Het blok is over 3 weken alweer afgelopen (voor de lezers die niet weten wat een blok is, ik zit op een Montessori Lyceum, en daar hebben ze een bepaald systeem), en langzamerhand schiet iedereen in de stress. Van wat ze wel niet nog allemaal moeten doen. Nou zijn er natuurlijk ook (2) uitzonderingen, je hebt ook van die mensen die hun blok nu al af hebben, en je hebt natuurlijk de mensen die zich ergens in een portiekje helemaal staan dood te smoken. Ja over die mensen wil ik het vandaag graag hebben! Wat zie ik wel niet veel mensen roken, en als het nou nog kinderen uit de bovenbouw waren, maar nee, het begint al in de 1e, dan zijn het er echt nog maar 2 of 3, maar dan in de 2de begint het. Als je over het schoolplein loopt zie je nu ook allemaal 2de klassers roken, met moeite nemen ze een trekje en kleuren dan helemaal groen, laten zich een kwartiertje bekomen van dat eerste trekje, en dan op naar de volgende, omdat iedereen naast hem/haar dat ook doet. Waarom? Waarom vergooi je zo je leven, als je het nou lekker vind heb ik er begrip voor, maar niet als je het alleen doet omdat je het stoer vind. Dat kan niet. Nou zat ik vorig jaar op het Vossius en heb ik daar ook een jaar gerookt. Natuurlijk begon het met stoerigheid, helaas begon ik steeds meer te roken, en werd het al snel een pakje per dag. Gelukkig ben ik toen van het Vossius af gegaan, en ben ik ook meteen gestopt met roken, wat me overigens heel veel moeite heeft gekost. En ook nu als ik iemand zie roken, en het ook nog is mijn merk is (Marlboro-Light), wil ik er nog een opsteken. Alleen ik weet wat iedereen er van zou vinden, en ik zou me ook afvragen wat er zou gebeuren tussen mij en veel vrienden van me (including my girlfriend!!), dit houdt me vooral tegen, anders zat ik nu allang weer op een stoepje, me pakje per dag op te smoken.
Wat ik hier mee wil zeggen is, als je het doet omdat je het stoer vind, stop! Het is zonde van je leven, en als vrienden van je zeggen dat je slap bent, zoek nieuwe vrienden, maar stop met roken, hoe moeilijk het ook is, maar je zet veel op het spel.

Ruben.

Categorieën: Algemeen

6 reacties

Bakema_NL · 25 september 2004 op 19:13

Rokers vs. niet-rokers discussie……….altijd leuk.

Het begint inderdaad meestal omdat het stoer word gevonden. Ik heb er zelf nooit aan meegedaan, terwijl mijn 2 ouders en broer nog vunziger dan schoorstenen zijn. Zonde van het geld en ik heb het altijd vies gevonden. In een cafe of zo heb ik er niet zo’n last van eigenlijk hoor, ik ben niet zo’n beroepszeikerd wat betreft roken. Maar aan de andere kant vind ik een kantine nu toch echt een stuk prettiger om in te eten……….en restaurants, hoewel die hoekjes soms ook niks uithalen natuurlijk.

pepe · 25 september 2004 op 20:01

Nooit aan beginnen, want stoppen is niet gemakkelijk.

Mup · 25 september 2004 op 21:37

Complimenten voor je keuze in vrienden,

Groet Mup.

WritersBlocq · 26 september 2004 op 01:25

Doordat een vriend van mij kanker kreeg, ben ik vorig jaar ineens gestopt. Moeiteloos. Zes maanden. Toen begon het gelazer: één trekkie, één peukie, een maand niks, een week niks, alleen in de weekenden, etc. etc.
Vandaag heb ik Allen Carr’s boek uitgelezen. Het klopt gewoon. Ik heb dus net mijn laatste vieze drugspeuk uitgemaakt en ben opgelucht. Ik kan gaan slapen als niet roker en zal het nooit meer doen. “Toevallig” logde ik in en ja hoor, jouw berichtje stond er. Geweldig! Ik zal het niet moeilijker maken dan het is, het enige dat ik niet hoef te doen is roken. Lekker trainen voor de Dam tot Dam-loop volgend jaar, met mijn ook ex-rokende vrienden, geweldig! Dikke knuf, Pauline

ignatius · 27 september 2004 op 14:55

Misschien dat roken tegenwoordig meer uit stoerigheid gebeurt. Vaak is het echter een combinatie van stoerigheid en de situatie in je ouderlijk huis. Als daar roken zo normaal is dat je vader bij het opstaan en het wasen al een peuk op de wasbak heeft liggen is roken zo doodnormaal dat je er niet eens over nadenkt als je begint. Had ik toentertijd maar een draai om mijn oren gekregen. Maar ja, op naar de zoveelste stoppen-met-roken-poging. 🙁

sally · 27 september 2004 op 17:34

prima column

complimenten!
Ik hoop dat mijn drie kinderen nooit zullen gaan roken.

Sally
En nu ik nog…
Van m`n af en toe sigaretje bij het biertje af 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder