Ik zit daar, bij het raampje gelukkig want het is de eerste keer. Naast me mijn meisje en daarnaast een goede vriend van me. Ondertussen is het behorlijk rumoerig en iedereen is vrij zenuwachtig. Ik kijk wat rond en zie behoorlijk uiteenlopende type mensen. Vaders en moeders, groepen met jongeren, oudere paren, echt van alles. Het bedienend personeel loopt hevig heen en weer en is altijd bijzonder vriendelijk. Eenmaal achter het gordijntje en de gezichten staan weer op onweer. *Pong*, de motor is nog niet eens gestart of het begint al…

Langzaam begint de motor te ruizen en we worden achteruit geduwd. *Pong*, rode lampjes springen aan en het bedienend personeel neem hun plaats in. Gestaag rijden we naar de vertrekplaats en ik voel mijn maag behoorlijk rommelen. Na een blik opzij weet ik dat ik niet de enige ben, want me vriendin is ook behoorlijk wit weggetrokken. We vertrouwen erop dat alles goed gaat en we het heelhuid halen. *pong* ’this is your captain speakin’. De rest gaat langs me heen… ik kijk uit het raampje en langzaam maken we vaart, steeds sneller en voor dat ik het wist waren we in de lucht, boven de wolken hoog en ver verwijdert van het veilige land.

De mensen in het vliegtuig worden weer wat rumoeriger, kinderen beginnen weer te huilen en de jongeren worden weer luidruchtig, langzaam durf ik weer te ademen…
*Pong* weer dat geluid…*pong* ik wordt er gek van…*pong*…

Categorieën: Algemeen

4 reacties

arta · 19 januari 2007 op 19:44

Het is best een leuk onderwerp. Jammer dat er vrij veel taalfoutjes in staan, en een overdosis “pong”! Wat mij betreft had je er dus méér uit kunnen halen!
🙂

Yannick · 20 januari 2007 op 13:06

Het begin is er in ieder geval.
Wat opbouwende tips, het idee van het gepong is goed, maar je had het niet zo opvallend moeten gebruiken, dus zonder de * * dan was de lezer er in eerste instantie over gelezen maar het zou zijn effect wel hebben.

Daarnaast had je je gevoel van misselijkheid en zenuwen veel uitgebreider moeten beschrijven, dan sleep je de lezer mee, nu zijn het meer toeschouwers.

gewoon doorzetten!

Bitchy · 20 januari 2007 op 14:57

Leuk onderwerp wat inderdaad iets meer uitgebreid had kunnen worden. Maar je eerste column is geboren, gefeliciteerd! 😉

SIMBA · 20 januari 2007 op 18:09

PONG…daar staat ie dan..de eerste column van sjefke!
Beetje kort,maar daar had ik ook last van in het begin. Gewoon lekker doorgaan maar voor insturen ff op taalfoutjes controleren.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder