Ondanks mijn hartgrondige hekel aan huishoudelijk werk heb ik toch zo nu en dan wel eens poetsdrang. Tegen de tijd dat ik ongesteld moet worden (weten jullie dat ook weer) dan bevliegt mij het alles-is-vies-slordig-en-dient-te-worden-ontsmet-gevoel. Zo’n dag heb ik vandaag. Terwijl ik vanmorgen mijn kopje koffie dronk keek ik verbijsterd rond. Wat was er in één nacht tijd gebeurd hier? Zaten die vlekken er gisteren ook al? Was het toen ook al zo’n zooitje in de gang? Jassen, tassen en regenpakken die rondslingeren, veel te veel schoenen op het schoenenrek, enz.? En waarom puilt mijn krantenbak eigenlijk zo uit? Waarom staan er eigenlijk zoveel overbodige spullen op het aanrecht? Zo wil ik het helemaal niet! Dus ben ik maar eens even aan de slag gegaan. Strijdvaardig, zonder pauze, rigoreus, wegsmijterig, grondig en doortastend.

En het resultaat mag er zijn; ik heb overal mijn scherpe blik over laten gaan en niet te vergeten mijn sopdoek.
De piano bijvoorbeeld; de toetsen glimmen je tegemoet! Dat had ik een poos niet meer gedaan. Ja, met de stofdoek eroverheen, maar nu heb ik met spiritus alle toetsen één voor één gereinigd.

Ik ben best wel een beetje trots op mezelf. En wat ook zo lekker is; de mannen van dit gezin zijn aan het werk en dochterlief was naar een vriendinnetje. Nu is ze weer thuis en zit lekker op haar kamertje te spelen.
Ze zag wel hoe mijn blik haar door de hele kamer volgde en begreep meteen dat ik weer zo’n enge bui had gehad ;
” Schoenen nétjes op het schoenenrek!!! Niet aankomen, dat heb ik net schoongemaakt! Pianospelen????!!!! Nú?????!!!!!!!!!! Ben je helemaal gék geworden???!!! Natuurlijk mag je niet met je vieze kleine vingertjes aan mijn schone toetsen komen!!!! Waarom lóóp je nou door de kamer, kun je niet vliegen of zo?”

Tja, dat is wel jammer, ik word altijd zo’n bitch, als ik net heb schoongemaakt. Ik wil dan eigenlijk dat de kinderen zwevend door de kamer gaan zonder iets aan te raken.
Ook zo frustrerend ; heb ik net de w.c. schoongemaakt en dan moet er iemand plassen. Je zou ze toch…….ook als de bedden verschoond zijn, dan willen ze er diezelfde nacht al in slapen.
Eigenlijk ben ik degene die de minste rommel maakt, maar alles achter ieders kont opruimt. Omdat ik er niet tegen kan. (soms dan)

Wat zei ik zonet eigenlijk? Mijn dochter is boven aan het spelen………………ik moet er onmiddellijk naartoe.
Want boven spelen = rommel maken!!
Ik ben al weg…………..

Categorieën: Algemeen

DreamOn

DreamOn publiceert sinds 2006 columns op het internet. Zij schrijft over alles wat haar bezighoudt. Vaak (te) breedsprakig, maar dat is een leerpunt! In het dagelijks leven is DreamOn pedagogisch coach en heeft ze haar man, kinderen, familie en vrienden lief.

9 reacties

DriekOplopers · 24 juni 2006 op 08:37

Arme man, arme kindertjes… 😉

Maar er liggen nog wel wat uitdagingen voor je, qua opruimen. Je klaslokaal. Je hele school! Mijn studeerkamer… 😀

Driek

Prlwytskovsky · 24 juni 2006 op 12:27

Er zijn vragen die altijd ongesteld blijven. 😉

sally · 24 juni 2006 op 16:19

Qoute: “dat ik ongesteld moet worden” (weten jullie dat ook weer)
Eén van de dingen die ik m’n dochter leer is dat ze dát niet aan de grote klok hoeft te hangen.
Niemand zit op dat soort meldingen te wachten, vooral mannen niet. Bah, ik haat het, als vrouwen dat even nodig vinden in de groep te gooien.Getverdegetver. Vieze bende!

Sorry hoor ik ben wat sjacherijnig, want ik ben net ONGESTELD geworden. OEPS! 😮

Verder natuurlijk herkenbaar, maar dat is ook al bekend denk ik. 😉

KawaSutra · 25 juni 2006 op 03:05

Column, Pryzwlykovsky, Sally :laugh:

Ma3anne · 25 juni 2006 op 12:26

[quote]Waarom lóóp je nou door de kamer, kun je niet vliegen of zo?[/quote]:laugh:
Nee, niet herkenbaar. Ik heb altijd serieus geprobeerd mijn huisgenoten niet lastig te vallen met het feit dat ik af en toe last had van poetswoede. Ik had in elk geval dat uurtje plezier gehad van het resultaat en dat was mooi meegenomen.
Ik haat het soort moeders dat jij beschrijft! 😉

Mosje · 25 juni 2006 op 12:42

Poetsdrang, erg mooi woord.

Dees · 25 juni 2006 op 15:56

Grappig stukje. Wel een beetje hakkerig in je zinnen, misschien komt dat wel door je gulle gebruik van leestekens. Minder is misschien dan toch meer…………………………… 😉

DreamOn · 25 juni 2006 op 16:07

Ik heb ondertussen van Mosje een lesje leestekens gehad. De volgende keer zal het dus wel beter gaan. Hou het in de gaten!

Troy · 26 juni 2006 op 12:32

Heerlijke column met een flinke dosis zelfspot! 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder