En daar is ze weer! Nou dacht ik dat we na haar vertrek naar Amerika eindelijk van haar af waren en slechts nog bij tijd en wijle geconfronteerd zouden worden met allerlei verwijten aan het adres van dat ondankbare en hondsgemene Nederland dat ondertussen nog wel elke dag voor haar beveiliging betaalt. Ik dacht dat de hele hype over de omhooggevallen Ayaan Hirsi Ali of Magan of Banali of hoe het mens in werkelijkheid ook heet tot een eind gekomen was en dat ze in alle rust in de denktank van George W. Bush mee kon prakkizeren hoe we de wereld nog verder in de ellende kunnen storten, maar nee. Het voormalige VVD-orakel roert zich weer. Ze heeft in al haar wijsheid laten weten dat de Turken ons, naieve inwoners van Europa, vreselijk aan het belazeren zijn. Dat de werkelijke bedoeling van de meeste Turken de vestiging van de moslimstaat in Turkije is. En dat wij, domme Europeanen, ons weer eens zand in de ogen laten strooien.
Ja, ik ben inderdaad dom wellicht. Maar niet zo dom dat ik de honderdduizenden mensen in de straten van Istanboel niet heb gezien die de komst van een twijfelachtige presidentskandidaat massaal wisten te voorkomen en nieuwe verkiezingen afdwongen. Niet zo dom dat ik niet heb gehoord dat het Turkse leger een aantasting van de democratie niet zal tolereren, wat voor een leger in zijn algemeenheid toch opmerkelijk genoemd mag worden, zoveel democratische gezindheid. Niet zo dom dat ik niet zie dat in heel Ankara minder hoofddoekjes te vinden zijn dan in De Baarsjes.
Ja hoor, Ayaan, ik behoor tot die groep domme mensen die Turkse en Marokkaanse buren heeft die net zo’n hekel hebben aan al die fundamentalistische Islamitische haatprekerij als ik en die tot de overgrote meerderheid van de moslims in ons land en in de wereld behoren.
Dat wil niet zeggen dat ik mijn ogen sluit voor enge ontwikkelingen, maar dat constante waarschuwen voor Islamitische bedriegerij door een mevrouw die beweerde oorlogsvluchteling te zijn wat ze niet was, besneden te zijn wat ze niet is, uitgehuwelijkt te zijn wat nooit gebeurd is en die zonder blikken of blozen in de Tweede Kamer onder valse naam de eed of belofte aflegde en die nu voor een van de grootste leugenaars van onze tijd in een heuse denktank vanuit haar luie stoel mee mag denken over de perfecte leugen die straks een aanval op een volgend land rechtvaardigt, ben ik spuughemeltjezat! Zo. Sorry hoor, maar ik moest het even kwijt.


9 reacties

pepe · 14 mei 2007 op 22:59

Moeilijke column voor mij, ik ben niet goed op de hoogte hoe Ayaan werkelijk is.
De media laat veel en vaak maar een kant zien van een zaak.

Neemt niet weg dat jij het weer goed hebt geschreven, van mij mag je wel iets meer witregels gebruiken. Ik hapte naar adem aan het einde. :lach:

arta · 14 mei 2007 op 23:30

De verontwaardiging spat ervan af!
Mooi geschreven en ik ben het eens met het feit dat het overgrote deel, van welke bevolkingsgroep dan ook, gematigd is.
🙂

schoevers · 15 mei 2007 op 10:18

Ik ben het ook roerend mee eens.
Goed geschreven.
Wij moeten aan Turkije eisen stellen voor toetreding aan de EEG, maar laten we vooral niet vergeten dat we de Turken, zoals jij ze omschrijft, niet in handen de hen omringende buren jagen. Dan krijgen we echt iets ‘minder gezelligs’ langs de Oostgrens van Europa.
Gelukkig zit Mrs Ali bij Bush op schoot en ver weg. Ik had haar nieuwste bijdrage nog niet gehoord.

Bitchy · 15 mei 2007 op 13:02

Sluit me aan bij Pepe, ik ben te weinig op de hoogte wie of wat Ayaan is. Maar je hebt wel mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Laat ze maar bij Bush op schoot blijven zitten, alhoewel ik liever bij Clinton op schoot had gezeten 😛

Mup · 15 mei 2007 op 14:32

[quote]Sorry hoor, maar ik moest het even kwijt.[/quote]

Dat was duidelijk Ton, de verontwaardiging spat er vanaf, en terecht,

Groet Mup.

tontheunis · 15 mei 2007 op 15:07

[quote]Laat ze maar bij Bush op schoot blijven zitten, alhoewel ik liever bij Clinton op schoot had gezeten[/quote]

Dat geeft het begrip [i]sigaar uit eigen doos[/i] dan plotseling wel een gans andere betekenis… 😉

Wie de documentaire van Zembla over het verleden (het ware en haar versie) van mevrouw Magan gezien heeft, is voorgoed genezen van haar verhaaltjes. Die doen het overigens wel heel goed onder de fundamentalistische christenen in de V.S. van wie wij allen weten dat tolerantie jegens andersdenkenden bij hen net zo ver te zoeken is als bij Osama in de grotten van Tora Bora.
Mevrouw is dus nogal selectief als het om de bevechting van vrouwenrechten binnen religies gaat. Als er in de V.S. weer eens een abortuskliniek wordt opgeblazen of een homoseksueel wordt geweigerd op een vliegveld, hoor je haar niet.

Hoi Mup. It’s good to be back…:kus:

TT

Siebe · 15 mei 2007 op 21:06

TT

Welcome back inderdaad. Je ziet er erg ‘schrijverish’ uit op de foto. Zweden doet je nog steeds goed denk ik of heeft dat niets te maken met je alfabetische germaanse look?

Je column doet me weinig. Ik denk ook niet dat die klopt en dat vind ik dan weer niet erg kies van je. Als je bovendien die bewuste aflevering van Zembla als bron neemt dan zegt dat voor mij ook wel genoeg trouwens. Wonderlijk blijft het dat jij dergelijke hear-say als feiten aan druft te grijpen. Je verbaast me er in ieder geval mee. Alsof je echt een hele poos in Zweden hebt gezeten, het van een afstand mee hebt gemaakt en niet mee hebt gekregen dat Zembla zich met deze reportage onherstelbaar heeft gedegradeerd tot een politiek instrument in handen van rooie programmamakers.

For the record; Ayaan haar oproep aan de EU om het Turkse leger te steunen in dit vraagstuk vond ik nogal dubieus. Dat is nou precies nìet de bedoeling van democratie. En misschien zegt dat an sich dan ook wel weer iets inzake de vraag wel of niet toetreding van Turkije. (Ter illustratie: het zou een mooie boel worden wanneer bijvoorbeeld het Nederlandse, Duitse of Franse leger, resp. Balkenende, Angela Merkel of Nicolas Sarkozy uit hun stoel zou willen halen. Zie je het al voor je?) Niettemin, het heeft wel degelijk te maken met een soort van lacune in de Turkse democratie, iets met een onhandige wijze van zetelverdeling waardoor de oppositie in feite minder zetels heeft dan ze toekomt. In dit specifieke geval gelukkig gecorrigeerd door het Turkse volk.

Next time better luck Ton….

En echt, welcome back!

S.

tontheunis · 16 mei 2007 op 10:42

Tja, Siebe.

Ik hecht meer waarde aan een hele batterij mensen die met de documenten in de hand aantonen dat de verhalen van iemand niet kloppen dan aan een mevrouw van wie in elk geval vaststaat dat ze met twee vingers in de lucht en met medeweten van een heleboel kamerleden onder valse naam verklaarde dat wat ze zei de waarheid was, waarnaast ze nota bene zelf in een later interview vertelde tot een valse naam en een vluchtverhaal te zijn aangezet door iemand van VWN omdat ze anders het land niet ingekomen zou zijn. Niets ‘rooie’ programmamakers. Dat sommig nieuws zeer tendentieus is, moge waar zijn, maar hier betrof het toch echt feiten.

Wanneer een leger de democratie tegen een mogelijke dictator verdedigt, is daar niets mis mee en een vergelijk met Sarkozy of Merkel gaat niet op. Zij doen geen poging de democratische staat omver te werpen. Gul wel. Hij wil de scheiding van kerk en staat, een grondvest voor democratie, ongedaan maken.
Overigens doet de Paus momenteel niet anders in Brazilie. Hij probeert daar ook om een democratisch besluit onder verwijzing naar de Katholieke wetgeving (nou ja, wetgeving) over abortus terug te draaien.

En tot slot: als iemand zich bij de conservatieven van Bush aansluit, moet die vooral haar mond houden over bedrog en religieuze dreiging, want ‘one nation under God’ heeft inmiddels laten zien weinig moeite te hebben met het vergeten van minstens vier van de tien geboden.

TT 😉

wzza04115 · 28 april 2008 op 20:16

125 Uncinetto maschile Mod Vista Rivestimenti [url=http://excode.ru/contatto_msn_ragazzo_2008.html]and ragazzo contatto msn[/url] Vacanze sotto sfondi manuela Driver calendario Trans Med Perizoma immagini acqua immagine porno milano vagina [url=http://excode.ru/hard_gratis_2008.html]the gratis hard[/url] Oss Cerco hessler Ristorante Capitolato Forma trans scopata Nokia foto nude Freccia trailer puzzle [url=http://excode.ru/programma_scaricare_creare_invito_matrimonio_2008.html] matrimonio creare scaricare programma invito[/url] spesso vagabonda per Collezione Imprese [url=http://excode.ru/temi_gratis_per_nokia_6680_2008.html]the per nokia gratis temi 6680[/url] Calcola Naturali Msn preteen Msn testo gratis Assunzione Oscuranti 1000 Motorizzazionetorino erotici fotoannuncio contatto Fumetti amatoriale [url=http://excode.ru/sfondi_computer_sport_2008.html]the Sport Computer Sfondi[/url] Bagna Ragazza Canarini Riassunto Aprilia Foto istat ritenuta [url=http://excode.ru/ragazze_pon_pon_2008.html] Pon Ragazze Pon[/url] Vesuviana Linea idromassaggio line Vendo Comandamenti francesco [url=http://excode.ru/contatto_msn_ragazzo_2008.html]a ragazzo contatto msn[/url] Gioacchino Cartelle Wega troia fecondo Principesse Foto [url=http://www.dacons.net/hentay_manga_2008.html]or manga hentay[/url] Diretto Troie Aereoporto Brescia Burda gratis Dintorni Esatti Simius Eusanio Pescara [url=http://www.dacons.net/giochi_barbie_gratis_2008.html] gratis giochi barbie[/url] Giacomo vallerotonda Preconcezionali foto prescrizione Screen Serpenti Incontro Chieri foto Panaro [url=http://www.dacons.net/free_sex_granny_2008.html] dacons.net Sex Granny Free[/url] Msn Piattaforma Auto gratis multisala nuda [url=http://www.dacons.net/eva_henger_film_dvd_2008.html] film eva dvd henger[/url] simulatore Gratis accompagnatrice Kit Vlc 7129 Corniuzza Punto anteprima [url=http://www.dacons.net/copiare_gioco_ps2_2008.html]or copiare ps2 gioco[/url] Articoli Delle Arco Per Spettacoli nuda [url=http://www.dacons.net/replay_spaccio_2008.html] replay spaccio dacons.net[/url] Gps Leggenda hard Lavatrice Fantacalcio Buscaroli tesina calore Per video acconto Cristallo Rotante Bambine Foto casalinghe [url=http://www.dacons.net/hentay_manga_2008.html]or manga hentay[/url] coppia cuccarini Commercialista Tecniche mms Video segno Nude Stampante scheda Generali

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder