De zomer staat bekend als de periode dat het verstand op nul gaat, zo ook bij de media. Hoewel de media meestal al niet intellectueel overkomt, weten ze het toch te presteren in de zomer de meest overduidelijke onderzoeken te ventileren. Zo blijkt uit recent onderzoek dat de Nederlanders geen eerlijke vinders zijn. Wanneer er een mobieltje op straat wordt gelegd zal in de meeste gevallen het belijzer niet worden afgeleverd bij het politiebureau. Nu kan het inderdaad zo zijn dat het aangeeft dat wij Nederlanders wat minder eerlijk zijn dan de rest van de wereld. Het kan ook aangeven dat wij Nederlanders een stuk minder dom zijn en beter zijn in het zien van financiële kansen.

Wanneer ikzelf rondloop met een telefoon van tachtig euri en ik een exemplaar tegenkom met een straatwaarde van vierhonderd euri twijfel ik ook geen moment. Met een flexibele beweging daal ik neer op mijn knieën om ‘mijn veters te strikken’ (de rest van de wereld heeft toch niet in de gaten dat ik nog steeds schoenen met klittenbandsluiting draag). Langzaam glijdt mijn nieuwe trilijzer in mijn sok en ik loop verder alsof er niets is gebeurd.

Ik kan me schuldig voelen over het feit dat iemand zijn telefoon kwijt is maar mijn moeder heeft me geleerd dat ik kansen die voor me neus liggen altijd moet grijpen. En aangezien die telefoon voor mijn neus lag is het een mooie kans om mijn leven een financiële impuls te geven.

Opvallend is wel dat de oneerlijkste landen uit het onderzoek wel de succesvolste, meest ontwikkelde landen zijn. Met andere woorden, wij zijn inderdaad beter in het zien van financiële kansen. Tenslotte wil ik u erop wijzen dat uit dit onderzoek tevens is gebleken dat ouderen minder te vertrouwen zijn dan jongeren. Dus wanneer u voortaan een bejaarde rond ziet lopen met een telefoon, pas op, het kan wel eens de uwe zijn…

[i]Bron: [url=http://www.nu.nl/news.jsp?n=1166227&c=10&rss]Nu.nl Nederlanders geen eerlijke vinder[/url][/i]


2 reacties

arta · 26 juli 2007 op 09:59

Humor! Vooral de uitsmijter!
Mijn moeder zei altijd: Als er geen naam op staat, kun je het ook niet retourneren, al zou ik bij het vinden van een mobieltje ff een persoon die opgeslagen is in de telefoon bellen om er achter te komen van wie het is, maarja, ik leer nog wel bij, ben nog ‘jong’! 😀

Siebe · 26 juli 2007 op 15:31

Wat een leuke column Avalon. Eigenlijk een niemandalletje, want het is inderdaad non-nieuws. Bijna net zo erg als het Journaal deze dagen en het Journaal wás al ernstig gedevalueerd. Al met al, zo bezien heb je van niets iets weten te maken en dat is leuk. Lekker kort en geen pretenties, moraal of iets dergelijks. Precies zoals bij dit onderwerp past.

Het staat je te prijzen dat je aan bronvermelding doet maar in dit geval lijkt het me eigenlijk nogal overbodig, zeker in deze vorm. Dit non-nieuws heeft immers ook diverse andere media gehaald. Misschien – als je toch perse wilt verwijzen waar ik in principe begrip voor heb – zou je in zo’n geval beter de hyperlink in de tekst zelf kunnen opnemen. Bij voorkeur wel even vet maken of anderszins accentueren want als ik me niet vergis is het tegenwoordig anders lastig zichtbaar. Op de vorige CX-versie werden links automatisch vet gemaakt waardoor je ze niet over het hoofd kon zien.

Gr.
S.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder