Zelden krommen mijn tenen nog als mijn oren het liegen en bedriegen van politici opvangen. Ze zijn veel gewend… Toch kreeg het schoothondje van Bush en Blair, VOC marskramer Balkenende, het voor elkaar toen hij de Kamer meer onwaarheden op de mouw spelde dan er zandkorrels in de Sahara zijn. De Dichter des Vaderlands typeerde hem dan ook terecht als een leugenaar die de onwettige oorlog tegen Irak steunde maar nog steeds, als het dat roofstaatje op bezet Palestijns grondgebied betreft, consequent van geen enkele prins kwaad wil weten.
Geen stok is lang genoeg voor de neus van JP (Judas Pinoccio)… Hij is in staat om te beweren dat de Titanic hooguit wat schrammetjes heeft, maar op koers ligt… Kortom: ook hij moet verplicht gaan solliciteren.

Meneer verkracht de democratie systematisch. Dat hij loog in 2003 en informatie achterhield voor parlement en u en mij is erg genoeg. Dat hij zeven jaar later volhoudt dat hij dat niet deed, is verachtelijk. Burgemeesters en ministers zijn voor minder opgestapt, maar deze christendemokraker kan een plucheplakpleidooi houden dat lijmfabrikanten een jaar werkgelegenheid verzekert. Wat is dat voor zwak en onzinnig parlement dat dit toestaat…

Ergerlijk was ook Bos. Duizenden doden en verminkten verder, genietend van het pluche, lachte hij het parlement in het gezicht uit en verklaarde bloedserieus dat Pinoccio ook namens hem sprak toen deze de Tweede Kamer voorloog over de rol van het kabinet Balkenende in 2003!

Een kabinet met Wilders is een nachtmerrie, maar je weet wél waar je aan toe bent en kunt er dus keihard tegenaan en tegenin gaan. Op de gelei van Balk en Bos heb je geen greep: die glibbert uit je handen. In het afvalputje, dat wel…

Jan Bontje

Categorieën: Actualiteiten

7 reacties

joopvanpoll · 19 januari 2010 op 08:38

En wij, wat kunnen wij doen?
Prachtig-zo fel en toch beschaafd- je verontwaardiging en woede literair keurig gekanaliseerd te kunnen verwoorden.
Een klein aantal lezers , zielsverwanten of liefhebbers van beschaafd, edoch messcherp Nederlands, lezen het en daar moet je het mee doen.
Wachten tot we weer mogen stemmen, dat is alles.
De stem van het volk die dan vervolgens in een geleiachtige massa wordt verstopt, die vervolgens door alle stromingen de vorm gegeven kan worden waar ze mee kunnen copuleren.
Hoe krijgen we die column van jou in de Elsevier?

pally · 19 januari 2010 op 10:55

Messcherp verwoord, Jan! En ik ben het absoluut met je eens. Ook met die plek in Elsevier van mijn voorganger, trouwens.
:wave:
groet van Pally

p.s. Erg mooie titel

SIMBA · 19 januari 2010 op 11:23

Wat een ontzettend goed stuk!

Avalanche · 19 januari 2010 op 12:40

[quote]… liefhebbers van beschaafd, edoch messcherp Nederlands….[/quote]

waar ik er een van ben. Heel erg goed geschreven, Jan! :wave:

lisa-marie · 19 januari 2010 op 18:15

Zeer scherp! 😀
De titel vind ik heel goed.

Dees · 20 januari 2010 op 10:22

Ja, goed geschreven. Ook hier ben ik niet weg van de overdadige metaforen. Maar ik geloof dat het enkel ik is die ze niet zo vindt.

Verder erg treffend. Al vrees ik dat er straks uit het afvalputje doodleuk een Balkenende V komt kruipen…

JanBontje · 24 januari 2010 op 15:50

Dank jullie allemaal voor je openhartige woorden. Ik zou zeggen: stuur de column naar al je vrienden en bekenden. :toeter:

Geef een antwoord