Beste dames en heren. Mag ik heel even uw aandacht vragen. Heel kort. Korter dan het uitspreken van de titel, Red mijn jeneverbessenstruikplantage.

Mijn geliefde plantage zal mogelijk binnenkort doodgaan. De tuin waarin de plantage bivakkeert wordt weldra vernietigd. Er komt een weg doorheen. Dus vraag ik u, redt mijn plant. Teken de petitie.

Duizend handtekeningen heb ik nodig. Dat gaat toch zeker lukken? Stel je voor? Wat moet ik zonder jeneverbessenstruikplantage? Ik heb geen leven meer. De hele buurt drinkt van mijn struiken. En zeg nu eerlijk. Het is ook goddelijk spul.

Download even het formulier van ColumnX. Ook hier heb ik een link geplaatst. Stuur het per omgaande of via een PB. Mijn dank is groot.

Is getekend, uw jeneverbessenstruikplantagemeester.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

7 reacties

Esther Suzanna · 5 juni 2018 op 18:11

Ik lust geen jenever. Sorry Mien. Boeien…

Nummer 22 · 5 juni 2018 op 18:32

Bessen..brr nooit gelust en jenever npt my cup of jenever. Pas op jenevernbedstruik rovers die alcoholisme beleiden. Hik..

Nummer 22 · 6 juni 2018 op 09:24

Mien, ik lees jouw stuk nog eens en nog eens. Alleen… in een licht benevelde toestand door het toch tot mij nemen van Jenever, Pleegzuster Bloedwijn (Amen en Halleluja) Bessensap in het gezelschap van de oudste bessen in het verzorgingshuis ‘De Laatste Uren’, waar het tot diep in de nacht heel gezellig was met 121 hoog bejaarden bessensap en advocaat liefhebbers. Advocaat?, ja met lachroon, pardon slagroom, maar al het bovenstande geschreven geheel terzijde en waarheidsbevinding.

Arta · 6 juni 2018 op 23:39

Jeneverno waar de petities zich verschuilen!
Leuk, Mien!

Nummer 22 · 7 juni 2018 op 16:18

Je never bessenst ruik plant age? Aha. Jij nooit ruikt bessenst plan leeftijd.
Da’ s nou jammer.

Mien · 7 juni 2018 op 17:18

Leeftijd is zo’n subjectief begrip. En zeker de terminologie die daar rondom heen hangt. Ouwe muts? Hoe oud is die muts dan? Tien jaar, dertig, vijftig?
Ik voel me 18? Ja, en dan. Mag je dan niet meer achter de geraniums zitten of zo? Over welke leeftijd hebben we het? Die van het lichaam, ziel of hart? Of die in het paspoort staat of rijbewijs? Wat als je voortdurend ouder of jonger wordt geschat? Wat zegt dat over de schatter? In welke omstandigheid maakt hij of zij deze schatting? Met welk doel, of is het slechts een kalf en koe verhaal / vraag?
Je bent zo oud en jong als je je voelt. Behalve als je een gevoelig typje bent, dan gelden natuurlijk weer andere regels, wetten zo u wil. In ieder geval. De Middeleeuwen is qua leeftijd mijn favoriete tijdperk. Op de keper beschouwd dan. ?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder