Geachte heer Terlouw,

Excuses heer Pechtold dat ik u met een integer man verwar. Ik kon u niet goed verstaan bij de stemming over het correctief referendum maar ik geloof dat het nee was, klopt dat? Wist U dat u een ergere bedreiging voor de wereldvrede bent dan Donald Trump? Trump houdt zich namelijk afzijdig van Afrika en steunt TTIP niet. U was er toch voorstander van dat boeren wegens patentschendingen tot 200 km in de omtrek hun grond kwijt raken? Monsanto heet dat bedrijf en dat zit al in Duitsland waar ze gelukkig wel wakker zijn. Maar ik begrijp dat u uw eigen punt voor een kabinetsbreuk al gevonden heeft. Wat was het ook alweer? Oh ja Staphorst en Volendam moeten de koopzondag in gaan voeren. Na de Islam heeft nu de reformatorische kerk geen recht van spreken meer.

Categorieën: Algemeen

6 reacties

Nummer 22 · 24 april 2018 op 14:16

Kerk en Staat is gescheiden! normen en waarden willen opleggen door de en staat is eng. Normen en waarden met persoonlijke pricipes aan een ander is nog enger. Dit wiilen opleggen aan anderen is fundamentalisme vanuit dogma’s . Klagen de schuld bij ander zoeken nog beanstiger. Geloven in iets dat er niet is, is net als vloeken: aangeleerd!

Zoals deze column. Jammer?nee triest!

Rvpcc · 24 april 2018 op 15:25

Als Pechtold deze brief leest, wat kan hij daar dan mee? Meer #bozeburger dan #strijdlustigekiezer op deze manier. Het is nogal veel op een hoop.

Onder Alexander Pechtold is D66 nogal veranderd. Eigenlijk tellen nog maar twee dingen voor ze: mensen bevrijden van religie en soms ook ethica (men mag wel geloven, maar liever niet, dan kunnen we tenminste met elkaar omgaan als economische goederen, wat inderdaad naast nadelen ook voordelen biedt), en onderwijs. Democratische hervorming bleek niet goed genoeg te scoren bij ons kiezers, dus is dat honk verlaten. Het onderwijzersvingertje en de betutteling passen tegenwoordig best goed bij D66, en ze wijzen en betuttelen over onderwerpen waar veel hoogopgeleiden – al dan niet terecht – belang aan hechten en het met D66 eens zijn.

Arta · 24 april 2018 op 16:06

Eigenlijk ben ik, na het lezen, benieuwd naar jouw eigen mening. Die werd mij niet helemaal duidelijk.
Bijzondere kijk op politiek heb je!

Karen.2.0 · 24 april 2018 op 17:18

Ik lees het stuk van een zeer teleurgestelde D’66er, wonend in Staphorst, kan ook Volendam zijn, die met het verkeerde zwartgekousde been uit bed is gestapt. Klopt dat een beetje? Schrijf maar van je af hoor, al die boosheid.

Mien · 24 april 2018 op 22:06

Ik vond je stukken uit 2005 sterker.

emaessen · 26 april 2018 op 16:49

Ik begrijp niet dat mensen dit niet op face value kunnen nemen. Ik denk dat Alexander “Pech”told een idioot is. Hij zal echt niet willens en wetens de complete landbouwsector in Nederland om zeep helpen en hij zaal echt niet willens en wetens het reformatorisch dagblad (een van de tien landelijke kranten) en hun complete achterban negeren. Maar dat is dus wel waar hij voor staat. Ik verwacht niet dat de D66 uit de coalitie zal stappen na deze brief maar met een briefje erbij aan Rutte komt er dus een breuk zonder verkiezingen of demissionair kabinet.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder