Iedereen heeft zo zijn eigen ergernissen. De één ergert zich aan dit en de ander ergert zich aan dat. Zo heb ik ook mijn ergernissen. En 1 daarvan staat bij mij toch wel in mijn Top 3. Je bent gezellig een middagje vrij en gaat lekker met je moeder, vriendin of een gezellig ander shopmaatje de stad in. Je trekt leuke kleding aan want je wilt er toch wel een beetje netjes en verzorgd uit zien, althans ik tenminste wel. Je loopt winkel in en winkel uit en mijn grootste ergernis blijft me achtervolgen. Steeds gebeurt het weer, het maakt niet uit in welke winkel, het kan zelfs op de markt of gewoon op straat. Vaak zijn het mensen met veel te veel tassen, kinderwagens, invalidewagens of ze nemen op een andere manier veel te veel ruimte in beslag. Misschien herkent u het zinnetje wel: “Oh pardon…” of “Oh sorry”. En voordat ze zoiets zeggen zijn ze al tegen je aangelopen of gereden. En dan achteraf dus een sorry of een pardon. Als ze dan zo graag wat tegen je willen zeggen, vraag dan gewoon of je er even langs mag. Dan kan ik gewoon een stukje op zij gaan en dan kan men er langs en dan word ik niet omver geduwd, en hoeft er niemand sorry of pardon te zeggen. Het ergste is nog als je wordt aangereden door een kinderwagen. Dat had ik dus laatst. Gewoon steving doorrijden met dat ding en mij van achteren aanrijden, en dan komt achteraf altijd weer die sorry. Nu kan ik wel een stootje hebben, maar laat ik nou net een nieuwe broek aan hebben en laat er nou ook net hondenpoep aan het wiel van de kinderwagen zitten, en jahoor dat wiel was dus het wiel wat mij van achteren raakte. Dat is lekker dan, ik was nog geen uur in de stad en ik had gewoon hondenpoep aan mijn broek! Uiteraard vertelde ik dit aan de mevrouw in kwestie maar zij reageerde hier nauwelijks tot niet op. Ach, ja, ze zei sorry, weer sorry! Kijk toch eens eerst waar je loopt en vraag gewoon of je er langs mag.
Dit is dus één van mijn grootste ergernissen, maar laat ik het maar zo zeggen:

Er zijn wel ergere dingen in de wereld.

Zens

Categorieën: Diversen

6 reacties

wendy77 · 14 december 2005 op 11:17

Ik zou ook zo’n moeder kunnen zijn met een kinderwagen die je vanachter aanvalt.
Sorry daarvoor 😀

Welkom op CX

KingArthur · 14 december 2005 op 11:58

Ik weet niet hoe het komt maar bij mij staan er 3 ergernissen in de top 3.

Gelukkig maakt je laatste zin een hoop goed.

Welkom op CX

Shitonya · 14 december 2005 op 16:44

Die reusachtige alinea door midden hakken op zijn minst, je slotzin is zo cliche dat ik er cliche matig van over mijn nek ga, je verwart praten en schrijven met elkaar en je column an sich is ook te beroerd voor woorden.
Evengoed welkom hier
🙂

ietje · 14 december 2005 op 18:48

ze zeggen dat vrouwen niet zo goed zijn in autorijden. Misschien kunnen ze er dan ook niets aan doen dat ze in een winkel (ook) wat minder kunnen parkeren? Ik vond je column WEL leuk maar de laatste zin had je beter weg kunnen laten, want hij ontkracht de rest een beetje. Welkom als columnx-er !

Ma3anne · 15 december 2005 op 01:04

Ik vind het altijd wel aardig als ze sorry of pardon zeggen. Er zijn ook mensen die doen of ze gek zijn terwijl jij je staat te verbijten om je ontvelde hielen.

Maar euh… was jij dat toevallig die me die grote bek gaf laatst toen ik sorry zei?:-P

Mup · 15 december 2005 op 14:22

[quote]kinderwagens, invalidewagens of ze nemen op een andere manier veel te veel ruimte in beslag.[/quote]

[u][b]Sorry,[/b][/u] maar waar in de ruimte moeten ze de kinderwagens en invalidewagens anders laten?
Gelukkig maakte je laatste zin het geheel een beetje goed, welkom op cx,

Groet Mup

Geef een reactie

Avatar plaatshouder