Ik kan me geen betere vriendin bedenken.
Deze zin dwaalt regelmatig rond in mijn hoofd. Gevoed door verschillende emoties spreek ik deze zin ook regelmatig voor mezelf uit. De ene keer zeg ik het met een grote grijns op m’n gezicht, een grijns van geluk. Andere keren gaat de uitspraak gepaard met verdriet, meestal door een gevoel van gemis, maar ook door de nodige steun die ze me weer bereid was te geven in moeilijke tijden. Haar zorgzaamheid en positiviteit hebben zo’n sterke invloed op me. Ik dacht het niet nodig te hebben, omdat ik een echte levensgenieter ben. Echter, met haar om me heen lijkt het leven nog kleurrijker en draagzamer. Het mooiste van dit allemaal is nog wel dat ze het zelf als normaal beschouwt. Ze beseft niet hoe fantastisch ze is, omdat het puur natuur is. Geen moment hoeft ze zich in te spannen om te zijn zoals ze is. Geen schijn, maar integer. Clichématig denk ik meteen aan een maatschappij vol met zulk soort persoonlijkheden. Waarom moeten mensen toch haat uitdragen. Gaat er bij mij niet in. Al helemaal niet meer met haar om me heen. Met haar aan m’n zij leer ik nog sterker te relativeren in het leven. Tegenslagen maakt iedereen mee, de wijze waarop je daarmee omgaat is bepalend voor je karakter. Ik voel me sterk van binnen en weet dat het tijd nodig heeft gehad om dat ook uit te stralen. Wanneer dit even afzwakt en ik me kwetsbaar voel, vult zij me weer aan met zelfvertrouwen. Net zo lang tot ik me weer goed voel.
Nee, ik kan me echt geen betere vriendin bedenken.

Categorieën: Algemeen

4 reacties

DreamOn · 12 november 2008 op 13:15

Wat zal je vriendin blij zijn met deze column die je voor/over haar hebt geschreven. En terecht, want het is een mooie ode.
Wel mis ik iets in je column, ik kan niet zo goed verklaren wát ik mis. Misschien het feit, dat je wel heel goed kunt vertellen hoe zij jou keer op keer weer steunt, maar je zegt niets over de reden, waaróm je je zo kwetsbaar voelt, wat die tegenslagen zijn, of dat je een tipje van de sluier oplicht.
Want uiteindelijk is het aan jou, wat je de lezer wilt geven.
En het blijft natuurlijk een prachtige column!

Groetjes DO.

Mup · 13 november 2008 op 16:28

DreamOn heeft precies de vinger op de zere plek gelegd. Dat je vriendin belangrijk voor je is, heb je op een mooie manier verwoord en is snel duidelijk, meteen in de eerste zin, daarna zou ik willen weten waarin ze je aanvult, hoe geeft ze je dat zelfvertrouwen en waaruit blijkt dat het allemaal geen schijn is,

Groet Mup

Troy · 13 november 2008 op 18:03

Sweet. Verder wel eens met voorgaande reacties. Over je kwetsbaarheid heb ik overigens wel in je eerste column gelezen. Volgende keer wat meer details en her en der wat originele invalshoeken en het is helemaal in orde.

Mien · 17 november 2008 op 11:01

Eens met voorgaande reacties.
Volgende keer ietsje meer melk!

Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder