Kun je aan poppenmoeders al zien wie de liefste verpleegster zal worden in de grote mensenwereld?
Een van mijn drie kleindochters, wat een weelde, heeft niet alleen poppen, maar een komplete verpleegstersset. Ontelbare keren werden de waspoppen gewassen en moesten de plaspoppen plassen en wat al niet; ‘Bah wat stink je kindje’, hoorde ik haar laatst zeggen, toch ging ze onverstoorbaar verder met de temperatuur- en bloeddrukmeter.
Nu, na zwemles, mocht ze mee naar oma en haar moeder trok in het kleedhokje haar verpleegstersuniform al aan en gespte de nieuwbakken verpleegster in de kinderstoel op de achterbank.
Ze stuiterde van enthousiasme en kon niet wachten tot de zestig kilometer naar oma waren afgelegd. Luid sprak ze met haar moeder over haar problemen; of ze oma een kus moest geven, nu ze dienst had en of ze, naast verpleegster, ook gewoon kind mocht zijn.
“Doe maar wat je hart je ingeeft”, sprak haar moeder, maar het probleem bleef toch haar plankenkoorts een beetje aansturen.

Op de afdeling stal ze de show, het draaiboek ontspon zich als vanzelf, alsof er iets overeen kwam in de harten van haar en de verpleegsters. Oma had haar komst niet verwacht, brak door haar zwaarmoedige, door een delir en andere complicaties gesponnen wereld heen en kreeg zelfs tranen.
Het verpleegstertje deed wat engeltjes nu eenmaal kunnen en maakte iets los bij oma dat niet door een infuuspomp kan worden toegediend.
Iets dat dwars door alles heen blijkt te gaan en dat een fundament vormt waarop verder herstel kan worden afgezet.

Categorieën: Liefde

8 reacties

Nachtzuster · 24 september 2012 op 10:18

Mooi Libelle! Mooi klein gehouden. Met name de laatste alinea is erg goed geschreven. Zo is het ook maar net, niets werkt beter als medicijn dan engeltjes van eigen vlees en bloed. Sterkte voor jou en je vrouw!

pally · 24 september 2012 op 12:52

Klein juweeltje, Libelle! En je ziet het voor je.

groet van pally

SIMBA · 24 september 2012 op 17:49

Prachtig, prachtig, prachtig!

Jip · 24 september 2012 op 20:07

Zo mooi! En zo waar! Libelle zal ik ook een keertje langs komen? Weetje hondjes werken ook heel geruststellend en hartverwarmend! Zal je zien dat jouw lieve vrouw weer zin in het leven krijgt!
Poot Jip!

Yfs · 24 september 2012 op 21:51

Soms krijg ik bij een titel alleen al een goed gevoel. Zo ook bij ‘Poppenmoeder’

Opeens zien we daar ‘Opa Libelle’ vertederd door een klein meiske!

Prachtige, pakkende column die getuigt van een scherpe observatie. Niet zo vreemd eigenlijk als je bedenkt dat één van de kenmerken van een Libelle de grote, veelzijdige ogen zijn. 😉

Even een hele mooie en gewaardeerde pas op de plaats! :wave:

sylvia1 · 25 september 2012 op 10:15

Heel mooi Libelle!
Al denk ik wel dat deze column beter valt en beter begrepen wordt met achtergrondinfo uit het café. Want je schrijft bijvoorbeeld nergens dat oma in het ziekenhuis ligt, toch?
Maar hele lieve column.

Meralixe · 25 september 2012 op 17:45

Column om in het weekblad “Libelle” te zetten…
Dit is NIET ironisch bedoeld hoor! In Vlaanderen bestaat er wel degelijk een weekblad met die naam.
:toeter:

Libelle · 28 september 2012 op 11:52

Bij ons ook Meralixe.
De Libelle! Een van de betere zelfs! De Marie Claire verpaupert wat sinds ze de parenclubs promoten.
Iedereen van harte bedankt voor de reacties. Het streelt de nog steeds behoeftige restanten van mijn ego.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder