Het O.I.L. (sinds 1955) Het zeer bekende Onderzoeks Instituut Leijdecker,
heeft In opdracht van de Universiteit Vlagtwedde of Stadskanaal, faculteit Writing & Perception, een onderzoek afgerond in de All- Inclusive resorts aan de zuidkust van Turkije.

Prof. dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) over het onderzoeksresultaat:

“Momenteel bevindt het volk zich bijna massaal in een der – en soms – verrr buitenlanden (onderzoek 4321#, 1973- 1975) Dir Onderzoek werd verricht in all-inclusive resorts aan een zuidskust van Turkije, want Zwitserland heeft geen kust!, in de periode 01 juni 2016- 31 juli 2016.
Wij hebben met een team van ruim 8000 natives naarhet gedrag van buitelandse en binnenlandse toeristen op 7 willekeurige dagen van een week en op 3 momenten van een dag.

“Het ontbijt in de eetzaal lijkt een slagveld van toeristen, sommigen al met ontbloot bovenlijf, geschoren of voorzien van een bos haren waar een naakthond van jaloezie direct zou gaan happen in – een onderbeen dat lijkt op een – stuk mals en sappig vlees. Borden vol met voedsel of alleen maar een vloeistof dat lijkt op een overstroomd opvang reservoir voor chemisch afval in Moerdijk om maar een willekeurige plaats te noemen (onderzoek 564# 2011) werden meegezeuld naar een tafel, waar de rest van de familie, bestaande uit: 1 Oma in badpak, 1 Opa in slaap gesukkeld en wat kwijlend achterover leunend in zijn niet draaibare rolstoel dat meer lijkt op een douchestoel zonder rem, 5 jengelende etterbakken ( leeftijd naar schatting tussen 3 en 12 jaar) die met elkaar het spelletje “PakkdieMan in de praktijk brengen door met hun dikke bratwurst vingers de omeletten, na het eerst fijntjes in stukken te hebben gescheurd, in de inmiddels volle vreetschuur in de lucht als UFO’s laten zweven gelijk een frisbee “en dat op de hoofden van een groep uit centraal Europa met hun “bling bling”blond geverfde, matroeska’s deed belanden. Het gekrijs en woeste kreten zoals “Njet” ..Da! “Njet”, deed de andere vreetschuur bezoekers direct onder de tafel duiken.

De vloer in halve maan motief was inmiddels een Thialf ijsbaan geworden waarop de obers met volle dienbladen in 25 seconden over de keuken finish lijn rechtstreeks tegenover een lachende verdwaalde – in pyama geklede- bleekscheet tot stilstand kwamen ”Zeg weet u de voornaam van Alzheimer?murmelde de gebitloze”

Het team van onderzoekers kijkt met verbijstering naar dit Jheromius Bosch of Breughel tafereel alsof ze in een totaal mislukte aflevering van National Geographic zijn beland”

Om het onderzoek valide te houden werd ook gekeken naar wat er zoals in de buffetschalen werd aangeboden. “Het is schokkend” zegt een mede- onderzoeker. Schokkend door wat wij als onderzoekers zagen bewegen, kruipen en de geur van een lang geleden schaap, kan ook een koe zijn geweest die onze neusvleugels vanzelf deden dichtklappen. Een paar collega’s hebben kokhalzend hun onderzoekseel moeten afronden.

Het is nog triester, zegt de onderzoeksleider voor onze zeer welbekende en dopingvrije professor R. Leijdecker (1955) “dat onze ruim 8000 onderzoekers, na de publicatie in de Gazet van Istanboel kan ook Ankara of Izmir zijn, dat deze zeer gewaardeerde medewerkers nu plotseling en tijdens het nuttigen van een Kebab maaltijd werden opgepakt en afgevoerd naar een All-Inclusive Resort van de Staat”

Waarvan akte en alles geheel terzijde!

Categorieën: Algemeen

Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2020 minder verward, en mede oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde, kijker en luisteraar naar anderen.

28 reacties

NicoleS · 5 augustus 2016 op 17:15

Wel, wel. Gelukkig ben ik nog niet aan mijn maaltijd gestart??. Zeer geestig en geheel in de stijl van mijn geliefde vader Kees Schilder. Schrijf vooral verder.?

  Nummer22 · 6 augustus 2016 op 14:57

  Uw geliefde vader Kees, de ooit zeer bekende Paco Painter heeft met mij een innige wederzijdse communicatie onderhouden over het absurdisme en ons Cabaret Absudurdium. Helaas is het nog niet van een gezamenlijk podium optreden gekomen, terwijl een trei oud in Edam of Zwammerdam om maar een dam te noemen, volle zalen zal trekken.
  Wilt u door u geliefde vader eens over de streep trekken
  (wel voorzichtig doen) om met mij eens van absurdistische gedachten te willen wisselen?

   NicoleS · 6 augustus 2016 op 15:28

   Dat zal ik zeer zeker doen!?

    Nummer22 · 7 augustus 2016 op 17:13

    En is uw geliefde vader al een beetje van de “schrik” bekomen of hield hij het glas omhoog en riep” Hij is terug! Leve de professor, onze professor! Leve Bopske! Hoera!” om vervolgens een lekkere haring en paling tot zich te nemen.
    Doet u hem mijn groeten>
    Leve Edam en Duiven!

     NicoleS · 7 augustus 2016 op 17:22

     Mijn geliefde vader zette zich aan een blok edammer kaas en vrat zich van schrik helemaal vol. Geel aangelopen vertrok hij per fiets. Niemand weet waarheen?

Kees Schilder · 5 augustus 2016 op 17:47

Welkom Prof.Dr.Ing Mr.Leijdecker, alis Nr.22. U zijt welkom en dank voor u, geheel in absurdische traditie opgestelde proza. By the way: Ik zeg: je het zuur uit de kloten schrijven. Zeg ik dan iets heel raars of valt het mee?

  Nummer22 · 6 augustus 2016 op 15:03

  Heer Kees, 1 correctie in mijn zwaar behaalde titel reeks. “Ing” graag corrigeren, dat is ene HBO behaald diploma. ” Ir” is de juist, dus” Prof. dr.mr.ir. R. Leijdecker

  Het zuur uit de kloten schrijven, daar moest ik over nadenken vandaar deze verlate reactie. ” Als ik het zuur uit de kloten schrijf, dan zal een significante invloed hebben op het azijn pissen, de Helicobacter pylori urease enzym activiteit in mijn maag en het klootschieten dat ik graag beoefen in het oh zo mooie Twente en de de naastgelegen Achterhoek. Bennie Joling, die langharige deegsliert die samen met ene klein jongetje ” Hey Ohpaa” reclame maakt, heeft het over “hoken”(met .. op de o), hij bedoelt “klotuh” (met .. ook op de o), maar dit zoals u bekend geheel terzijde.

Mien · 5 augustus 2016 op 17:58

Nummer 22? Ik ken wel iemand uit Nummer Een. Maar of daar nu een causaal verband ligt. Ik denk het niet. Gezien stijl en voorkomen. Edoch een plezierig wrang debuut hiero. Welkom in de jungle van CX. Het smaakt in ieder geval naar meer. Zolang we maar geen pieren voorgeschoteld krijgen.
Enne … Welkom terug Kees ook, leuk je weer hier te zien. ?

  Nummer22 · 6 augustus 2016 op 15:07

  Beste Mien,

  Over u heeft de ooit zeer populaire en schatrijk geworden cabaratier Hoon Termans, een liedje geschreven. Wonderlijk toeval, tenzij u voluit ” Willemien”,of “Wilhelmina” heet, dan gaat dat liede niet over u. Dat is dan jammer.
  De Scheveningse Pier, ahum.. die kan ik nooit voorschotelen.

  Dank voor uw warme welkom woorden. !

   Mien · 7 augustus 2016 op 10:56

   Hee hola zeg, wil je [b][url=http://youtu.be/VuyWyDxELUo]Hoon[/url][/b] uit Amsterdam er wel buiten laten! 🙂 🙂 🙂

    Nummer22 · 7 augustus 2016 op 17:05

    Dat is goed Mien. maar Hoon Termans met zijn ballonnetjes… brr

Meralixe · 5 augustus 2016 op 18:40

Het zal ergens wel mooi zijn maar het is mijn ding niet.
Maar he… uiteraard welkom op column x.

  Nummer22 · 6 augustus 2016 op 15:08

  Meralixe, Mijn ding zal het ook nooit worden. Zo’n onderzoek heeft nog extra werk opgeleverd, dat weer wel. Dank voor uw welkom!

Ferrara · 5 augustus 2016 op 19:47

Typisch wetenschappelijk rapport, voor de leek met moeite te lezen. In die zin, in mijn ogen, een geslaagde column. Tot nu toe praat niemand over de slordigheden, maar die zijn mogelijk met opzet aangebracht. Sterk slot.

  Nummer22 · 6 augustus 2016 op 15:11

  Beste Ferrara,
  U moet wel uit de wetenschap komen of minimal onderzoeksrapporten beoordelaar zijn en de falsifacteur snel ontmaskeren. ( let op: ook hier gaat 1 van mijn zeer gewaardeerde studenten AIO over schrijven) De slordigheden.. u hebt nog in topconditie verkerende ogen. En u hebt gelijk…. met opzet! Dank voor uw compliment.

   Ferrara · 6 augustus 2016 op 17:59

   Hooggeleerde Heer Nummer 22, dank voor uw persoonlijk antwoord. Ik zie het rapport van uw Arts in Opleiding met spanning tegemoet.
   Het feit dat u graag ‘lol trapt” in Twente en de Achterhoek en het onderscheid blijkt te kennen doet mij zeer genoegen.

    Nummer22 · 7 augustus 2016 op 17:03

    Tsja Ferrara, Dat Twente (“Tukkers” ) niet in de Achterhoek ligt en andersom, is helaas niet bij velen bekend, zo ligt Hengelo zowel in de Achterhoek als Twente. Daar wordt een basisschool leerling al vanzelf een ADHD’er, kind met een Achterhoek rugzak, E-nummer teveel ontvangen en zelf een autist met een lichte afwijking voor klootschieten of naar de Grolsch Veste elke dag willen. Kiek, Grolsch smaak anders dan H. dat in de Achterhoek een populaire frisdrank is geworden. Van die Achterhoekse en Twentse verschillen komen bij mij tientallen onderzoeksaanvragen binnen. Een voorbeeld ter afsluiting:
    Wat is het causaal verband tussen Ilse de Lange, Treintje Oosterhuis in relatie hun gewicht en het gewicht als muzikant.
    Wat denkt u? afwijzen dit voorstel..

     Ferrara · 7 augustus 2016 op 19:34

     Binnenkort krijgen wij op ons donder omdat wij inmiddels andere onderwerpen aanvoeren dan in uw bewuste column.
     De discussie G of H is mij bekend evenals de discussie is het Heraaaacles of Heracles. Om over cooooola maar niet te spreken. Trijntje heeft meer tiet, maar persoonlijk vind ik Ilse mooier man. Ik stel voor een wetenschappelijke verhandeling over de Zwarte Cross inclusief Tante Riekie.

Esther Suzanna · 6 augustus 2016 op 11:24

Zeer origineel en creatief maar ik kan het echt niet lezen. Ik bedoel daarmee dat het me écht niet lukt. De letters dansen in mijn ogen en ik krijg niks door. Of was dat ook de bedoeling?

  Nummer22 · 6 augustus 2016 op 15:14

  Beste letter dansende voor de ogen Esther Suzanna,

  Overigens een mooie naam Esther Suzanna, maar dit even terzijde.
  Er is toch niets met uw gehoor? Als dat zo is, dan kunt u mij verzoeken een hoorspel te schrijven, want u hebt daarbij uw visus niet nodig en dat scheelt weer het dansen der letter.

  Dat was nimmer mijn bedoeling Esther Suzanna, nooit!

  Met hartelijke groet, ook namens alle medewerkers van het O.I.L.(1955) wensen wij dat u weer kunt lezen!

Snarf · 6 augustus 2016 op 17:31

Van harte welkom nummer 22 (of moet het Catch 22 zijn?)Het zou mij niet verbazen als u in de verte familie bent van ene heer Fröhlich van een florerend accountantskantoor in het westen des lands. Het doet mij plezier om eindelijk ook een echte wetenschapper op CX te ontmoeten die daadwerkelijk iets te zeggen heeft. Ik zal uw publicaties met aandacht volgen.

  Nummer22 · 7 augustus 2016 op 17:07

  Snarf, bent u familie van Rostie Rastelli? De door u genoemde heer, tsja. Enfin, volgt u mijn publicatie ook met plezier, dan zijn WIJ van het O.I.L.( 1955) al heel heel heel (vrj naar JM uit Leiden) dik dik dik tevreden.

Arta · 6 augustus 2016 op 20:25

Welkom hier, nummer 22!

Lekker bizar geschreven, ik houd er wel van, hoor!

  Nummer22 · 7 augustus 2016 op 17:11

  Arta, kijk dat vinden wij nu allemaal heel aardig en uw reactie maakt ons werk voor het O.I.L. (1955) zo leuk, alhoewel de professor maar een vreemde snuiter is. Hij zegt iedere morgen” Goedemorgen! Onderzoekers! De wereld wacht op uw resultaten… hier is er nog 1 dat een onderzoek vereist” en dan noemt hij een tiental en hebben wij werk voor minimaal 5 jaar. Enfin, u begrijpt dat complimenten zeer worden gewaardeerd. Hoera, Hoera voor..Arta!

van Gellekom · 7 augustus 2016 op 09:55

“Het zou mij niet verbazen als u in de verte familie bent van ene heer Fröhlich van een florerend accountantskantoor in het westen des lands.”
Hoewel zeer vereerd uiteraard is dit toch ver bezijden de waarheid c.q. werkelijkheid. Niettemin wens ook ik heer Leijdecker een hartelijk welkom in dit ontspannen oord

  Nummer22 · 7 augustus 2016 op 17:08

  Van Gellekom… hebt u familie in Rotterdam kan ook Ernem zijn die Vissekom heet.

van Gellekom · 7 augustus 2016 op 23:01

En. ..Nee. ik heb wel een buurman die aan schriftelijke gillen deadline tortel lijdt. Zijn bijnaam is com cie com sa. In die zin is er sprake van overeenkomst

Geef een reactie