Ach, ik weet het natuurlijk ook niet altijd. Ik pretendeer het een en ander, dat wel. Ik red me er uit, maar echt weten? Ik ben er niet van overtuigd. Anderen zijn er van overtuigd. Denk ik. Het moet haast wel. Regelmatig word ik gevraagd om een mening. Meestal heb ik er ook wel eentje. Ergens. Maar of die van mijzelf is. Dat is gissen. Het zou kunnen. Voor hetzelfde geld komt ie uit de krant van vanmorgen; het journaal van gisteren; een recente gesprekspartner. Ik weet het niet altijd. Ze zijn overal. Ik verkoop ze als eigendom. Unieke opinies. Verzamelde praat overgoten met herkenbaar mijn. Tempo, intonatie, oogopslag en consumptie. Ach, opinies. Aanbod genoeg. Doe mij er eentje. Nee, doe er maar twee. Voetbalwedstrijdopinie erbij. Boekje van Pechtoldopinie. Ja, het is maandag. Het zal druk zijn bij de koffieautomaat. Televisieopinie? Economieopinie? Elfstedentochtopinie? Nee dank je. Ik denk dat ik er zo wel ben. Alhoewel, een elfstedentochtopinie… Weet je wat… Doe die maar en laat de boekje van Pechtoldopinie maar zitten. Eens even kijken. Elfstedentochtopinie: Locale folklore die de onuitgesproken en weg gestopte behoefte aan saamhorigheid en onderlinge verbondenheid activeert bij de doorgeindividualiseerde randstedeling, daarmee buitenproportionele vormen aannemend die het gemiddelde begripsvermogen te boven gaan.
Oké daar kan ik wel wat mee, denk ik. Anders nog iets? Nee, dank je wel. Dat was het. Wilt u pinnen? Ja graag.

Categorieën: Actualiteiten

7 reacties

Meralixe · 9 februari 2012 op 17:03

Daar zeg je wat, terwijl wij onder andere in de vorige column van “klapdoos” over en weer aan het bakkeleien zijn, worden we met zijn allen op ons nummer gezet door een niet mis te verstane relativerende kijk op het eigen gelijk. Goed zo!!! :oeps: :oeps: :oeps:

Meralixe · 9 februari 2012 op 17:04

Daar zeg je wat, terwijl wij onder andere in de vorige column van “klapdoos” over en weer aan het bakkeleien zijn, worden we met zijn allen op ons nummer gezet door een niet mis te verstane relativerende kijk op het eigen gelijk. Goed zo!!!

:eh: :oeps:één keer was genoeg!!!!

Chris · 9 februari 2012 op 17:29

Haha, Vroeger Koot & de Bie, in de tijd dat K beatrix een hersenvliesontsteking had,

Meningnietis, over iemand die nergens een mening over had;
en daarna de Bie, die overal een mening over had: iedereen is een lul! de regering is een lul!!

Vast wel ergens op youtube te vinden

Mien · 9 februari 2012 op 22:25

:toeter: – :kophouwe: – :duimop: – :wave:

Bovenstaand beeld zegt genoeg.

Knappe column.

Mienopinie

LouisP · 10 februari 2012 op 09:19

Dit is de eerste ‘Frank’ die ik niet goed vind..
kun je nagaan hoe goed ik die anderen vind

Libelle · 11 februari 2012 op 06:36

Ik weet het altijd niet. Dan moet je effe sprokkelen om daar een mening bij te zoeken. Voor mij is ijspret nostalgie. Ijsvrij; een scheut geluk!

Dees · 12 februari 2012 op 20:41

Mijn mening is dat ik dit een leuke column vind…

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder