Als dit stukje geplaatst is, zal de oorlog wel losgebarsten zijn. Dan trekken Wild Bill Bush en Lord Onblairnul met hun legers de grenzen van Iraq over om dood en verderf te zaaien onder de bewoners van dat land. Bewoners die part noch deel hebben aan de daden van hun dictator.
Bewoners die op de vlucht slaan of bij duizenden sterven. Kinderen die geen kans krijgen om te leven…. 2003 en nog steeds cowboytje spelen. Jezus.! !
Laten we hopen dat ze niet tegen de avond beginnen anders moet ik Lingo missen. Want die oorlog wordt weer een avondvullende show bij alle omroepen. Live verslagen van de strijd, commentaren door deskundigen, voorbeschouwingen, nabeschouwingen, kortom aan niets zal het de kijker ontbreken. Cruyff die komt vertellen dat een granaat beter rond dan ovaal kan zijn omdat hij dan beter rolt. En , o Jezus. Over Cruyff gesproken, kan Ajax wel spelen ? Zou Bush daar rekening mee hebben gehouden? Ik bedoel maar, het gaat hier wel om de Champions Leaque , daar moet een lullig oorlogje toch wel een dagje voor uitgesteld kunnen worden.
De commerciële omroepen zullen in hun handen wrijven. De grootste kijkdichtheid sinds Idols is op komst. Ik heb mijn mobieltje al klaar liggen want RTL4 gaat de kijker vast vragen wie de oorlog moet winnen. Zelf heb ik een voorkeur voor Iraq. Toegegeven, vechten kunnen ze voor geen meter maar die Iraqezen zien er gewoon beter uit. Komen beter over met tegenlicht bij een inkomende mortiergranaat. En dat hebben Amerikanen toch minder vind ik.
Die staan een beetje lullig met scudraketten te smijten, terwijl die Iraqezen er vol in gaan als ze een landmijn ruiken. Komt toch professioneler over.
Ben ook benieuwd hoeveel euros ik kwijt ben als ik mijn stem per sms uitbreng. Vond ik bij Idols slecht geregeld, daar moest ik ook betalen bij een inkomend bericht. Pure diefstal natuurlijk maar als je favoriete Idol wint, moet je niet klagen.

Ik hoop niet dat de uitslag, zoals bij Idols, al vooraf geritseld is. Want dat Lawaai zou winnen, daar kon je een gifbom op innemen. Nou ik erover nadenk, ben ik geneigd Amerika de grootste kans toe te dichten. Zou er commercieel beter uitzien als dat land wint. Goed voor de economie. En nu ik toch aan het nadenken ben, vraag ik me af welke prijs de oorlogsidol zal krijgen bij winst.
En terwijl ik me dat afvraag weet ik het eigenlijk al.: Amerika wint en krijgt een drie-jarig contract van de Wereldwapenorganisatie, die weer ressorteert onder de Verenigde Nazies.
De winnaar mag drie jaar lang erop los knallen in landen zoals China, Zimbabwe, Noord-Korea enzovoorts. Uiteraard wordt ook dit alles live uitgezonden en komen alle verslagen onverkort op DVD..

En intussen krijgen de kinderen geen kans om te leven…

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

Kobus · 19 maart 2003 op 19:39

Strijdliederen op CD, driedubbel platina. Opbrengst gedeeltelijk voor ‘goede doel’.
Popie Jopie brengt een nieuwe gedichtenbundel uit met als thema de wereldvrede. En Bush krijgt maar liefst 2 keer de Nobelprijs. Een voor economie en een voor de vrede. Jezus sprak: ‘laat de kinderen tot mij komen’. Wordt wel erg letterlijk genomen.
Goed gezegd Kees, maar ben bang dat het geen f.u.c.k uitmaakt.

MBB · 20 maart 2003 op 00:37

Ik ben het niet met je eens.
Ik vind de oorlog wel aardig gepland. Na Ajax nog de tijd voor de samenvattingen van Arsenal en Barcalona.
ben nu naar de voorbeschouwing van de oorlog aan het kijken, met af-en-toe wat herhalingen van de 2e Golfoorlog. (1e=Iraq-Iran 2e=Iraq-Kuweit, 3e VS-Iraq)
TV voor mijn linker oog, computer voor mijn rechter oog, flesje Bacardi voor mijn neus en zak chips op schoot, kom ik de komende dagwen wel door.

En als het gaat als gepland, zijn ze klaar voor de Grand prix van Maleisie. Is gelukkig pas Zondagnacht. (of was het al? zaterdagnacht)

.Ik heb ook een wedje lopen, welke nieuwszender het eerste met live beelden van scudrraketten komt :p

Martijn · 20 maart 2003 op 00:42

Beste Kees,

Misschien als Amerika ‘gewonnen’ heeft krijgen we over een tijdje de DVD: ‘The Making of Iraq’
Een film geproduceerd door George W. Bush.
Met de regie van GOD.
Dat worden vele OSCARS!!

Het is nu 20/03/2003 00.30 uur.
Om 02.15 uur verloopt het ultimatum.
We wachten af..

Groet Martijn.

Ps. Zou er na afloop ook een Playstation spel van de oorlog gemaakt worden..?:-?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder