eens!”
“Wat is er?”
Oma loopt naar mijn zusje toe, die onder de douche staat. Vanuit mijn kamer luister ik naar wat er komen gaat. Dit blijkt een ijselijke gil te zijn. Ik ren naar de douche en kijk hoeveel liters bloed er al verloren zijn. Nul, zo blijkt. Zusje vond het leuk oma nat te spuiten op het moment dat zij de douche betrad. Ik ook, maar dat laat ik niet blijken, aangezien oma bijna geen droog plekje op haar trui over heeft. De volgende dag wil zus in bad. Ik help haar het bad te laten vollopen en een enorme berg sop te creëren. Ik waarschuw haar dat als ze ook maar één spettertje water naar mij gooit, ze linea recta naar bed kan, want ik weet dat ik dan droog overkom. Ik haal haar vlechtjes uit haar haar en sprint de badkamer uit. Ook vertel ik oma dat ze beter niet in de badkamer kan blijven vanwege plensgevaar. Maar nee hoor, oma vindt het te eng om zus achter te laten in het bad zonder dat er iemand bij zit. Mijn broertje biedt aan om er bij te gaan zitten in zijn zwembroek, wat oma goedkeurt. Maar niet dat ze dan besluit de badkamer uit te gaan. En dat is erg fout gedacht, aangezien ik vanuit mijn slaapkamer alweer een bekend geluid hoor, waarop weer een gil volgt. “Isabeau! Kom eens!” “Ja, dag! Straks ben ik ook zeiknat!” “Hoe weet je…?” “Ja hallo, wat verwacht u anders bij Laverne in de badkamer? Dat ze braaf met een eendje gaat zitten spelen of zo? Dat kind is inmiddels bijdehand genoeg om met een emmer water over iemand te gooien… Wow! U stond wel goed in de roos zeg! Had u dat zelf nou niet door? Wat zou u zelf doen als u zeven was en er stond zo mooi iemand klaar om nat gegooid te worden? En…” “Hou je mond nou maar! Ga even een handdoek halen!”
Ik gniffel en stommel naar boven om een handdoek te halen.

Boven aangekomen kijk ik uit het slaapkamerraam van mijn ouders. Het hoost buiten. Ik stop alvast een paar handdoeken in de tas van mijn oma. Die zal ze wel nodig hebben om nog een beetje een droge week te krijgen.

Categorieën: Algemeen

9 reacties

arta · 12 december 2007 op 08:11

😆
Even moest ik denken aan een oude column van Pally: Koning Kind…
(Bij mij hebben ze dit namelijk ooit één keer gedaan, waarop ze de volgende dagen een koude douche kregen, die maakte dat ze er zo snel onder uit wilden, dat het idee van ‘mama natgooien’ nog niet eens meer in ze opkwam 😀 )

SIMBA · 12 december 2007 op 08:30

Tsja, het is wel af te leren…..maar doe maar niet, want af en toe een smeuïg verhaaltje is wel leuk! 😀

pepe · 12 december 2007 op 08:32

😆 mooie column.

Daar waar kinderen en oma’s opduiken, is het pret.
Logisch, want de meeste kinderen en ouderen zijn van het leukste mensensoort.

KingArthur · 12 december 2007 op 10:47

Waarom heb ik direct een andere associatie bij het lezen van de titel? Zal wel iets met Freud te maken hebben denk ik.

Ik ben dan wel wat ouder dan 7 maar vind het nog steeds leuk om te kliederen met water.

pally · 12 december 2007 op 10:54

Kledderen met water blijft leuk. Kinderen die alles bepalen en waar alles leuk van gevonden wordt niet. 😮
Wèl een grappige column, 😀

groet van Pally

lisa-marie · 12 december 2007 op 12:00

grappige column, het beste vermaak is toch onschuldig leed vermaak 😀

Kees Schilder · 12 december 2007 op 12:35

IS weer heel grappig geschreven.

KawaSutra · 12 december 2007 op 17:51

Leuk en goed geschreven verhaal.

Mup · 13 december 2007 op 13:38

Ik krijg meteen zin om in de plassen te gaan springen:-)

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder