Nederland in crisis?

De kern van de huidige crisis voor Nederland zit hem vast in het feit dat we jarenlang een verwende Economie hebben ge creeerd.
Het begint al vroeg, een kind in Nederland komt thuis van school met een 6 of een 7 en word als keizer behandeld. In China komt eenzelfde jochie vervolgens zijn kamer nietmeer af voor hij de stof extra bestudeerd heeft en de volgende keer minimaal thuiskomt met een 9. Raar, raar dat we internationaal gezien relatief weinig doorzetters ”produceren”. Dit geld naast de gewone werknemer ook voor onze top managers, 9 tot 5 mentaliteit, onterechte bonussen, airco werkvloer en diverse troetel behandel stadia. Om nog maar te zwijgen van de efficiencie bij (semi) overheids instanties.

In mijn simpele zielen optiek moeten er commerciele managers als eerste aan de slag bij de overheid, wie moet anders het juiste voorbeeld geven?.
Met enkel de eenvoudige taak: bestudeer welke werknemers vastgeroest zijn en zorg dat er effiecient gewerkt word. Een praktijkvoorbeeld is dat diverse prive kamers op het gemeente huis in Arnhem een televisie hebben (3x raden welke wieler wedstrijd er in de zomer 3 weken word verreden). Werknemers zonder inzet, zonder discipline en zonder te willen werken mogen keihard ”de laan uit” Dan nogmaar wat werkelozen erbij. Het enige wat zij doen is als een gezwel ”verse” werknemers besmetten met het besef dat je er makkenlijk vanaf komt binnen de organisatie. Er moet geen dictatuur komen, maar de overheid is ook niet 1 grote sociale werkplaats en mensen moeten worden aangenomen op kwaliteiten.
Als laatste zou 50% van de regeltjeszucht letterlijk kunnen worden af geschaft, leg Jan Modaal eens uit waarom we kilometer heffing krijgen terwijl de benzine aan de pomp ook per kilometer ”heft”. Er een legitimatie plicht is voor trouwe burgers terwijl diegene waar het echt om gaat meestal geen geldig legitimatie bewijs bezitten. Europa bepaald hoe hard we op onze eigen snelwegen mogen en om nog maar te zwijgen over het invullen van je belasting aangifte. Door een stukje Hollandse nuchterheid bij de overheid te introduceren kan er een gigantische efficientie verbetering en besparing aan man uren worden ge realiseerd. Nog los van alle bespaarde ergenissen en de daarbij behorende dosis negatieve input.

Na deze overheids re vitalisatie zijn de uitkeringen aan de beurt. De eerste de beste die mij kan uitleggen waarom we met 16 miljoen mensen ”slechts” 7 miljoen werkenden hebben en een werkeloosheids percentage van onder de 10% mag wat mij betreft minister van Propaganda worden (al hoewel de huidige minister van financien die rol ook aardig vertolkt).
Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel gevallen van dubieuze uitkeringen. Meneer x zit al tijden in de ziektewet, zondags een Rommelmarkt of Braderie, door de weeks wat bij schilderen is echter geen probleem… En geen belasting betalen en geld ontvangen van de hardwerkenden die niet zelden 52% van hun inkomen mogen afdragen zou je laten stoppen met de officiele werkzaamheden. Ik ben de kei en kei harde mening toe gedaan dat Nederland toe zou kunnen met 50% minder uitkeringen. Een blinde kan toch op een callcenter werken? Een dove kan toch dossiers ordenen, een on geintegreerde allochtoon kan toch hoveniers werkzaamheden verrichten? Hoezo jaren wachten op je Integegratie coersoes, direct aan de slag, wedde dat ze het Nederlands sneller leren opde werkvloer en niet in een sociaal isolement zullen belanden? Tegelijkertijd leg je de wachtregelingen voor ex kabinetsleden en gemeenteraadsleden aan banden, ik ga mijn werkgever na ontslag toch ook geen twee jaar vragen door te betalen voor mijn ”orientatie”?.
De opbrengsten van deze besparingen besteed je enerzijds in lasten verlagingen voor werkgevers die hiermee hun bedrijf kunnen revitaliseren en bestaande werknemers werkgarantie kunnen blijven bieden. Anderzijds besteed je de overige opbrengsten aan diegene die terecht een uitkering ontvangen en momenteel alle eindjes aan elkaar moeten knopen. Een 45 jarige bijstands moeder die half invalide is mag wat mij betreft best een auto’tje kunnen betalen van haar uitkering om zo nu en dan eens uit haar isolement te kunnen.

Als laatste verplicht je tijdelijk ”werkelozen” een baan te accepteren. Wat kan het mij nu schelen dat Meneer Scheringa straks geen werk meer heeft, geen Bentley meer kan rijden en zijn tienduizenden kunstwerken nietmeer van een 10.000 vierkante meter grote opslag loods meer kan voorzien. Wan beleid heeft zijn bedrijf gevoerd! en daardoor alleen is het dat hij en wellicht de gehele DSB de laan uitkan… Momenteel betalen wij 70% van zijn laatst verdiende salaris als het hem iets mee zit zogauw hij zonder werk komt te zitten…. Wat mij betreft staat hij dan ook morgen ochtend 8 uur op de stoep van mijn simpele toch toereikende flat mijn wc te schrobben! Als hij te arrogant is beneden zijn niveau te solliciteren dan verplicht je hem bij wet door de overheid aan geboden werk te accepteren.
En dat gel niet enkel voor meneer Scheringa, dat geld voor Marco tot en met Yoessoef… Aan de hand van de hoogte van de betaalde inkomsten belasting krijgt een bedrijf een aantal ”gratis” mankrachten toe gewezen. Deze extra gratis arbeid kan zo worden in gericht dat bestaand personeel eens kan worden bij geschoold of klussen die wegens tijd/geldgebrek er niet van komen kunnen worden aan gepakt. Op deze manier krijgt het bedrijf ”gratis” arbeid erbij en kan ze haar internationale concurrentie positie verbeteren wat ook weer banen schept. En dan geen ge jank of ge auwe hoer mijn pak word vies van de toiletten schoonmaken of post sorteren. Nee dit werk bieden we je in ruil voor behoud uitkering, ben je het er niet mee eens dan soliciteer je toch naar iets beters? Ik ben benieuwd hoeveel potten Meneer Scheringa schrobben zal, of dat hij wellicht toch voorlopig een functie als lift Picallo bij het ING hoofkantoor te Amsterdam accepteren zal. Iemand met talent maakt toch vanzelf binnen commerciele instellingen promotie? Kan die koopsom polissen adviseur wellicht worden!

Enkel en alleen op de bovenstaande manier kan een dosis positieviteit worden uit ”gestrooid” over de Nederlandse bevolking. Een Voorbeeldfunctie keert terug voor ”vader overheid” Ontsla direct ook svo even die 20 kansarme treurige gevallen die dag na dag de Nederlandse burger flitsen als ze 4 kilometer per uur te hard rijden. Laat ze boeven gaan vangen. Laat alsje blieft Mohammed blijven die 6 jaar op zijn verblijfsvergunning wacht in het Azielzoekers centrum na zijn martelingen wegens zijn geloofs overtuiging en geef hem een kans op de arbeidsmarkt! om zich als volwaardig burger, man en ”patra famillia” zich te bewijzen. Maar stuur tegelijkertijd Mustaffah direct vandaag nog terug naar Sierra Leone na zijn zoveelste poging tot diefstal op de al menig maal overvallen buurt SUpermarkt. Geen paspoort voor terugkeer meneer? Ach dat geeft niet we vliegen enkel over het grondgebied heen, wilt u een parachute of kiest u voor de vrije val?

Beste Vadertje Overheid dit is geen gebod, dit is een Smeekbede, Luister naar de ideen van het Nederlandse volk. Gooi Balkenende de laan uit, en zoek iemand met BALLEN. Geen kwispelende tekkel met duiveneitjes bungelend tussen de dribbelende pootjes die achter Obama, Merkel of wie dan ook aan kwispeld. Een Pit Bull qua inzet en doorzettingsvermogen is nodig voor onze economie, gekruist met een Ierse Setter om de lach, speelsheid en vrolijkheid weer terug op de gezichten van de motor van de Economie te krijgen: De burger. Enkel een moedige leider durft populaire maat regelen durft te nemen die er uiteindelijk toch snel in zullen uitmonden dat de Roedel weer kwispelen en de positieviteit van overheid en burger samen uitmonden in een aanstekelijk KUNNEN, DOen en Realiseren.

MVG een simpel denkende ondernemer. Die ondanks zijn kortzichtigeheid dit jaar toch 74% groei in zijn bedrijfs resultaat wist te boeken.


4 reacties

DACS1973 · 20 oktober 2009 op 09:11

In ieder geval is het Nederlands taalonderwijs in crisis, getuige het feit dat er in elke zin in dit stuk wel een taalfout staat. Verder ontstijgt de inhoud mijns inziens nergens het niveau ‘borrelpraat’.

arta · 20 oktober 2009 op 09:28

In mijn sim pe le zie len op tiek staan de bes te stuur lui nog steeds heeeeeeeel lang aan de wal

SIMBA · 20 oktober 2009 op 11:15

Je hebt wel een héél innige band met je enter-knop 😕 het leest niet erg prettig. Over de inhoud kan ik niks zeggen want door alle fouten, cijfers en enters werd ik teveel afgeleid.

Garuda · 20 oktober 2009 op 13:36

Laat ik je dan wel welkom heten hier op CX, welkom.

Buiten de taalkundigheid van je stuk, lijkt het toch ook meer op een beklaag dan op een column. En hoezoe kunnen de niet geintregeerde allochtonen hoveniers werk doen? Hovenier zijn is een vak waar je voor moet leren, het is niet zomaar onkruid wieden en de grond omspitten. :eh:

En gefeliciteerd met je groei! Misschien kan je Dirk dan een leuke baan aanbieden?

Geef een antwoord