Na een maand lang aan het klussen geweest te zijn in mijn nieuwe stulpje ben ik er achter gekomen dat ik een enorme burgertrut ben. Geef me een zonnebankkuur van 4 uur per dag en de nieuwe Hans van Willigenburg is geboren waarbij je echt tijd vindt voor de koffie. Alle principes die ik had zijn in 1 maand tijd tot op de vezel verkracht. Ik loop vandaag de dag op een heuze woensdag door de Ikea, beweer vervolgens tegen iedereen dat het wel meevalt en als ik het veel eerder geweten had hoe het was dan had ik het al veel eerder gedaan. Een gezonde kerel van 23 jaar die zich druk maakt of de washandjes wel bij de handdoekjes passen of dat de kopjes een andere pasteltint hebben dan de schoteltjes wat moet je daar nu van zeggen.

Waar is de strijder in mij gebleven die stond voor zijn principes, die wou knokken tegen idiooterijen bedacht door nog grotere idioten. Ik weet het niet, ik ben bang, bang voor mezelf geworden. Als ik in de toekomst kijk zie ik me midgetgolfen, wokken in een gelijknamig restaurant met mijn schoonfamilie, kamperen in het Zwarte Woud, je zult me op verjaardagen horen beweren dat ik geen verschil proef tussen Aldi bier en Heineken en op een dag word ik wakker in Almere.

De weg terug ben ik voor mijn gevoel al kilometers voorbij gereden, ja ik ben op het verkeerde pad. Maar waar naar toe? Ik weet het niet. Ik denk als ik verder door ga op deze weg kom ik mensen tegen met een kaarthouder op het stuur van hun fiets, stellen die samen snorren op dito snormobielen met dito trainingspakken. Lieve mensen zie dit als een waarschuwing en leer van mijn fouten om nooit je principes over boort gooien. Voor je het weet heb je postduiven, sta je als een Pool op de foto, loop je te beweren dat Rusland een mooi vakantieland is en heb je een bank in de kamer staan die ze bij de Ikea ‘Bjorn’ noemen.

En wat betreft mijn principes; het einde kwam in zicht, het doek viel dicht en alles was voor niets geweest, want ik lig op dit moment onder de zonnebank op een ledikant genaamd Benno met een lekker Aldibiertje in de hand.

Categorieën: Algemeen

10 reacties

Kees Schilder · 20 juli 2005 op 13:15

[quote]Als ik in de toekomst kijk zie ik me midgetgolfen, wokken in een gelijknamig restaurant met mijn schoonfamilie, kamperen in het Zwarte Woud, je zult me op verjaardagen horen beweren dat ik geen verschil proef tussen Aldi bier en Heineken en op een dag word ik wakker in Almere. [/quote]

Ik zal je even uit de droom helpen.Er is niets anders dan midgetgolf, wokken en kamperen in Zwarte wouden.
In de toekomst in het verleden en in het nu.En dan ben je nog maar 23 en dan kom je daar nual achter.man ik benijd je niet.Meestal kom je er pas achter als je volledig veralcoholiseert en genicotiniseert als een ontplofte pannekoek achter je rolator schuifelt naar de dichtsbijzijnde bingoavond.
Ik zou me ophangen als ik jou was.
Maar je schrijft wel oke dus hang je bij nader inzien toch maar niet op 😀

WritersBlocq · 20 juli 2005 op 13:26

Ai! Nu al vergane glorie!
:pint: Hier heb je er 1 van je ouwe merk, van mij krijg je een Honcho cadeau als je je ouwe principes weer oppakt en wel dadelijk uitvoert!

bert · 20 juli 2005 op 15:07

Ach ja, die principes ja.
In principe vind ik eigenlijk Ikea achterhaald, die winkel hebben we inmiddels al gehad.
Aldi bier en Heineken. Het zou best kunnen dat het in dezelfde fabriek gebrouwen wordt. Ik vind het allebei lekker.
Er zijn wel principes die je wat langer vast houdt in het leven, maar die gaan volgens mij over heel andere zaken.
Jouw laatste alinea zegt eigenlijk voldoende.

[quote]idiooterijen[/quote]

Voeg deze maar toe aan de DVD.

Stanislaus · 20 juli 2005 op 15:43

Je bent nog jong genoeg om heel veel keren in je leven een 5-jaren plan te maken voor je toekomst, rekening houdend met je principes.
Zo kun jij je principes ook telkens wat aanpassen
zonder ze overboord te gooien.

Mosje · 20 juli 2005 op 16:13

[quote]en op een dag word ik wakker in Almere.[/quote]Nachtmerrie jij daar ook al van? Join the club.

Raindog · 20 juli 2005 op 18:05

Troost je, over een paar jaar vind je Ikea helemaal niet meer burgerlijk of zo maar vooral heel erg praktisch. Net zoals die set van 2 draadloze DECT telefoons die de Aldi deze week voor € 54,99 in de aanbieding heeft. Handig voor als je je voor de tv gezeten een biertje wilt laten brengen door je vrouw/vriendin die in haar keukendomein bivakkeert.

Leuke column.

Bakema_NL · 20 juli 2005 op 18:56

Mensen die constant het woord “burgerlijk” in de mond hebben vind ik helemaal geweldig….dat zijn (of worden) namelijk de grootste burgerlullen die er maar zijn, hordes heb ik er van meegemaakt.

Gewoon een of meer hobbies nemen die allesbehalve burgerlijk zijn. Al die burgerlullen, voorheen het tegenovergestelde, vinden mij vaak kinderlijk omdat ik bv. stripboeken lees………ik lach ze allemaal uit met hun vette pens voor de tv, blik bier in de hand en goed tijden slechte tijden schallend door de huiskamer, omdat vrouwlief dat zonodig moet zien….en nog meekijken ook, de dwazen.

klungel · 21 juli 2005 op 09:33

Leuke column, met de reactie van Kees S erbij een geweldige column 😀

@ Kees S :laugh:

Shitonya · 21 juli 2005 op 12:08

aldi bier? jep, je bent nu al verloren en dat op zo’n leeftijd 🙁

Louise · 21 juli 2005 op 19:56

[quote]want ik lig op dit moment onder de zonnebank op een ledikant genaamd Benno [/quote]
Huh?! Benno is toch een cd-kastje of heb ik werkelijk 5 ledikanten op zijn kant tegen de muur aan staan? 😀

Ik vond ‘m leuk geschreven.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder