Buiten het leven staan. Zou het mogelijk zijn? Is leven niet het geheel van gedachtes en emoties? Een explosie van gedachtes vlakken je emoties af. Je staat dichter bij je gedachtes dan je emoties. Dicht bij je hoofd staan, maar ver van je hart. Teveel gedachtes leiden uiteindelijk tot de realisatie van de zinloosheid, de acceptatie van het lot, toeval en omstandigheden. Het heden vergelijk met het verleden en beseffen dat er nauwelijks verschil is gemaakt. Erachter komen dat je verleden nog steeds het heden is. Wanhopig, omdat je één specifiek gevoel van vroeger niet meer krijgt. Niet zoeken, maar toevallig vinden. Geluk afhankelijk van het toeval. Het grootste geluk is een loterij. Elke dag krijg je een nummer, net zolang totdat jouw nummer jou een prijs in handen geeft. Het moment waarop je dichtbij je hart gaat staan in plaats van je verstand. Gedachtes buigen zich in één richting en je voelt eindelijk weer de emoties welke je was vergeten, verloren, verdrongen.

Waarom zou je zoeken als het toeval geen tijdsbepaling heeft. Zoeken naar geluk is zoeken naar een speld in een hooiberg. Een hooiberg vol ellende. Ellende welke zorgt voor nog meer gedachtes en meer afstand van je hart. Denken leidt tot onvermijdelijke onverschilligheid en als het tegenzit tot krankzinnigheid. Wie is gek. Jij of de wereld? Spreekt de verbeelding of spreekt de waarheid? Er is geen waarheid. Iedereen ervaart zijn eigen waarheid en probeert daar zolang mogelijk in te geloven totdat hij wordt overtuigd van een andere door een ander mens of nieuwe ervaringen.

Zorgen voor rust in je hoofd is onmogelijk. Dus dan maar leren om te leven in chaos. Concentratie als de wind. Het komt en het gaat zoals hij wil. Verlangen als uiting van de wil. Succes gebaseerd op geluk en toeval. Als je je niet kunt aanpassen, leer je jezelf maar acteren. Acteren in de grote poppenkast. Je wordt vanzelf meegetrokken door alle onnozele draden die aan je armen bevestigd zijn. Het lijkt alsof je jezelf bent, maar je bent niemand. Elk mens kan elk moment ten onder gaan en weer vervangen worden.

De draden kun je moeilijk doorknippen, want anders wordt je uitgekotst op straat. Het is bespottelijk dansen aan de draden die hebt. Elke houten pop lijkt echt, maar niemand die enig idee heeft wat echt is. Wat is goed en wat is fout? Niemand gedraagt zich fout, want iedereen handelt volgens zijn eigen keuze welke van nature altijd de juiste is. Geen realiteit, geen waarheid, geen goed of fout. Normen, regels en doorsnee. Woorden om de afwijkende mens te kunnen herkennen en veroordelen. Een oordeel vellen over iemand die net als jij zijn eigen waarheid beleeft.

Geld verdienen om geluk te kopen en te doen waar je het meeste van geniet. Geluk ligt voornamelijk in geld. Geld betekent slavernij. Een groot deel van je vrijheid inleveren om te kunnen doen wat je wilt en dus te kunnen leven op de manier welke jij kiest. Onbeheersbaar verlangen naar vrijheid. Naar het onmogelijke. Koppig door blijven gaan om het onmogelijke te kunnen realiseren met alle nadelige consequenties van dien. Om zoveel mogelijk te kunnen doen wat je wilt heb je ook zoveel mogelijk geld nodig. Vrijheid kopen met geld. Geld verdienen door slavernij.

Maar wat als je gedachtes en emoties niet in de poppenkast passen. Wat als gebrek aan motivatie, discipline, interesse, concentratie je belemmert om aan de touwtjes te bungelen zoals elk andere pop? Opstapeling van gedachtes, ophoping van emoties. Maar één droom en één passie. Drinken in gedachtes of verzuipen in de maatschappij. Ik neem nog een glas en zet het op een zuipfestijn. De gedachtes en emoties nemen af en ik kan even tijdelijk dansen om daarna weer keihard terug te vallen in de zogenaamde realiteit, wat slechts een individuele droom is van elk mens. Iedereen ligt te dromen en ik ben nog steeds wakker.

Tot Shit

Categorieën: Algemeen

5 reacties

lagarto · 21 juli 2007 op 16:41

Hè getver shit. Was ik net na twee dagen bekomen van je vorige schrijfsel, kom je hier weer mee.
Groeten Lagarto

arta · 22 juli 2007 op 10:56

[quote]Maar wat als je gedachtes en emoties niet in de poppenkast passen. [/quote]
Dan neem je zelf je eigen touwtjes in handen, en danst jouw eigen dans!
[quote]De draden kun je moeilijk doorknippen, want anders wordt je uitgekotst op straat. [/quote]
Beter als jezelf uitgekotst op straat, dan meelopen in een stramien dat je niet past!
🙂

Shitonya · 22 juli 2007 op 20:52

Getver..? Nou dat valt ook wel weer mee 😉
Je eigen dans dansen..dan moet je wel de juiste dansvloer vinden, zoals elke goede schrijver zijn uitgever zou horen te vinden.

Prlwytskovsky · 23 juli 2007 op 18:31

Ai Shito, wat een onrust lees ik bij je. Speciaal voor jou een gedachte …

Geluk is als een vlinder.
Hoe meer je er op jaagt, hoe verder hij zich van jou verwijdert.
Maar als je rustig blijft zitten en je aandacht aan andere dingen besteedt, komt hij vanzelf op je schouders.

Shitonya · 23 juli 2007 op 19:12

ja dat is zeker waar. Daarom blijf ik ook vooral rustig zitten. Ik jaag enkel in mijn dromen, niet daarbuiten

Geef een reactie

Avatar plaatshouder