Het dondert en het bliksemt soms zo hard, dat ik er wakker van schrik. Zo ook een aantal weken geleden, het leek wel een bom die insloeg. Ik blijf mij tot op de dag van vandaag verbazen hoe hard onweer wel niet kan zijn. De laatste jaren komt steeds vaker onweer voor in Nederland en het geluid van zo’n knal wordt ook steeds harder. De voortdurende inslagen bij mij in de buurt zijn ook niet meer op twee handen te tellen. Dit hevige onweer komt mede door de opwarming van de aarde en de onregelmatige temperaturen in dit prachtige kikkerlandje.

Het is misschien ook weer wat over geromantiseerd als ik zeg dat ik geniet van het geluid bij onweer. Maar toch het idee dat het buiten aan het onweren is, heeft zeker iets romantisch voor mij. Je denkt lekker veilig thuis te zitten en je hoort het onweer steeds dichter bij je gezellige huisje komen. Aan de ene kant ben ik ook weer bang dat het te lang duurt en ik doe maar voor de zekerheid alle stekkers uit het stopcontact. Een goede voorzorgsmaatregel, want je kunt letterlijk bijna al je elektrische apparaten die aan staan in de containerbak gooien. Bel trouwens maar de vuilopruiming, want anders is het slecht voor het milieu.

Ik wil niemand bang maken maar de kans op een inslag is 1 op 5. Waarom vaardigt het KNMI niet een weeralarm af als het gaat onweren? Dit kan tenslotte ook mensenlevens kosten, denk bijvoorbeeld aan boeren die op het open land werken in het altijd drassige weiland. Of is dat een beetje overdreven, een weeralarm?

Onweer blijft een mooi natuur fenomeen, wat iets engs en romantisch heeft. Het zal er altijd blijven en het zal nog heviger gaan worden. Ach, waar schrijf ik trouwens over? Terwijl er orkanen huishouden buiten Europa en ik loop mij beklag te doen over een beetje onweer. Erg egoïstisch tegenover de rest van de wereld en als ik echt last krijg van de angst, moet ik maar een bliksemafleider kopen. Best een goed idee, kan ik lekker veilig vanuit het raam naar de mooie bliksem kijken en luisteren naar die mooie knallen. Dan kan ik eindelijk het leed en de schade van mijn buurtbewoners bekijken.
[img]http://www.camperleven.nl/db_img/onweer_bliksem.jpg[/img]

Categorieën: Algemeen

9 reacties

Li · 23 augustus 2007 op 20:43

Mooie foto!

Li

DriekOplopers · 23 augustus 2007 op 20:56

Mooie foto!

Driek

DreamOn · 23 augustus 2007 op 20:58

Mooie foto!

DreamOn

arta · 23 augustus 2007 op 21:00

Mooie foto!

Arta

SIMBA · 23 augustus 2007 op 21:00

Mooie foto!

Sim.

Ronaldjecas · 23 augustus 2007 op 23:21

Dank je!!! En de column?

lagarto · 24 augustus 2007 op 08:09

Beste Ronaldjecas,
Ik vind de opmerking over de foto op zich wel grappig, maar door de aantal herhalingen, niet meer zo. Wat zal ik zeggen. Ik reageer vrij regelmatig, maar op jou columns bijna nooit. Nu heb ik in je schrijfhistorie gekeken en er wordt zowiezo vrij weinig op jouw gereageerd en van die enkele is ook nog de helft negatief.
Ik kan niet zeggen dat je zo slecht schrijft en het ligt ook niet altijd aan je onderwerp. Het is de uitwerking waardoor ik vaak gewoon niks vind, het raakt niet, een beetje cliché. Gooi er eens een flinke rode peper doorheen bij de volgende. vraag een kritisch persoon om opmerkingen, gebruik die en dan insturen. Probeer eens? Kijken wat er gebeurd.
“Adios” Lagarto….Ga tekeer….

pally · 24 augustus 2007 op 11:26

Even had ik de neiging mee te doen aan het groepsgrapje, dat moet ik eerlijk bekennen.
Tot ik me afvroeg hoe het voor me zelf zou voelen en ik er vanaf heb gezien.
Lagarto gaf je goede feed-back, doe daar wat mee.
Wees kritischer op jezelf.
Gewoon de realiteit weergeven en niks extra’s daarbij, dat is niet interessant. De realiteit hebben we al, voegt niks toe.
Stuur minder vaak iets op, maar geef het kwaliteit mee, iets van jezelf op je eigen manier gebracht.

Pally

DreamOn · 24 augustus 2007 op 15:51

Daardoor is dit ‘groepsgrapje’ denk ik ook ontstaan. Na het lezen van zo’n column denk ik echt: Wat een gelul!
Alsof je ontzettend je best hebt gedaan om over dit onderwerp zoveel mogelijk te vertellen, maar eigenlijk niks weet.
En dan heb ik het nog niet eens over de fouten.

Groetjes DO.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder