Er hangt de laatste tijd een beetje gespannen sfeer in ons huis, niet de spanning van twee echtgenoten die elkaar elk moment in de haren kunnen vliegen maar meer de “gezonde” spanning zoals voor Sinterklaas, de kerst of de naderende reis van de zomervakantie. Want…. Onze oudste gaat met zijn groep 8 op schoolkamp. Na 8 jaar zwoegen en zweten in het basis onderwijs staat hij op de drempel om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen te weten ” het voortgezet onderwijs”.

Maar voordat het zover is moet de basisschool nog afgesloten worden met de traditionele musical en het onvermijdelijke schoolkamp.

Even dreigde er flinke paniek, want zijn favoriete lerares “AHUM!” dreigde mee te gaan nadat er eerder was besloten dat zij op school zou blijven om ondersteuning aan lagere groepen te verlenen.
Nu deze lerares is er eentje van het type bootwerker, iets met kettingen en klei, en een voorliefde van lichaamsbeharing en een antipathie tegen gel, deodorant, aftershave of enige andere welriekende lichaamsverzorging. Ook op het gebied van mode is ze jaren geleden al blijven hangen in een stijl die zich het beste laat omschrijven als een combinatie van het leger des heils en de zak van Max.

U begrijpt dat er enige paniek uitbrak toen er sprake van was dat deze kandidaat van Hollands next topmodel mee zou gaan, en waarschijnlijk ook nog in badkleding in het zwembad zou verschijnen (daar hoef ik toch geen beschrijving van te geven???)
Deze paniek resulteerde erin dat de halve klas zoiets had van ” dan blijven we net zo lief thuis”

Maar alle rust is wedergekeerd omdat er inmiddels bekend is gemaakt dat ze wegens onmisbaarheid op school toch niet mee gaat. Meteen werden er grootste plannen gesmeed voor de bonte avond en andere nachtelijke kattenkwaad activiteiten.

Meteen moest ik (en u misschien met mij) met een grote glimlach terug denken aan mijn eigen groep 8 (toen nog gewoon klas 6 geheten) en ik wens hem net zo veel lol en weinig slaap toe als ik had indertijd

“ZUCHT” kleine kindjes worden groot.

Categorieën: Algemeen

3 reacties

SIMBA · 9 juni 2008 op 08:24

Ow ja! Hier ook. Musical, kamp, nieuwe school, 1 week langer vakantie…en dat als je 13 bent en toch al niet weet wat je met je lijf en leven aanmoet vanwege al die hormonen. 😀

pally · 9 juni 2008 op 10:52

Zeker spannend, zo’n kamp , ook voor de ouders die zoiets voor de eerste keer meemaken.
Alleen de beschrijving van de gewraakte leerkracht blijft te veel hangen in alleen uiterlijkheden. Dat werkt bij mij niet. Ik had het leuker gevonden de uitspraken van de kinderen over haar te horen of een analyse van jezelf over hoe ze(niet)funktioneert en dat lekker aangezet of juist genuanceerd,
Wel leuk onderwerp

groet van Pally

arta · 10 juni 2008 op 07:39

Lief stukje!
Verder sluit ik me bij Pally aan, met nog een kleine tip: Lees jouw stuk vóór insturen nog eens hardop aan jezelf voor, sommige zinnen liepen namelijk niet zo lekker en die pik je er dan zó uit! 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder