De Albert Heijn is de huissupermarkt van onze buitenwijk. Altijd goed te parkeren, soms wat druk, maar verder goed te doen. De weekendboodschappen in het karretje mikken, pinnen en wegwezen. Geen probleem. Laatst deed ik wat kleine boodschapjes. Bij de entree zocht ik tevergeefs een muntje voor het karretje. Dan maar een mandje. Zo’n blauw plastic geval. Handig, hebben ze bij de grootgrutter bedacht, we ontwerpen een trekmandje op wieltjes. Het kleine boodschappenkratje wiebelde achter me aan. Omdat ik groter dan gemiddeld ben, liep ik wat gebukt, anders trok ik het mandje scheef en kapseisde het. Ik keek rond of ik geen bekenden zag. Het is namelijk verre van sexy om zo ingezakt te shoppen. Een boodschappenwagentje kun je met een hand nonchalant voor je uitduwen, of met een fluks rukje achter je aan trekken. Een bochtje gaat soepel. Maar zo’n mandje hobbelt over de tegelvloer en blijft overal achter steken. Het voelt alsof je met een boodschappentrolley loopt, zo een die je oma had.

Ik vermande me. Maar ik miste een echte winkelwagen. Normaal mik ik mijn boodschappen met een sierlijk boogje erin. Ik probeer van zover mogelijk raak te gooien. Als een volleerd basketballer mik ik de chips en de koffiefilterzakjes erin. Ringloos, mompel ik. Ik geef mezelf een high-five. Natuurlijk probeerde ik dit ook met mijn mandje. Maar die was veel te klein. Alles viel er naast. Ik bukte en pakte de boodschappen van de vloer. Geërgerd duwde ik het volle mandje ruw voor me uit. Uiteraard te hard; alles er uit viel. Tot overmaat van ramp stond een buuv mij te observeren. ‘Leuk voor een stukkie in de krant,’ zei ze en op haar hoge hakken schreed ze richting kassa, haar mandje gleed achter haar aan, rustig en beheerst. Kunnen vrouwen nou alles beter?

Categorieën: Algemeen

7 reacties

Libelle · 25 juni 2012 op 08:27

Vlot en leuk niemandalletje. Nog eieren gekocht?

Harrie · 25 juni 2012 op 09:03

Herkenbaar. Zeker met een mobiel mandje waar een wieltje van stript of ontbreekt. Om maar niet te spreken van het opbergen van het mandje bij de kassa. Hoe ingewikkeld. Zeker met al die hijgende vaste klanten in je nek die allemaal haast hebben. Vind dan maar eens je AH-pas in je portomonnee en blijf dan maar eens koelbloedig terwijl je probeert je pincode van achter uit je brein op te hoesten. Zegeltjes erbij? Nee, laat maar zitten. Plak zemaar achter je oor. :hammer:

Sagita · 25 juni 2012 op 12:03

[quote]Uiteraard te hard; alles er uit viel.[/quote]
Leuk dat gefilosofeer over winkelen met mandje of wagen. Vlot geschreven alleen – zie quote – daar haperde het een beetje! :lach:

sylvia1 · 25 juni 2012 op 20:20

Voor mij is ie wel erg licht… groot contrast met de suggestieve titel.

SIMBA · 25 juni 2012 op 20:25

Je kunt dat mandje ook gewoon dragen…..

Mien · 25 juni 2012 op 22:26

Ben je [b][u][url=http://www.levensmiddelenkrant.nl/uploads/foto/Harry_Piekema_AH-A840x630.jpg]die engerd[/url][/u][/b] ook nog tegen gekomen? :hammer:

[b][u][url=http://www.animaatjes.nl/beroemdheden/h/harry-piekema/animaatjes-harry-piekema-14752.jpg]Hier[/url][/u][/b] op zoek naar blauwe mandjes.

Mien 😀

pally · 25 juni 2012 op 22:39

grappig en vlot geschreven stukje.

groet van pally

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder