Met een licht gevoel van afschuw opende ik mijn mond en nam de naar vis ruikende …. inktvisringen in mijn mond met een flinke klodder Tatsziki als dressing. Ja, dat je vast niet verwacht, dat ik ditmaal alleen maar iets wou vertellen over een etentje bij de Griek in Hoensbroek. We waren uitgenodigd door mijn toekomstige zwager om te gaan eten bij de Griek, waar hij een vaste tafel heeft. We waren helemaal naar het zuiden afgereisd om lekker te gaan eten in een gezellig restaurant, met op deze vrijdagavond live muziek. Het restaurant zat al lekker vol, en toen wij binnenkwamen werden wij meteen naar zijn tafel begeleid. Hij had zich goed gesitueerd in het restaurant, maar ik zat met de rug naar de zaal toe.

Hij begon alle voorgerechten te bestellen die er op de menukaart stonden en zo ook de calamaris (inktvisringen). We begonnen rustig aan onze delicatessen te eten toen er een muur van lawaai over ons heen streek. Het bandje (2 personen) begon te spelen en had blijkbaar aspiraties om ook in Landgraaf gehoord te worden voor een gast optreden op PinkPop.
😀
De inktvis ring bleef in mijn strot steken, en nadat mijn vrouw opviel dat ik wel erg lang over mijn pils deed, zag zij mijn blauw aanlopend gezicht. Met een klap op mijn rug en een glas bier er achteraan was ik weer snel hersteld voor het volgende gerecht. Communiceren met de overburen was niet meer mogelijk vanwege de hoge geluidsnorm van onze authentieke griekse 2 mans formatie. Ik zat net mijn Scampi’s van hun jasje te ontdoen, toen er een aardbeving begon met de kracht van 5,4 op de schaal van richter. Er waren ook dansers opgedoken in het restaurant en die begonnen als bezetenen door het restaurant heen te springen, later bleek dat dit griekse traditionele dansen waren.

Mijn toekomstige zwager zei nog dat je hier altijd zo lekker lang kon natafelen tot in de late uurtjes. We hebben maar snel het eten laten inpakken en zijn naar onze oude stamkroeg gegaan en hebben daar nagetafeld tot in de late uurtjes.
:pint:
Ze waren ook niet al te zuinig geweest met de knoflook in de Tatsziki, want ik heb maandag geen mensen aan mijn bureau gehad die nog wat te bespreken hadden. Alle afspraken werden telefonisch afgezegd.
😕

Categorieën: Diversen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder