‘Een mobiele telefoon op het nachtkastje kan tot verlies van essentiële slaap leiden’ was de conclusie die getrokken kon worden na een maandenlang durend, belastinggeldslurpend, Europees onderzoek. En als u denkt dat dit het enige bericht was dat de inkt van mijn ochtendkrant deze ochtend verspilde, heeft u het mis. Alleen het papier waarop deze onderzoeksresultaten gedrukt zijn, is mijn inziens al een grof milieudelict. Een meer zinloze verspilling van gekapt tropenhout, dan wel gerecycled schijtpapier, kan ik mij niet indenken. Ik leg zelf mijn mobiel ook niet naast mij neer als ik wil slapen. Waarom? Nou, onder andere omdat ik op de raarste tijden wakker ge-SMS’t word met informatie over mijn beltegoed, of die gigantisch coole MMS-wedstrijd waar ik echt aan mee moet doen, waar ik op dat tijdstip echt niet op zit te wachten! Waarom mobiele providers het midden van de nacht een uitgelezen tijd vinden op zulke SMS’jes te sturen is mij een raadsel. Ze hebben het ‘bellen onder etenstijd’ principe van de telemarketeers naar een hoger niveau gebracht. Chapeau!

En als niemand mij opbelt of SMS’t midden in de nacht, is mijn batterij wel weer leeg. Aangezien mijn mobieltje denkt dat ik last heb van een chronische vorm van stront in mijn oren, vindt hij het nodig dit elke twintig seconden aan te geven met een snoeiharde, snerpende toon. Het blijkt dat mijn mobieltje toch nog genoeg stroom heeft om dit een uur lang vol te houden, totdat ik met een woeste brul onder mijn kussen vandaan spring en mijn telefoon vakkundig uit het raam smijt.

Volgens het onderzoek kon het mobieltje niet alleen tot verlies van essentiële slaap leiden, maar kon het ook leiden tot hoofdpijn en depressiviteit. Ik kan u vertellen dat dit, na een nacht als de hierboven beschreven, klopt als een bus. Tevens schijnt het dat een wekker hetzelfde effect heeft op mensen, ik word namelijk elke ochtend eerder wakker dan ik wilde door dat kutding, en ik wijt mijn kater er ook al jarenlang aan. Misschien even een Europees onderzoekje doen? Die benzineprijs kan vast nog wel een paar cent omhoog…

Categorieën: Actualiteiten

13 reacties

KingArthur · 22 januari 2008 op 11:12

Dat is nog eens dicht op de actualiteiten. Vernam dit bericht vanmorgen op de radio. Lekkere tirade over weer eens zo’n fantastisch onderzoek. We moeten ons belastinggeld toch ergens aan kwijt.

lisa-marie · 22 januari 2008 op 15:42

Wat je beschrijft is ook precies de reden dat mijn mobiel beneden ligt. Nu nog mijn wederhelft zover krijgen 😀
Overigens met veel plezier je column gelezen.

Mup · 22 januari 2008 op 15:54

Uh, en hoe zit het dan met mensen die als ze hun mobiel niet op het nachtkastje laten liggen en daarvan niet kunnen slapen?
Ook iets voor een onderzoek, of maak ik nu slapende honden wakker?
Actueel en goed stuk,

Groet Mup.

pepe · 22 januari 2008 op 15:55

Met een lach gelezen over weer een nuttig onderzoek.
Ik hoef niet eens een onderzoek te doen om te weten dat de meeste belastingbetalers liever minder zouden betalen en ook niet meer lastig gevallen worden door als die onderzoekers.

* Lisa marie, ga je nu je wederhelft ook beneden leggen? 😆

DreamOn · 22 januari 2008 op 17:00

Leuke moppercolumn, met heel veel plezier gelezen!

Groetjes DO.

SIMBA · 22 januari 2008 op 18:33

Inderdaad NOOIT je mobiel mee naar de slaapkamer nemen, zeker niet als je in een andere tijdszone vertoeft…. 😀
Nog even Tree en dan kun je je mobiel gerust naast je leggen, dan slaap je toch niet meer met zo’n klein boompje in huis 😉

FatTree · 22 januari 2008 op 20:26

Iedereen bedankt voor de leuke reacties, en complimenten aan de redactie om de column zo snel te publiceren dat het ook echt actueel was.

@Sim: Hehe, ik slaap nu al weinig. Mijn vriendin lijkt wel een hormoonfabriek, een soort kerncentrale waar normale persoonlijkheden gespleten worden 😀
Ze slaapt nu door de hormonen zwaar beroerd, en dat merk ik ook dus helaas…

arta · 22 januari 2008 op 20:47

Mijn telefoon ligt altijd naast me in bed :-D(t zijn die vibraties, he?) . Omdat ik overdag nauwelijks te bereiken ben is het slimmer om het ’s avonds laat of ’s nachts te proberen, al slaap ik er dan negen van de tien keer doorheen!

Leuke column!
Succes met de hormonen van Miss Tree, als je kind 18 is gaat het wel weer over, maar dan komt de overgang… 😀

KawaSutra · 23 januari 2008 op 01:54

Net als een TV kun je een mobiel of een wekker ook uitzetten natuurlijk. Maar mopperen op al die westerse luxe is natuurlijk ook heel leuk. 😀

Grumpy-old · 23 januari 2008 op 18:56

Ik ben blij dat ik deze vorm van mobiel stalking niet meemaak. Nu heb ik ook aparaat uit het jaar 0. Je kan er mee bellen en gebeld worden en met wat moeite kun je er nog mee SMSen ook. Ik krijg al koppijn als ik een gesprek van 2 minuten voer met dat ding. Handig voor pech onderweg of als je onverwacht in de file staat, maar voor de rest ….

En wat wekkers betreft heb ik vandaag een nieuwe reclame gezien van een bekende Eindhovendse electronicamagnaat . Een lichtwekker , zonder geluid maar met gesimuleerd daglicht dus. Misschien is dat een oplossing voor je dilmemma?

Lekker grumpy column

Greetz
Grumpy

Grumpy-old · 23 januari 2008 op 18:57

[quote]maar dan komt de overgang[/quote]
@ Arta je kan niet alles hebben 😆

SIMBA · 23 januari 2008 op 19:53

[quote]zonder geluid maar met gesimuleerd daglicht [/quote]
Geloof me…hij doet het met licht én geluid 😀

Teun4 · 5 februari 2008 op 14:43

Mensen toch, wees blij dat je door je mobieltje elke morgen stralend wakker wordt…. 🙄

Leuk stuk, mooie verwoording van wat velen hebben…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder