Even met de schoonheidscommissie gebeld. “Goedemorgen, Oplopers hier. Mag ik de afdeling schotelantennes even?” Nee, zo’n afdeling hadden ze niet. Dus werd ik doorverbonden met de afdeling Klantcontacten, Uitvoering en Toezicht (KUT). “Ik wil graag verzoeken dat u verordonneert dat die lelijke schotelantennes met onmiddellijke ingang hier van de gevels worden geschroefd. Ik begrijp dat in Arabië inmiddels de censuur qua satellietzenders in volle hevigheid is losgebarsten, dus wordt het hoog tijd om die moslim-idioten met gelijke munt terug te betalen.” Maar nee, daar gingen ze niet over bij de schoonheidscommissie. Ik vind die schotelantennes hét symbool bij uitstek van geestelijke en morele armoede, en daarom zou ik die sombermakende troep graag zien verdwijnen. De landen van de Arabische Liga hebben besloten dat ze zenders die regeringsleiders of de Islam beledigen, hard zullen straffen. Want “sommige satellietzenders zijn van het juiste pad afgeweken”. Dat vindt de Egyptische minister van Informatie Anas al-Fiqi. Wat ben ik dan blij dat ik in Nederland leef. Hier mag ik alles en iedereen plagen, en maar weinig dingen zijn mij op dat gebied bij wet verboden.

Respect trouwens voor die Deense kranten! Weet u nog, die enorme ophef over die cartoons? Hordes fundamentalistische Moslimbroeders op hun besneden pikkie getrapt, en rellen plus doodsbedreigingen alom. Nadat een moordaanslag op een cartoonist deze week op het nippertje was verijdeld, drukten de kranten zijn omstreden cartoon gewoon weer af. Op de voorpagina! Kijk, dat is klasse. Ik heb diep respect voor mensen die zich niet laten censureren door randdebielen die verder toch niets beters te doen hebben dan hun vrouwen slaan en hun geiten penetreren. Jazeker, als Moslim-veehouder sta je in hoog aanzien. Altijd wat te neuken.

Over neuken gesproken, kent u Dennis en Nadia? Beiden waren ze te bewonderen in De Gouden Kooi. Een soort psychologische oorlog: zet een stel randdebielen in een huis vol televisiecamera’s en wacht af. Vroeg of laat duiken de zwakzinnigen met elkaar tussen de lakens. Dennis en Nadia dus ook. Voor het oog van de natie verwekten zij een kind. Dat heet een ongelukje. Wat mij betreft zijn Dennis en Nadia zélf ongelukjes. Nou ja, Dennis is begin-20. Heeft ‘ie tenminste nog een dempend effect op de statistieken. Want het CBS heeft becijferd dat het aantal oudere vaders toeneemt. Steeds meer baby’s hebben bij geboorte een vader van 40 jaar of ouder. Vraagt u zich af hoe dat komt? Nou, daar is bij het CBS ook lang over nagedacht. Maar ze zijn er nu uit. Mag ik ze even citeren? Gaat u dan eerst even goed stevig zitten? Zodat u niet van uw stoel flikkert? Komt ‘ie: “Het aandeel veertigplusvaders neemt toe doordat mannen tegenwoordig op latere leeftijd voor het eerst vader worden.” Ik zie in gedachten de triomfantelijke kop van de jonge wetenschapper die deze these heeft geponeerd. Vol bewondering kijken zijn collega’s hem aan. Nee, ik heb geen enkele twijfel meer over onterechte besteding van mijn belastingcentjes. Bij het CBS weten ze alles. Nog maar een keer: “Het aandeel veertigplusvaders neemt toe doordat mannen tegenwoordig op latere leeftijd voor het eerst vader worden.” Wat een stel randdebielen bij elkaar! Zouden ze zich écht hebben afgevraagd of het aantal veertigplusvaders soms is gestegen doordat mannen tegenwoordig op jongere leeftijd voor het eerst vader worden? Wetenschap en overheid: je kan er alle kanten mee op. Verkeer en Waterstaat: Het percentage blauwe auto’s op de weg neemt toe doordat er meer auto’s blauw worden gespoten. Defensie: Er sneuvelen meer militairen in Afghanistan doordat er vaker eentje om het leven komt. Algemene Zaken: Onze premier wordt vaak niet goed verstaan doordat hij onverstaanbaar praat. Nee, quasi-wetenschappers die zulke lulkoek produceren, die wil niemand meer hebben.

Tatum Dagelet. Die wil ook niemand meer hebben, trouwens. Kan ik me wel wat bij voorstellen. Raar wijf. Beetje lollig lopen doen, beetje trouwen met een radiopraatjesmaker die denkt dat ‘ie kan schilderen, voortplanten, aan de dijk worden gezet, en dan uitgerangeerd zijn. Wat een leven. Ooit maakte ze furore met een programma dat “Brutale Meiden” heette. Volgens mij werd dat rond half elf uitgezonden. Ging nergens over. Een keer heb ik die snol live meegemaakt. Toen ze lazarus in mijn stamcafé zat, en haar tieten liet zien. Geen plezierige aanblik: een dronken snol met hangtieten. Nee, háár brutale meiden, díe hingen op half elf.


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

11 reacties

SIMBA · 19 februari 2008 op 08:18

Ik heb ook een schotel….ik woon namelijk in het buitengebied en daar ligt geen kabel, maar of ik nou in geestelijke armoede verkeer. :slik:

lisa-marie · 19 februari 2008 op 08:55

:eh: :slik: :eh:

arta · 19 februari 2008 op 09:09

Even met Dhr. Oplopers gebeld.
“[i]Hoe komt u toch altijd aan zoveel randdebielen in uw columns?[/i]”
“Nou, volgens het CBS komt dat, ik quote even letterlijk, ‘omdat steeds meer mensen zich op het randje van debilie begeven’. Da’s duidelijk, dus.”
“[i]Heeft u ook een verklaring voor het veel hogere percentage bezoeken aan de EHBO’s in Nederland de afgelopen jaren?[/i]”
“Dat is heel simpel. Daar heb ik zelfs het CBS niet voor nodig. Allemaal lezers van mijn columns: Regelmatig flikkeren ze van hun stoel en ja, zeker wanneer het ook nog randdebielen zijn, wil er nog wel eens iets mis gaan, een armpje dat breekt, of een ontzette schouder…”
“[i]Dank u wel, Mijnheer Oplopers. Het is mij weer helemaal duidelijk![/i]” 😀

DriekOplopers · 19 februari 2008 op 10:15

@Simba: Nee, mijn afkeurenswaardige schotels hangen in [d]getto’s[/d] prachtwijken. Op het platteland zijn schotels onontbeerlijk, dat is wat anders. 😉

@ Arta: 😆

Veel groeten,

Driek

pally · 19 februari 2008 op 10:33

De oude formule, Driek, waar ik altijd weer om moet (glim)lachen.
Arta: 😆 😆 😆

Groet van Pally

Dees · 19 februari 2008 op 11:04

De oude formule, nog meer erbij slepen, nog harder schoppen. Nog grover en nog misser.

Iemand schreef ooit dat controversieel zijn lastiger is dan je denkt. En die had gelijk.

Een zelfde principe geldt trouwens voor humor.

Grtjs,

Dees

Neuskleuter · 19 februari 2008 op 14:56

Weer een glimlach voor een typische Driek.

Mosje · 19 februari 2008 op 19:27

Zoals jij door de samenleving raast Driek, met steeds groter wordende oogkleppen, begin je fundamentalistische trekjes te vertonen. Ik hoop maar dat als je straks iedereen een beurt hebt gegeven, er nog iemand is die met je wil neuken. Anders zul je het met een geit moeten doen. Moet je wel eerst een geit vinden natuurlijk. Best lastig met die dingen naast je ogen.

DriekOplopers · 19 februari 2008 op 21:49

@MOsje:

[quote]Moet je wel eerst een geit vinden natuurlijk.[b] Best lastig met die dingen naast je ogen.[/b][/quote]

Nee hoor. Ik ga altijd op het gemekker af.

Teunis · 20 februari 2008 op 15:46

Woon jezelf in een getto driek? Hoe ben je daar verzeild geraakt?

Groeten Teunis

DriekOplopers · 21 februari 2008 op 10:07

@Teunis:

Nee, ik woon op stand. Amsterdam oud-Zuid. 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder