De ‘ hete aardappel van racisme’ wordt na politiek geleuter aan de rechterkant van het 2e kamer spectrum met zoveel woorden uitgelegd dat het niet meer te begrijpen is! Geen klip en klare stellingname en dat door gekozen volksvertegenwoordigers. Ik hoor u zeggen: je chargeert! En dat klopt. Deze politici draaien om de hete brei heen! Geert ‘Gizmo’ Wilders c.s., Thierry ‘Boreale’ Baudet en nog wat andere afsplistsingen die de 2e kamer in willen gaan. Nerland is een welvarend land geworden door onderdrukking, kolonialisme, discriminatie en racisme. Erken dat en maak excuus naar de gekleurde medelanders. Haal de beelden weg of laat ze staan maar dan met het verhaal erbij plaatsen. Echter en ik kan dit vrijuit schrijven – als een licht getinte in Nederland geboren allochtoon van Westerse afkomst- de gekleurde samenleving moet niet overdrijven dat gevoed wordt door tranentrekkerij en ‘ kijk mij eens lekker gekleurd zijn!’ Ga in dialoog, start het debat maar hou op met gekrijs, gejank voor de bühne, aan taglfels op de televisie etc etc.

Het recht van vrije meningsuiting daar ben ik trots op! ,maar het recht op schelden, beledigen en op schreeuwerig toon het eigen gelijk willen halen daar ben ik ‘ klaar’ mee!, net zoals ik al decennia klaar met de extreem linkse en rechtse poltici!, boze actievoerders, opgewonden woordvoerders(gemaskerd of ongemaskerd) en oproerkraaiers!

Categorieën: Overig

Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

7 reacties

van Gellekom · 26 juli 2020 op 10:28

Helemaal mee eens!

    Nummer 22 · 26 juli 2020 op 16:47

    En ik ben ook klaar met cabaretiers en stand up comedians die andere mensen ‘ te kakken zetten’ en hun afkomst gebruiken om racistische lolbroekerij ten toon te spreken. Het verschuilen achter ‘ satire’ laat echter hun diepste werkelijkheid zien. Opzouten!

G.van Stipdonk · 26 juli 2020 op 20:05

Klaar is Kees. Ik proef enige frustratie. Laat het gewoon van je afglijden. Zeg maar dat ik het gezegd heb.

    Nummer 22 · 27 juli 2020 op 08:30

    Ach, G.van en v.G. van frustratie is geen sprake wel dat ik jaren geleden gevraagd werd waar ik oorspronkelijk vandaan kom terwijl mijn geboorteplaats gewoon Bergen op Zoom is en bekend bij de vragensteller. Hij, een bekende dorpsgenoot schreef een boek M…. naar het boek van E.D. Dekker Multatuli en in 1 van stellingen schrijft hij deze bekende dorpsgenoot letterlijk ‘ je moet niet luisteren naar wat ik zeg, maar wat ik bedoel’..kortom.. discriminatie en racisme wordt nog steeds verpakt om maar geen racist te worden genoemd. In ons dorp draagt de meerderheid hem op handen. Ik weet beter!

Mien · 27 juli 2020 op 20:09

Het een kan niet bestaan zonder het andere. Zei wijsgeer Mien. Soms is er kortstondig een schijnbaar evenwicht en is haast iedereen gelukkig (lres: Zen). Ook de groenling en de karekiet. Ik heb al eat spulletjes teruggegeven. Zoals mijn favoriete schilderij ‘Zigeumerjongetje met traan’. En jij? Badend in schijnbare rijkdom? Het woord zegt het al. Rijkdom. Armdom bestaat niet. ‘Och arme’ zegt men dan. Ik zeg ‘och rijke’, da’s pas denigrerend.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder