In afwachting van de verandering van Racing Point naar Aston Martin Racing in 2021 heeft het roze F1-team een nieuwe sponsor gestrikt. Naar verluidt zullen de roze bolides vanaf volgende race van kleur veranderen en zal er op personeelsgebied het een en ander wijzigen. Om te beginnen worden beide coureurs met onmiddellijke ingang vervangen. Het jongere broertje van Lewis Hamilton heeft volgens de berichten een contract getekend, net als de drielingbroer van Valtteri Bottas die door het leven gaat als Valtteri3.0. Ook het management blijft niet gespaard. De huidige kopstukken worden ingeruild voor een paar oude bekenden. Nigel Stepney (ooit bij Ferrari de man met ambitie om technisch directeur te worden) zal in een management rol van het technische team worden aangesteld. Zijn rechterhand zal Mike Coughlan worden. Ooit was hij bij McLaren een belangrijke speler en zijdelings, maar iets te nauw betrokken, bij Ferrari. Coughlan en Stepney kennen elkaar door en door uit de periode 2006/2007 toen ze veel met elkaar van doen hadden, ondanks dat ze bij rivaliserende teams werkten… Hun samenwerking is altijd een groot succes geweest, zo lieten beide heren in een gezamenlijk statement weten. Voor de strategie wordt Flavio Briatore van stal gehaald, hij weet als geen ander hoe je een coureur kan motiveren om dingen te doen die onmogelijk lijken, weet Nelsinho Piquet… Uiteraard zal ook de kleur van het team wijzigen. Het bekende roze kleurenschema van BWT zal plaats maken voor zilvergrijs. Een kleur die standaard al op de auto zat toen deze uit de fabriek rolde. Het team kijkt naar verluidt alleen nog hoe ze de zilveren en één rode ster op de motorkap smaakvol kunnen integreren in het design van de W10, uhhh sorry RP20 natuurlijk! En wie die nieuwe mysterieuze hoofdsponsor wordt? De Copyshop, wie anders!

Veritas, 10.08.’20


Veritas1974

Schrijven is schrappen. De beste verhalen ontstaan in het hoofd van de lezer door wat de schrijver niet geschreven heeft.

4 reacties

Mien · 11 augustus 2020 op 09:48

Kijk een kenner. Ben benieuwd of er ooit nog een regenboogbolide op de baan gaat verschijnen met een gendercoureur of doe eens gek een vrouw. Mag dà überhaupt. Ze passen volgens veel beter in zo’n grote Dinky Toy. Een beetje jobrotaten. En dan een lekkere vent als pitspoes. Want dat komt toch zeker na corona en youtoo weer terug!?

  Veritas1974 · 11 augustus 2020 op 12:42

  Mezelf als kenner bestempelen zal ik niet snel doen, maar ik neem jouw kwalificatie graag aan als compliment…
  In de Formule 1 gelden veel regels, maar geen ervan stelt welk gender je moet hebben om te mogen deelnemen. Of je staand of zittend plast is niet van belang, alleen dat je het niet in de auto doet telt.

  Er is in het recente verleden wat jobrotatie geweest: mannen als ‘pitspoes’, alleen de vrouwen achter het stuur bleven helaas uit, dus dat werd geen succes. De dames die je omschrijft als ‘pitspoes’ zijn al jaren voordat we ooit van COVID-19 gehoord hadden verbannen, vervangen door jonge kinderen met autosportambities die zo de kans krijgen dicht bij hun helden te komen. Helaas ontbreken de heldinnen in F1 nog steeds, maar het percentage vrouwen in de opleidingsprogramma’s gaat omhoog. Marketingtechnisch immers geweldig om een vrouw in je auto te zetten, dat boort weer een hele nieuwe sponsormarkt aan!

  Kortom, wees welkom in de autosport, van welke soort, kleur of kunne je ook bent!

  Nummer 22 · 11 augustus 2020 op 17:52

  F1 = female op #1, of….

Mien · 11 augustus 2020 op 09:48

volgens mij

Geef een reactie

Avatar plaatshouder