De bruine bladeren liggen als een Perzisch tapijt voor m’n neus. Ik weet het, de herfst staat weer voor de deur. Ik weet ook, dat er heel wat depressies over me heen zullen waaien. Letterlijk en figuurlijk, want als ik ergens niet tegen kan, is het wel regen. En laat dat nou datgene zijn wat mij nou altijd over komt. Ik stap met mijn loodzware schooltasje de school uit. Het weekend schreeuwt om in gebruik genomen te worden en ik sta klaar om die taak op me te nemen als ik druppeltjes water naar beneden voel komen. ‘Dag vrolijk humeur, goedemorgen chagerijnige zultkop’ , denk ik bij mezelf. Iets wat ik die week wel vaker had. Wil je naar je werk gaan, is er in die week een zeldzaam moment van droogte, stap ik naar buiten én jawel, de medicijnman heeft zijn werk weer gedaan door het te laten regenen.

Het lijkt wel of elke keer dat ik naar buiten stap er een sms’je naar boven gaat: SMS REGEN AAN naar 4636, zal er wel in dat sms’je staan. Elke keer als ik droog en wel naar buiten wil stappen begint het te plenzen. Een paraplu helpt ook niet echt, want Piet Paulusma heeft voor de verandering wel een keer gelijk gekregen en er staat een stormachtige wind. Niet echt handig om in je ‘Bas van der Heijden-kloffie’ en een paraplu naar je werk te gaan. Dan krijg je een Mary Poppins ‘look-a-like’ en dat is ook niet echt de bedoeling. Dan sta je voor schut omdat je als eerste al schaamteloos in je ‘Baskleding’ naar je werk durft én omdat je door een plas aan het rollebollen bent.

Van regen wordt niemand vrolijk. Vrouwen schijnen er helemaal een pesthumeur van te krijgen, omdat hun haar na 3 kwartier werk (en ze tenslotte op hetzelfde resultaat uitkomen als waar ze mee begonnen zijn) eindelijk in het gewenste model zit, het in 2 minuten verpest kan worden. Waarschijnlijk heb ik dat gen in mijn DNA meegekregen: hekel aan regen. Of zou iedereen een aangeboren hekel voor regen hebben. Ik hoop het zo, want dan kunnen we een Partij tegen Regen oprichten en de strijd tussen goed en kwaad beginnen, zodat iedereen vrolijk en wel naar school of naar zijn werk gaat.

Categorieën: Algemeen

4 reacties

DACS1973 · 11 december 2009 op 21:59

Hebben we allemaal een afkeer van regen? Ik vraag het me af. De directeur van een paraplufabriek vindt het geen probleem denk ik.

‘Loodzwaar schooltasje’ is vreemd. Bij een ‘tasje’ denk ik niet aan iets zwaars.

Het is: ‘een hekel hebben aan’, niet: ‘een hekel hebben voor’.
[quote]
Het lijkt wel of elke keer dat ik naar buiten stap er een sms’je naar boven gaat: SMS REGEN AAN naar 4636, zal er wel in dat sms’je staan.[/quote]
’t Stukje na de komma kun je weglaten.

“Bas van der Heijden” is een supermarktketen die niet bij alle lezers bekend is. Daardoor kan de [i]pointe[/i] van je zin niet overkomen.

Tweede zin laatste alinea is wel erg moeilijk te volgen.

‘Marry Poppins look-alike’ is leuk gevonden. Maar dan is het wel ‘word’, en niet ‘krijg’.

TeeChico · 11 december 2009 op 22:58

Over dat iedereen een hekel aan regen heeft, dat geloof ik niet, maar is de bedoeling van een column niet dat je je eigen mening verteld, niet die van een ander. Voor de rest ben ik het eens met de taalkundige fouten, maar goed ik ben nog jong en heb nog het één en ander te leren

KawaSutra · 12 december 2009 op 02:19

Ik mis alleen nog het aardappelschilmesje en het bloemencorso, dan had je zo mee kunnen doen met de Thema-column Najaarsdepressie van november.
Een lente-buitje is toch iets anders dan die dralende herfst-regen. Dus afhankelijk van het partij-program zal ik er zeker op stemmen. 😀

DACS1973 · 12 december 2009 op 07:17

Maar er staat toch: “Van regen wordt niemand vrolijk?”. Misschien heb ik het verkeerd begrepen.

Blijf doorgaan met schrijven. Vergeleken met je eerste inzending boek je zeker vooruitgang.

Geef een antwoord