Eddy is pas vijftig geworden. Zoals immer ziet ze er elke dag top uit. Je zult haar zelden ongeföhnd aantreffen en haar make-up zit altijd onberispelijk. Is al die opsmuk wel nodig? We zijn nu op een leeftijd waarop we wat minder onzeker moeten zijn. Tenminste, dat hebben we besloten…

In dit kader heb ik gisteren, zonder make-up de kliko aan de straat gezet. Het was wel donker maar alles begint met een eerste stap, toch?!

Vorige week ging ik koffie drinken bij Eddy. Ik schrok me wild! Misschien gaan we ook gewoon te ver. Eddy was zo oranje als een sinaasappel. Nou zit ze altijd wel stevig in de foundation maar er zijn grenzen. “Schat, volgens mij is de verlichting in je badkamer niet goed hoor..”, opperde ik voorzichtig.  Gelukkig geloofde ze haar zus en zijn we toen maar even de juiste kleur gaan laten aanmeten bij de ICI Paris. Professionele hulp is de beste optie als je door de bruinsels de juiste beits niet meer ziet. 

Zelf was ik juist wat aan de bleke kant, en ook best wel misselijk. Ik voelde me helemaal geweldig in mijn nieuwe jurk maar die corrigerende onderbroek zat me toch strak! Je moet wat overhebben voor een strakke buik. Dat was nog niet alles. Daar waar Eddy is gezegend met een royale boezem, een dirndl zou haar zelfs niet misstaan, moet ik me behelpen met een b-cupje. Maar, HAVE NO FEAR! Ook daar is wat op bedacht. De Maximizer BH! Wat een uitvinding….! Voor 20 euro heb je er maar liefst twee cupmaten bij. Zo snel is geen enkele chirurg. De eerste keer dat ik er één paste, kreeg ik spontaan hoogtevrees toen ik naar beneden keek. Wat een decolleté!

Dit alles is een enorm succes en werkt geweldig. Let wel, IK HEB AL EEN RELATIE. Alleen dan kun je deze trucage op veilige wijze toepassen. Als single lady loop je namelijk het enorme risico je woest aantrekkelijke zaterdagavond-date de schrik van zijn leven te bezorgen. Want…zodra je uit de kleren gaat, blijven de verhoudingen weliswaar hetzelfde, maar dan precies omgekeerd. Breed van onderen en smal van boven! Surprise effect verzekerd!Dat dan weer wel…

Mocht je dit met je enorme charmes weten te compenseren en pas op zondagochtend huiswaarts gaan, laat je je nieuwste scharrel, flabbergasted en met een sinaasappel-oranje hoofdkussen achter. Waar was toch die rondborstige gebruinde dame gebleven die hij mee naar huis had genomen?

Wees gewaarschuwd…

Liefs, Jan


TutopdeHak

Mijn zus Eddy en ik schrijven wekelijks een Blog. Zo’n beetje om en om en in onze eigen stijl. Waar het over gaat? Over onszelf, de kinderen, onze vriendinnen, relaties, wereld- en dorpsculturen en hoe we te midden van dit alles de dag doorkomen. En dan het liefst ook nog een beetje charmant. In de make-up en op hakken, zo hoog als de dag in de week dit toelaat. Het oog wil immers ook wat. Het leven is hilarisch, als je er zelf de lol van in kunt zien. Er is al zoveel ellende, dus van elke dag een feest proberen te maken, kan maar zo snel mogelijk je levensmotto worden. Spread the word! Vandaar de titel. We nemen alles wat wij tuttig vinden, en vooral onszelf, op de hak. We laten ons inspireren door de drama van alledag voorzien van een flinke dosis zelfspot. Jan

7 reacties

Suus · 27 november 2014 op 17:13

Ik kan jullie column zonder leesbril lezen :laugh: , ook 2 cups groter volgens mij.
Leuke woordspelingen hier en daar.
Misschien iets te bewust grappig geschreven, maar dat maakt het ook weer grappig.
Ik heb er mee gelachen!

Mien · 27 november 2014 op 17:54

Leuke column. De [b][url=http://en.m.wiktionary.org/wiki/coup_de_foudre]”cup de foudre”[/url][/b] slaat alles. :yes:
Maar …….. Let wel op al die puntjes …. Het zijn er veul te veul. 🙂
En nu we het toch over veul te veul hebben. De volgende zin zou ik verbouwen. Een overdaad aan werkwoorden: zijn we toen maar even de juiste kleur gaan laten aanmeten.

arta · 27 november 2014 op 18:02

Kweenie, vind het een opeenstapeling van flauwe cliché’s, over-be-leestekend, al is er absoluut potentie.
Ik kijk dus uit naar jullie volgende!

La_vie_en_rose · 27 november 2014 op 21:40

Sorry maar mij ligt het niet, deze column.

Het lijkt allemaal gewoon zó ontzettend overdreven.

Ga er eens met de schaar doorheen en knip er de Hyacinth Bouquet-dingen uit en er blijft ongetwijfeld iets moois over.

trawant · 27 november 2014 op 22:27

Een Viva stukje, beetje gewild lollig en oppervlakkig.
Twee ‘gekke’ maar keurige meiden. Ik denk dat er zich veel interessantere
dingen in jullie leven afspelen dan een opgepimpte cup.
Schrijf eens over dat echte drama van alledag.
En reageer eens op een ander stukje als je hier post.

La_vie_en_rose · 28 november 2014 op 14:45

Haha, Trawant!

Hoe noemen ze dat ook alweer…

SUBTIEL ! 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder