De regering van Ivoorkust is afgetreden nadat een stel Hollanders illegaal gif naar hoofdstad Abidjan had verscheept. Bush erkent dat dit schandaal, net als de bouw van verboden gevangenissen, in opdracht van de CIA is uitgevoerd. Uit eerbied voor de opgestapte Afrikaanse bewindslieden is ook president Alice Nzomukundu van Burundi opgestapt. Ook Blair kondigde uit piëteit zijn afscheid aan. Hij zal volgend jaar tijdens de Wereldhavendagen aftreden en zijn opvolger Gordon Brown aan het publiek tonen. Die zal meteen aftrappen met zijn verkiezingscampagne “Gordon over de vloer.”

Over vloeren gesproken: de Oostenrijkse Natascha Kampusch is deze week van onder de vloer en uit de kast gekomen om het op te nemen voor haar kidnapper Wolfgang Priklopil. “Meester Prikkebeen, zoals ik hem altijd moest noemen, treft geen blaam. Hij ontvoerde mij uit wraak op de samenleving die hem van jongs af aan heeft gepest met pianomuziek en blonde pruiken.” Wel is Natascha verbolgen over het slaatje dat de Boeddhistische Omroep uit haar ellende probeert te slaan. Die organisatie bracht afgelopen week de documentaire, Buddha’s, lost children, op de markt waarin de Oostenrijkse te zien is als een klein meisje zittend in een pikdonkere kamer, wachtend op verlichting.

Ook Gretta Duisenberg heeft zich woedend over de filmmakers uitgelaten: “Schandalig, deze lijkenpikkerei door Oranje, gebruinde zionisten!” Om er haastig aan toe te voegen: “Edoch, persoonlijk geef ik liever joden overal de schuld van.” Israël reageerde geprikkeld door vijf Hamasleden af te schieten. Suprematie Amerika bleef niet achter en gaf zijn straaljagers in Afghanistan opdracht een paar Canadese strijders naar de eeuwige jachtvelden te blazen. De internationale gemeenschap reageerde geschokt. Amerika beloofde gauw de piloten te zullen berechten. De CIA verklaarde daarbij wel de piloten weg te halen van al het oorlogs- en mediageweld en over te plaatsen naar een rustige verhooromgeving. Ergens in Oostenrijk naar het schijnt. Daar zullen ze worden verhoord naar maatstaven van de Geneefse Conventie. Schijnexecuties en honden mogen niet als dwangmiddel worden toegepast. Pijlstaartroggen zijn uiteraard wel toegestaan.

Categorieën: Actualiteiten

6 reacties

Mosje · 15 september 2006 op 17:21

Nou, in een poep en een zucht ons bijgepraat over wat er zoal speelt in onze wereld.
Tjonge, wat gebeurt er toch een hoop.
😀

Dees · 15 september 2006 op 18:03

Ik houd wel van dat associatieve schrijven, maar mis hier net een beetje cement om mij als lezer gaande en je verhaal staande te houden.

WritersBlocq · 15 september 2006 op 22:06

Het lijkt wel Domino, jeetje!! Ik vind het leuk geschreven.

KawaSutra · 16 september 2006 op 03:00

De wereld in een gekraakte notedop.
Een hele tirade maar prima neergezet.

BrokenHalo · 16 september 2006 op 17:05

Leuk hoe het een in het ander overloopt en dan ook nog tot het einde interessant blijft…

ColumnistL · 18 september 2006 op 00:22

Ha Dees,

Bedankt voor je reactie. Kan je mij uitleggen wat je precies bedoelt met het ‘cement’. Dan ik er wat van leren 🙂

Gr. ColumnistL

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder