De NOS heeft een nieuwe weerman. De omroep brengt het alsof ze net de nieuwe Michael Jackson ontdekt heeft in een Friese karaokebar. Peter Kuipers Munneke. Past perfect tussen het rijtje Piet Paulusma, Hans de Jong en Gerrit Hiemstra. Namen alsof ze figureren in een heel slechte soap op RTV Noord. Het zou mij niets verbazen als ze, voordat ze in de auto naar Hilversum stappen, nog even een halve kilometer grond met een handeg bewerken.

De NOS meldt het volgende: ’Na een onorthodoxe zoektocht die meer dan honderd gegadigden aantrok, hebben we een nieuw en onvermoed talent gevonden’. Ik sta dan meteen op scherp. Wat bedoelen ze met onorthodox? Zijn ze op een regenachtige dag door Noord-Groningen getrokken met een castingteam? Undercover bij boeren naar binnen gaan en ze dan met het gebak tussen de tanden vragen hoe hoog de gemiddelde bedekkingsgraad in Nederland is. En ze dan maar laten lullen.

Een weerman moet vooral goed zijn in onhandige armbewegingen. Een hogedrukgebied boven Drenthe uitbeelden alsof je een vroeggeboren kalf uit een koe trekt. Gerrit Hiemstra maakt meer handbewegingen tijdens een uitzending dan een Poolse hoer. Het lijkt mij lastig ontbijten met Gerrit. Voor je het weet ramt hij met een paar korte armbewegingen 34 ristretto’s uit een Senseo. Eigenlijk past Peter er perfect tussen.


1 reactie

Spencer · 9 februari 2013 op 19:52

Leuk. Ik heb ook nog een weermannen-stukje liggen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder