‘Hé, verkrachten we tegenwoordig niet meer!’ roep ik laaiend de rennende tassendief achterna. ‘Droplul’, mompel ik pissig, terwijl ik overeind probeer te komen.
‘Ik wil alleen maar helpen, dame’, zegt dan een lachende mannelijke karakterkop naast me. Hij is mooi, echt mooi, en ik hoop maar dat ik dat niet hardop gezegd heb. Hij helpt me overeind te komen, en mijn rode gezicht moet echt als boosheid uitgelegd worden. Dat moet! Als ik overeind sta, zie ik dat mijn favoriete spijkerbroek op de knie gescheurd is. Ach, staat wel hip. ‘Mag je dat nog zeggen, hip, of is het cool?’ vraag ik mijn redder in nood. Hij kijkt me niet begrijpend aan. Ik leg uit dat ik mijn spijkerbroek bedoel, scheelt me weer de uitgave voor een nieuwe. ‘Het is jeans, en geen spijkerbroek’, zegt hij. Ik smelt, een mooie vent met gevoel voor humor. ‘Bedankt voor je hulp, maar ik red me wel weer’, zeg ik dan. Waarom zeg ik dat nou? Achterlijk wijf, hou toch eens je bek, als je niet weet wat je moet zeggen!

Ik wil mijn tas pakken, om mijn mobiel te pakken. Hij kijkt me met een ingehouden lach aan, en zegt; ‘Je tas is gejat door die droplul, weet je nog?’ Uit zijn zak vist hij zijn mobiel en biedt me die aan. Ik heb mijn les geleerd, en hou wijselijk mijn mond, neem zijn mobiel aan, en bel de bank. Na de nodige informatie doorgegeven te hebben, blokkeren ze mijn rekening, niet dat daar nog wat af te plukken viel, maar toch. ‘Bedankt’, zeg ik nogmaals.
Die ogen van die kerel, om in te verzuipen! ‘Ik zou je wat te drinken aan kunnen bieden, maar heb op dit moment even niet de middelen’, zeg ik dapperder dan ik me voel.
‘Kan ik je ergens afzetten?’ vraagt hij dan. Ik bespeur in zijn ogen alleen goedbedoelde hulp, helaas, ik mis zaadspugende ogen. Bevestigend antwoorden lijkt me dus veilig, en dat doe ik dan ook.

Hij zet me keurig bij mijn flat af, en raad me aan aangifte te doen. Daar twijfel ik nog over, mijn zo goed als lege knip zal al wel ergens in een heg gegooid zijn, en mijn mobiel verkocht. En mochten ze die idioot ooit te pakken krijgen, jat hij zijn boete wel weer bij een ander bij elkaar.’Nu zou ik je wat te drinken aan kunnen bieden’, zeg ik dan. Hij knikt alleen, stapt uit, sluit zijn auto af, en komt me achterna.

Twee uur en anderhalve fles wijn later, we zitten onderuitgezakt op de grond, tegen mijn bank aan, gaat de telefoon. ‘Waar blijf je nou, muts?’ roept mijn vriendin over de loeiharde muziek uit!’ Shit, vergeten, de verjaardag van Anne. Ik kijk naar mijn redder, die tussen mijn kleine, maar voor mij o zo waardevolle collecties cd’s aan het snuffelen is, uitgespreid voor hem op de grond, en zeg; ‘Feliciteer Anne maar van me, ik kan niet, ik ben overvallen’, en leg op.

Categorieën: Liefde

27 reacties

DreamOn · 12 juli 2006 op 17:23

Overvallen door plotselinge vlinders in je buik zeker!
Leuke column, ik denk van Wendy, zij valt toch al zo makkelijk de laatste tijd voor andere mannen… 😛

Eddy Kielema · 12 juli 2006 op 17:33

Ik vind dit wel een leuke column. Maar van wie? Ik vermoed een vrouw, maar welke cx-vrouw? Wendy of Chantal niet, denk ik, want daarvoor is de column iets te recht voor zijn raap (‘zaadspugende ogen’).

KawaSutra · 12 juli 2006 op 18:55

Tja, het zou Anne kunnen zijn natuurlijk. Hitchcock speelde ook altijd een figurantenrol in zijn eigen films. Maar ik denk ook aan Li. Die weet iedereen wel op een dwaalspoor te brengen.[quote]Hij zet me keurig bij mijn flat af, en raad me aan aangifte te doen. [/quote]
Maar ja, dan mis ik weer die ’t’ achter raad. Zo kan ik wel blijven raden natuurlijk.
Sally is ook wel een optie, maar die entert veel vaker.
Nee, ik hou het op Li. En de inhoud is je vergeven Li. 😀

Leuke column!

— EDIT —

Net een verhelderende ontdekking gedaan: Het is MUP!

DriekOplopers · 12 juli 2006 op 19:07

Ik gok op Chantal. Tot nu to heb ik alles fout geraden, dus mijn moyenne kan door deze poging toch niet slechter 😀

Driek

Prlwytskovsky · 12 juli 2006 op 19:12

Ik blijf het een Keesieaanse weergave vinden van het Schilderachtige wereldgebeuren dus nog steeds stem ik op Kees. Maar Kees vertel ons nu dat je Kees bent, laat ons niet langer in spanning, laat mij niet langer in spanning, laat mij weer goed slapen zonder stuiptrekkingen, vertel wie je bent!
Er staan mij teveel argumenten in om de lezer op een verkeerd been te zetten maar daar prik ik doorheen. Is mijn analyse goed? Wie zal het zeggen, liefst voordat de burgermeester hier op bezoek komt en mij vertelt dat ik als 100 jarige de oudste inwoner van Schiedam ben. Leuk verhaal, dat wel.

Mup · 12 juli 2006 op 19:36

Sally, maar die zou nooit een woord als zaadspugend gebruiken.
Anne als figurant zelf, een gegeven om over na te denken, maar die is het volgens mij ook niet.
Juf en Ma3 zouden nooit die t vergeten zijn, grrr
Dan moet het Kawa zijn, met opzet die t vergetend;-) Nee, serieus, WB heeft dubbel ingezonden, kan niet anders,

Groet Mup.

WritersBlocq · 12 juli 2006 op 20:07

Een leuke Nananatuurlijk!!!

Trukie · 12 juli 2006 op 20:18

Ik vind het meer een Chantal.
Met hier en daar een instinkertje.

Chantal · 12 juli 2006 op 20:46

Volgens mij houdt iemand de boel hier flink voor de gek…. maar wie oh wie..?

Li · 12 juli 2006 op 20:54

Wat dachten jullie van Melady? 😛

Li

Mosje · 12 juli 2006 op 21:18

Denk ook wel Melady ja, die is wel het type dat als haar tasje gestolen wordt, ze dat all inclusive wil.

😛

KawaSutra · 12 juli 2006 op 23:03

Ja Li, je hebt me overgehaald. Ook Melady gebruikt dezelfde leestekens als Mup. De eerlijkheid gebiedt mij om dan ook voor Melady te kiezen, gezien de inhoud.
Zou wel een verrassing zijn, Melady weer terug op het schrijversfront! 😛

Troy · 12 juli 2006 op 23:58

Sinds die raad wie ik ben actie zie ik wel Melady weer zo af en toe opduiken. Chantal en Wendy zijn het sowieso niet en voor Shito is deze column weer net iets te subtiel. Melady zal het zijn 😎

Trukie · 13 juli 2006 op 00:45

Ik dacht eerst aan Chantal. Maar die “droplul” doet me toch aan een slip of the pen van Driek denken die in de huid van Chantal probeert te kruipen.
Chantal zu noooooit zo maar een vreemde mee naar huis nemen 😀

KingArthur · 13 juli 2006 op 09:37

Wat ben ik blij dat jullie met suggesties komen anders zou ik er nooit uitkomen. Ik denk dat we hier te maken hebben met Melady.

Ma3anne · 13 juli 2006 op 09:46

Zelf zou ik er niet opgekomen zijn, maar na alle voorzetjes, zeg ik ook : melady.

Jammer van je tasje, maar je hebt er iets leuks voor teruggekregen. 😀

klapdoos · 13 juli 2006 op 16:54

Wie je ook bent, kan mij niet schelen maar ik vind het een leuk verhaal….
Groetjes van leny 😀 😀

Dees · 13 juli 2006 op 20:37

Ja, Melady van het eerste uur…

melady · 13 juli 2006 op 23:40

Laat ik weer eens mijn pokdalige kop hier zien en dan gelijk moet ik weer aan de schrijf? Forget it!
Iedereen gelijk bovenop me (viniknieterrug) maar ik drink geen druppel en schrijf geen letter en als ik overvallen word dan mep ik er zelf wel op.Het woord droplul is me veel te soft en zou ik nooit gebruiken.

It’s not me.
Stelletje imitators, droplullen!

Het is Anne.

Mup · 14 juli 2006 op 01:18

[quote]Het woord droplul is me veel te soft en zou ik nooit gebruiken.[/quote]

Wat zou je dan gebruiken Melady? 🙂

Het was absoluut niet mijn bedoeling iets in de stijl van een ander te schrijven, ik heb er dan ook vreselijk veel moeite mee gehad, het gaat bij mij immers nogal vaak over wat ik zoal in mijn omgeving meemaak (dagbedervers en ‘mijn’ eiland) en ik lust ook geen wijn:-) Maar ik heb enorm van jullie reacties genoten. Toch geen fouten in deze reactie, hoop ik?

Hij is dus achter de burka van RWIB, door mij geschreven, Kawa, jij had hem bijna door 😛

Groet Mup. 😀

melady · 14 juli 2006 op 01:39

Dropmup..kanjer!

Li · 14 juli 2006 op 09:18

GEWELDIG MUP 😀
Ik twijfelde heel even bij die zaadspugende ogen en dacht toen dat jij het had geschreven. Vond ik wel een Mupopmerking

Li

DreamOn · 14 juli 2006 op 12:59

Goed zo Mup! Go girl, go girl! Knap hoor, om je zo in een totaal ander leven te verplaatsen dat dat je nu leidt.

Mup · 14 juli 2006 op 16:36

Dank je Li, voor die opmerking, en op het eind terugkomen op de titel, was ik bang dat ik door de mand zou vallen. Dat terugvallen op de titel doe ik vaak, besefte ik door dit RWIB-gebeuren. Zo leer je nog eens wat hier 😀

Dank je Trudy,

Groet Mup.

pepe · 14 juli 2006 op 17:00

Zelfs mij had je tuk muts, ik kon de zaadspuwende ogen wel plaatsen bij jou, maar die wijn klopte niet 🙂 Knap gedaan dus.

KawaSutra · 15 juli 2006 op 02:55

Voortaan loop ik niet meer als een blind paard achter een ander aan! 😀

Een verrassende Muppencolumn!
Je had je verraden door de leestekens maar ik vond Anne ook toevallig terug in één van je andere columns!

Mup · 16 juli 2006 op 05:11

Dank je Kawa en pepe, ik vond Anne altijd een lekkere neutrale naam, mede omdat ik niemand in mijn omgeving heb, die zo heet. Toen ik Anne in mijn verhaal betrok, kwam het me goed uit, dat ik nu wel een Anne ‘kende’.
Wordt wel moeilijk bij een volgend stuk bij een fictief verhaal:-)

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder