We zijn nu een half jaar verder van het moment dat het rookverbod in de horeca van kracht is geworden. En een aantal zaken zijn me ondertussen opgevallen. De rokers zijn hun macht kwijt en worden, als hadden zij een zeer besmettelijke ziekte naar buiten verwezen om daar hun kwalijke aktiviteiten uit te oefenen. Ook bij minder geweldig weer heeft de horeca ondernemer met overdekt en van wartmestralers voorzien terras nog een beetje omzet te verwachten. Dus volle terrassen buiten en binnen zit . . . . . . . . . ja, waar zijn de niet rokers? Niet IN het cafe. Die laten de horeca doodleuk stikken.

Wie is uiteindelijk wijzer geworden van deze maatregel. Dat is nog even lastig bepalen want de zomer van 2008 was niet best maar nog wel redelijk genoeg om bij 20 graden even op het terras te gaan zitten. Wat me wel verwondert is, dat de horeca NIET is overstroomt met NIET rokers. Je zou toch mogen verwachten dat ze na eeuwenlange onderdrukking door de rokers hun kans schoon zien om de jarenlange schade in te halen. Maar de gemiddelde horeca-ondernemer heeft nog geen extra omzet kunnen behalen van alle niet rokers die al hun tafels bezet houden.

Het wordt nog gekker, veel niet rokers vinden het een onzinnige maatregel. Slechts een kleine groep NIET rokers, een groep die bij bij voorkeur NIET in de horeca te vinden is, wil ook een rookvrij terras. Wat boffen de horeca-ondernemers toch met deze groep. Mocht deze maatregel doorgaan dan moeten ze toch de routeplanner raadplegen voor de dichtsbijzijnde route naar het CWI.

Zo zijn over niet al te lange tijd niet rokersruimtes te vinden in cafe’s en restaurants die niet meer bestaan. :pint:

Categorieën: Actualiteiten

2 reacties

pally · 21 november 2008 op 23:32

Misschien moeten de niet-rokers een gratis cursus barhangen krijgen, want dat hebben ze vast nog nooit gedaan. 😀

groet van Pally

Mup · 22 november 2008 op 17:38

Duurt vast niet lang meer voordat ook de verwarmde terrassen verboden worden, milieu-technisch slurpend en zo,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder