Gék zijn ze, die artsen! Een goede vriendin van mij is aan haar voet geopereerd, en dus moet ze aan de maagtabletten… Ik naar de apotheek. En bij haar langs. Ze lag wat te somberen op de bank. U kent dat wel: poot omhoog, gezicht op half elf. Sowieso vreemd, want het was inmiddels kwart over drie. Dus voorzichtig informeerde ik, wat de patiënt dwars zat. Ze barstte los: “Ik zie in al die jaaroverzichten niets anders dan kommer en kwel. Is er in 2009 dan niets dan rottigheid gebeurd?” Speciaal voor Irene belicht ik vandaag de positieve aspecten van het nieuwsjaar. Om te beginnen de stand der medische wetenschap. We schakelen over naar het Oosten van het land. Daar heeft een neuroloog zonder fatsoenlijk onderzoek heel wat patiënten op de mouw gespeld dat ze aan Alzheimer leden. Tot mijn grote genoegen kan ik u melden, dat dat inderdaad bij enkele patiënten het geval was. De stelling dat die man er dus altijd naast zat met zijn diagnoses kan naar het rijk der fabelen. Best positief!

Meer goed nieuws. De gemeente Apeldoorn laat weten dat een beroemde gedenknaald eind april bij een verkeersongeluk niet is beschadigd. En het hekwerkje daaromheen was niet van grote architectonische of culturele waarde. Verkeersongelukken met klein model auto’s hoeven dus niet altijd een blijvende kras op onze voorraad kunstvoorwerpen op de openbare weg te hebben. Best positief!

En ook over de andere vervoermiddelen die in ons dichtbevolkte en reislustige landje zo’n voorname rol spelen, valt veel goeds te berichten. Binnen onze landsgrenzen is van de Turkse Nationale Luchtvaartmaatschappij dit jaar slechts één toestel neergestort, en dan ook nog met verwaarloosbare schade aan het grondgebied waar de vliegmachine neerkwam. De overige toestellen van deze maatschappij hebben diverse succesvolle vluchten uitgevoerd. En ook de bewering dat er nooit eens een trein op tijd rijdt, kan worden gelogenstraft. De trein van Den Helder naar Den Helder-Zuid van 8 uur 21 reed zondagochtend 12 juli prima op tijd, en aan alle passagiers kon zelfs een zitplaats worden geboden. Best positief!

Ook in economisch opzicht goed nieuws. De meeste klanten van de Scheringa Fraudebank kregen nog voor kerst hun centjes terug. De deconfiture van de heer Scheringa heeft nog meer positieve aspecten. In Wognum sluit een museum vol buitengewoon lelijke prutskunst zijn deuren, en AZ wordt nooit meer kampioen. Best positief!

Het straatbeeld krijgt, met name in de nabijheid van winkelcentra, eveneens een zetje in de juiste richting. Bejaarden zullen op termijn een paar jaar langer moeten blijven werken. De uiterst ontsierende aanblik van kwebbelende bejaarde dames en glurende sigarenrokende heren op leeftijd, die allen de bankjes bij de ingang van het winkelcentrum en de beste plekjes in de koffiehoek bezet houden, zal straks minder vaak voorkomen wegens tewerkstelling elders. Best positief!

Ook in politiek opzicht was 2009 een jaar van hoop. In eerste instantie wilde Engeland Geert Wilders niet toelaten. In tweede instantie was men bereid om hem gedurende enige tijd op Brits grondgebied gastvrijheid te verlenen. Als deze trend zich verder doorzet, zal Engeland binnenkort de heer Wilders wel willen houden. Ze mogen hem hebben. Meer politiek: in Europa wilden we Jan Peter Balkenende niet als president. Best positief!

Showbizz tot slot. Jantje Smit en zijn Jolanthe zijn uit elkaar. Dat is, naast het goede nieuws dat er aan dit zedeloze gehok in het streng katholieke Volendam een einde is gekomen, ook goed nieuws voor Wesley Sneijder, die altijd al een woonwagenmeisje had willen hebben. Wesley als de nieuwe Pipo de clown. Een sprookjeshuwelijk was daarentegen de echtverbintenis van Driek Oplopers en Zonnetje Veertigh. Ontplofte huwelijken waren er ook dit jaar: Patricia Paaij is van haar man af, en Roel Driesvink van zijn vrouw. La Paaij riep onlangs in een overmoedige bui dat zij iedere man in bed kon krijgen. Driesvink belde meteen. Of hij ook een keertje mocht. Dat mocht. Niets geworden. Anabole steroïden hebben een verwoestende uitwerking op het mannelijk geslacht. Patricia koos voor een wanhoopsoffensief. Met haar hele hebben en houwen in de kersteditie van de Playboy. Maar die hoef je niet te kopen. Best positief!

Heus. In dit laatste werkje van mijn hand in 2009 kan ik concluderen dat het een absoluut topjaar is geweest. Er viel heel wat te lachen, heel wat te schelden, heel wat te genieten. En wij? Wij spreken elkaar snel weer. Best positief…


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

8 reacties

DACS1973 · 31 december 2009 op 07:52

Ja, als je het zo bekijkt was 2009 een absoluut topjaar.

SIMBA · 31 december 2009 op 08:19

Always look on the bright side of life!

Prlwytskovsky · 31 december 2009 op 10:56

Aan een voet geopereerd worden en dan aan de maagtabletten. Zit eigenlijk best wel logica in.
En die Den Helderse trein, was dat een sneltrein?

Voor straks een goeie jaarwisseling.
En geen rotje onder het bed van Do gooien hè? 😉

arta · 31 december 2009 op 11:15

Whaa, ik heb hier zó om moeten lachen!
Een erg leuke afsluiter van dit jaar Driek, dat sarcasme: heerlijk!
😆

trawant · 31 december 2009 op 12:39

Wat hebben we een schitterend jaar achter de rug Driek, niet in de laatste plaats door alle zonnige stukjes waarmee je ons steeds weet een hart onder de riem steekt.
Wij mopperen gewoon teveel.
Heerlijk land, héérlijke mensen en Mies is ook 80 geworden, nog van harte, jij ook.
Nou volgend jaar nóg meer goed nieuws,zal wel lukken!

Kwiezel · 31 december 2009 op 14:10

Goed bezig Driek, dit kan ik zeker waarderen! Op naar 2010!
Enne niet vergeten dat Frans Bauer eindelijk begrijpt dat ie met reclamespotjes meer kan verdienen dan met z’n liedjes. Best positief!

maurick · 31 december 2009 op 15:34

Geweldig!

LouisP · 31 december 2009 op 17:41

Leuk stukje DriekOplopers……

L.

Geef een antwoord