Ik wist al enige tijd wat me te doen stond. Ik had het al eerder meegemaakt en men zou toch denken dat je door schade en schande wijs wordt. Als het om ons hart gaat dus niet. In ,,Ik ook van jou” van Ronald Giphart verteld Silke aan Ronald dat ze haar laatste relatie beëindigd had toen ,,de leuke momenten de slechte niet meer overschaduwde” ofzoiets.

Maar wanneer je zoveel van iemand houdt, wanneer is genoeg dan genoeg? En wegen dan luttele goede momenten niet zoveel zwaarder dan die vele slechte.

En wanneer ging ik spijkers met koppen slaan? Tijdens onze volgende ruzie? Die hadden we nooit. Het was altijd ik die de woede uitbarstingen had. Pure frustratie omdat mijn innerlijke geschreeuw om aandacht niet gehoord werd.

Tijdens die paar goede momenten? Nee, natuurlijk niet, dat waren de tekenen aan de wand dat er weer stijgende lijn in zat.

Eigenlijk is er nooit een goed moment dus waarom niet een willekeurig moment?

De avond eindigde in dikke tranen en de diepste scheur die mijn hart ooit gekend heeft.

Na een eenzame slapeloze nacht volgde een kille morgen en harde realiteit.

Ik ben weer single.

Categorieën: Liefde

6 reacties

WritersBlocq · 19 oktober 2004 op 14:44

[quote]Ik ben weer single[/quote]

Het eerste wat ik me opkomt, is: “Wijfie, je telt voor twee” en ik wens je veel sterkte. Been there, seen this, done that, the works. Op weg naar de volgende aanstaande ex…..

Knuffel, Pauline.

Mup · 19 oktober 2004 op 23:24

[quote]Als het om ons hart gaat dus niet.[/quote]

Precies, en daarom doet het pijn, denk ik. Ik kan me niet echt herkennen in deze column. Niet door je schrijfstijl hoor, ik heb hem met plezier gelezen, maar om het onderwerp, maar dat vertel ik natuurlijk niet verder

😉
Groet Mup.

Massau · 20 oktober 2004 op 10:23

Bijzonder herkenbaar.

tontheunis · 20 oktober 2004 op 17:31

En over een week, over een maand, over een jaar, opeens is de zon weer daar…

Sterkte.

TT

Raindog · 20 oktober 2004 op 17:37

Misschien gaat het in de liefde wel niet eens om ‘wijs worden’ en is de pijn die dat soms oplevert meestal het gevolg van een poging om elkaar of jezelf iets ‘wijs te maken’.

Liefde heeft dan ook niets met ratio of wijsheid te maken. Het hart en het hoofd verhouden zich tot elkaar als vuur en water. Nu eens blussend, dan weer stomend.

Kop op 😉

Raindog

Dees · 21 oktober 2004 op 11:52

En toch… goede beslissing. Anders had je em nl. niet genomen.

Geen idee of je nog sterkte nodig hebt, maar just in case: sterkte 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder