Roger was een slechte thesaurier. Als schatbewaarder van de Thesaurus Linguae Latinae had hij nog veel te leren. Het naslagwerk sprak echter slechts boekdelen en wartaal. Even overwoog hij contact op te nemen met conculega Sean en mevrouw Geldstuiver, maar zij gaven niet thuis.

Achter het woord thesaurier had hij nog het woord quaestor zien staan. Maar Roger had niets met synoniemen, laat staan met hyperoniemen of hyponiemen. Als houder van het ontsluitingsmiddel, waarbij unieke concepten door hiërarchische, equivalente en associatieve relaties verbonden zijn, die voorzien in een semantisch netwerk voor het toegankelijk maken en koppelen van collectiegegevens, wist hij niet hoe de sleutel in het slot te steken. Hij voelde zich verbannen in een talig doolhof, een slechte conquastordor.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

10 reacties

emaessen · 30 april 2018 op 19:18

spelen met woorden

emaessen · 30 april 2018 op 21:12

Het schijnt dat Jane Eyre ook zo’n boek is net als Ulysses trouwens, beide heb ik vertikt te lezen.

Arta · 30 april 2018 op 22:52

Het is soms lastig voor mij om jouw gedachtengang te volgen, maar ik heb ongelooflijk veel bewondering voor jouw kennis/casusonderzoek.Het wikken, wegen, schaven en schoffelen dat uit al jouw stukken blijkt.
Daardoor blijf je boeiend om te lezen

    Mien · 1 mei 2018 op 08:09

    Voor mij is het nog veel lastiger. Ik blijf schoffelen. Iedere dag weer. Door al mijn tuintjes. Ook die van AH en Emté. 🙂 🙂 🙂

Mien · 1 mei 2018 op 08:09

Voor mij is het nog veel lastiger. Ik blijf schoffelen. Iedere dag weer. Door al mijn tuintjes. Ook die van AH en Emté. 🙂 🙂 🙂

    Mien · 1 mei 2018 op 08:11

    Deze reactie kan weg. Is per abuis op de verkeerde plek terecht gekomen. Heb hem al op de juiste plek gezet. Onder de reactie van Arta. Zie hierboven.

Karen.2.0 · 1 mei 2018 op 10:39

Het zijn stuk voor stuk wonderbaarlijk(e) en) knappe schrijfsels, hoe je het doet is me een raadsel (en wil het niet weten ?). Het is een apart genre: De Mieniatuurtjes??

Geef een reactie

Avatar plaatshouder