Soms wordt het wel wat veel. Je kunt geen televisiezender aanzetten, geen nieuwssite aanklikken of je wordt geconfronteerd met het Corona-virus. Experts buitelen over elkaar hen om ons op de hoogte te brengen van alle laatste ontwikkelingen. De meest recente cijfers over besmettingen en (helaas triest genoeg) overledenen. Het is bijna niet mogelijk om niet op de hoogte te blijven.

Zelfs het shownieuws is van de voorpagina verdreven. Niemand schijnt meer interesse te hebben in het liefdesleven van Dré Hazes of de gemoedstoestand van Patty Brard. Het is dat de reden zo serieus en ernstig is, anders zou ik er nog dankbaar voor zijn. Een paar dagen (misschien zelfs wel weken, wie weet) geen geneuzel over wannabee sterren en dito BN’ers die ons willen doen geloven dat hun leven zoveel interessanter en belangrijker is dan het onze. Ik moet zeggen, het scheelt wel veel ergernis.

Je kon toch echt niet op televisie of internet kijken zonder geconfronteerd te worden met relatiebreuken, mensen die vreemdgingen of andere verschrikkelijke zaken moesten ondergaan. Ik kreeg gewoon een hekel aan die mensen. Zelfs het reguliere journaal kwam er mee. Je zou denken dat die toch met meer serieus nieuws zouden komen. Tenslotte is er nog altijd van alles aan de hand in de wereld.

Niet dat we daar nu aandacht voor hebben. Het Corona-virus is het enige dat telt op dit moment. Begrijpelijk ook wel, het raakt een groot deel van de wereldbevolking. De angst regeert bij heel veel mensen. Dat zie je ook aan de posts op Social Media, het ene fantastische bericht wordt afgelost door een bericht met nog meer fantasie. Van gorgelen met zout als remedie tot de meest ingewikkelde complottheorieën. Rusland zit erachter, oh nee, China zit erachter. Of toch Bill Gates? Ook blijkt het Corona-virus al lang geleden voorspeld te zijn. Schrijvers als Dean Koontz mogen zich verheugen in een enorme toename van de verkoop van hun boeken. Alleen vanwege het feit dat zij jaren geleden schreven over de uitbraak van een gevaarlijk virus. Het is niet te hopen dat de schrijvers van Mad Max binnenkort ook gelijk krijgen.

Maar goed, we hoeven ons in ieder geval niet meer te ergeren aan te veel nieuws dat geen nieuws is. Nu kunnen we tenminste kijken naar president Trump die ons verteld dat we rustig kunnen gaan slapen. Hij houdt de wacht.


1 reactie

Nummer 22 · 6 april 2020 op 11:20

Precies. De herhalingen en een bak vol met experts: virologen, immunologen, politici met domme vragen over wat de reden was om toen(!) dit en dat..
Ik ben er klaar mee…maar wij allen nog lang niet. Nu eerst opzouten die BNN’ers, Vloggers enzovoort.. dat is al jaren het TALPA Mediapark Virus! Hoorde ik Linda de Mol toeteren.. ‘ oh ik was zo moe nadat ik minn huis zelf had schoongemaakt want ja ik heb een groot huis’ Trut ga in en doos wonen in Mexico en maak daar een format van ‘ Linda de doos en muts’…om maar wat Gooise smurrie te noemen. Nee, wacht even… nog erger de..Roelvinkies… brrr..bagger en bagger… 1 van Dries’ zonen werd veroordeeld en zie.. hup een tv programma. Neem nu alle toeteraars als Fatima, Peter Ruft de V., Marc, Bridget M.( Moddervet),enz enz… Hup Ducktape over hun monden want dat is de beste snoer hun mond nasker!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder