Met een klein scherp nagelschaartje kruipt Tuinman Rob over het groene gras. Zojuist heeft hij met een liniaal het gras gemeten. Zes centimeter hoog, dat is twee centimeter te kort. Dat betekent dus grasmaaien. Op de tractor gaat het wat sneller. De tuin van vijf bij vijf hectare heeft wel even een grote beurt nodig. Maar eerst de koeien van het land. Je wil niet over hun dikke koeienpoten rijden. Dat wil je niet meemaken. Te veel geloei.

Gelukkig scheen de zon. De koeien waren in no time gevangen en de hoek ingedreven. De boerin maakte een vreemd dansje. De koeien beefden. Intussen maaide de boer het gras. Aan randjes heeft hij een bloedhekel. Daarom werd Tuinman Rob ingevlogen. Hendig.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

6 reacties

van Gellekom · 22 augustus 2019 op 09:49

Ja, maaien van gras. Ik zet het meteen op mijn bucketlijst. Komt op 4 binnen. Op 3 staat::Doelman van Frankrijk zijn op het EK. En in de finale netjes saluerend naast het doel staan als Ronaldo een strafschop neemt

Tim uut Kwedamme · 22 augustus 2019 op 14:45

Dit soort gras vind ik niet erg. En zeker als ik ander zie maaien!

Suus · 22 augustus 2019 op 18:27

Wat is een vreemd dansje?

Nummer 22 · 22 augustus 2019 op 22:00

Mooi, het gras voor de voeten maaien, pardon knippen is in onze familie een jaarlijkse traditie, dit even terzijde. Ze knippen en scheren en ik….ik stil en tel de sprietjes, da’s zijn namelijk mijn export inkomsten naar de woestijn van Niger, en naar de Gobi woestijn, ook dit terzijde.

Dorine · 23 augustus 2019 op 11:07

Ja, die randjes ja, daar heb ik ook een bloedhekel aan. Met zo’n trimmertje waarvan het draadje steeds afbreekt. Maarreh … maait ie nou af of bij? Of ben ik weer in de war …

Geef een reactie