De PVV staat nogal eens ter discussie. Regelmatig komt de vraag over het al of niet racistische of fascistoide karakter van de beweging aan de orde. Maar daar gaat het niet om. Dat PVV-stemmers racisten zijn, staat buiten kijf. Zijn het neonazi´s of zetten ze een traditie voort, dat is de vraag. Neo suggereert dat het nieuw is, maar het nazisme is nooit weggeweest. De gastarbeiders waar iedereen nu ineens zo romantisch over doet, waren een halve eeuw geleden ook allesbehalve welkom. Hoe het ook zij: neo- of oud-, Nederland telt anderhalf miljoen aanhangers van het nazisme. Tenminste dat was de stand bij de laatste peiling. Het kunnen er inmiddels wel heel wat meer zijn. Wilders heeft zich net als z´n illustere voorganger, waar hij vooralsnog de schoenen nog niet van mag poetsen, omringd met een knokploeg, die geweld niet schuwt.
Zijn geneuzel over een tsunami van islamisering die we moeten stoppen voor het kalifaat aan de noordzee een feit is, heeft niet zozeer vruchten afgeworpen als wel het racisme een stem gegeven. Wilders zaait geen haat, hij oogst het.

Het afgeven op alles wat in de ogen van hele volksstammen niet zuiver hollands is, is al jaren schering en inslag in Nederland. De neerbuigende houding van wat zich de oorspronkelijke bevolking noemt tegenover de zogenaamde vreemdeling, is de multicul van Wilders en Bosma. Dat heeft de linkse kerk jaren niet willen toegeven. En dat durft Nederland nog steeds niet te bekennen; dat Nederland uit z´n voegen barst van de nazi´s. Met z´n Nederlandser Nederland voedt Wilders het racisme. Rutte doet overigens niet voor hem onder.

Hoewel ik de PVV-leider zelf nog het voordeel van de twijfel geef, moet het oordeel over z´n achterban keihard zijn. Wie dit krapuul een stem geeft, is geen haar beter. De Wildersstemmers willen Nederland zuiveren. Het is een racistisch zooitje waar Janmaat z´n vingers bij zou aflikken.
Ook het goedpraten van de voormalige nazi is een teken aan de wand. Janmaat werd volkomen terecht veroordeeld voor racisme. Dat zijn mening tegenwoordig zelfs door gerespecteerde politici wordt gedeeld, toont dus aan hoe racistisch Nederland is geworden. Maar nee, volgens allerlei bijdehandjes is het een bewijs dat Janmaat gelijk had omdat zijn perverse ´houdt Nederland blank´ tegenwoordig gemeengoed is. Een drogreden die z´n weerga niet kent.

De aanhangers van Wilders vinden dat allochtonen zonder pardon het land uit moeten. Ze krijgen overal de ruimte om hun inferieure meningen te spuien dat het zuivere Nederlandse volk superieur is aan al die immigranten.

Dat ongedierte zich aangetrokken voelt tot de PVV komt volgens de hooggeleerde analisten omdat de PVV een slechte naam heeft en zelfs voor fascistisch wordt uitgemaakt. Nee beste commentatoren dat komt omdat het een perverse beweging is waar een weldenkend mens zich niet bij thuis hoort te voelen. Was het maar waar dat mensen zich er een beetje voor schamen dat ze het met de racistische theorieen van de PVV eens zijn. Dan hadden ze nog een greintje zelfrespect.
Het internet wemelt van de reacties waar zelfs Wilders het schaamrood van op de kaken krijgt. Het oprotten is niet van de lucht. Een hoofddoekbelasting is in de ogen van de PVV-aanhangers niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Het heet ook wel ongenoegen van kiezers wiens onvrede nooit serieus is genomen. Wat een kul. Hoe kan je ingaan op grieven die volledig op niks zijn gebaseerd? Ja, op racisme.

Nederlanders die hun wijken hebben zien verkleuren zouden terecht ontevreden zijn omdat hun cultuur in het gedrang komt. Ziehier, hoe het establishment – de elite zo je wilt – de neonazi´s gelijk geeft. Gekleurde Nederlanders zijn immers geen echte Nederlanders, dat zijn allochtonen die hier eigenlijk niet thuishoren.
Heel blank Nederland vindt dat. Ik ook, maar ik weet dat het verkeerd is. Hoe moeilijk het soms ook is, ik verzet mij met hand en tand tegen mijn vooroordelen. Dat verwijt kan de PVV-stemmer mij terecht maken. Dat ik heel lang heb ontkend een racist te zijn. Maar ik weet tenminste dat het een verwerpelijke eigenschap is waar ik me rot voor moet schamen. De PVV´ers pronken er mee en wentelen zich als de varkens die ze zijn knorrend van plezier in het nazistische drijfzand, waar ze langzaam in wegzakken tot ze niet meer te redden zijn.


Frans

Ooit schreef ik voor een regionaal dagblad. Daar hadden ze na 22 jaar genoeg van en nu probeer ik het hier. Na een grote tussenpauze hoop ik de draad weer op te pakken.

3 reacties

LouisP · 5 december 2010 op 12:19

Knap Frans, dat ge met zoveel verschillende stijlen en onderwerpen uw plan kunt trekken….

louis

Nimrod1979 · 5 december 2010 op 16:56

Hoewel vaak erg kort door de bocht, als column niet verkeerd. Enneh, na het lezen van de eerste drie alinea’s geef je Wilders zelf niet echt het voordeel van de twijfel hoor. Dat je hem vervolgens dat wel geeft en zegt dat we zijn achterban keihard moeten veroordelen, klink in mijn oren ook niet echt logisch. Een beetje als in: “Wie is fouter? Hitler of degenen die door zijn woorden beïnvloed werden?” Al zou ik Wilders nooit willen vergelijken met Hitler.

JanBontje · 5 december 2010 op 23:03

Je hebt je in krasse woorden uitgelaten over de PVV. Terecht. De waarheid is hard…

Geef een antwoord