De Slooter, een kleine rivier in het Westland ligt aan de basis van het eerste treinstation van Nederland, D’Eenhonderd Roe. Waar eerst de trekvaart over de Slooter trok, liep parallel een tramlijn, later treinlijn. In file reden de kleine wagonnetjes op het spoor naast de Slooter richting IJ, naar eindstation Centraal.

Creatief met namen zijn ze nooit geweest in het Westland. Uit de Slooter, sloopte ze een ‘o’. In moderne spelling leeft het riviertje nu verder. Amsterdam is het eindstation, bij nog een laatste stukje waterige IJ. Het is een mooie treintocht langs riviertje Sloter naar het IJ. Een spoor dat nu nog luistert naar haar originele naam de Sloterij. Alleen beginstation D’Eenhonderd Roe, dat is helaas allang niet meer.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

1 reactie

Nummer 22 · 1 september 2018 op 09:48

Tsja Mien, creativiteit ontbreekt bij de ambtenaren die over straat-, steeg-, pad-, weg- plein,-, park-, viaduct-, brug-, onderdergang-, gebouw-, etc.etc. hun Plas over mogen laten gaan. Dat is hun dagelijks werk daarvoor zijn opgeleid. Maar niet alleen zij…… ook zij die StaetsLeuterij hebben veranderd in Staats Loterij, Euro Jackpot, De Baenkgiroleuterij, Vrindenleuterij, Den Groote Clubactie, Keuningsdag Leuterij, Crash Leuterij, PeustCeude Leuterij , en.enz. hebbeb veranderd van naam en Veuluk Verlackerij…

Vandaer dat ik de leuterij des leuvens het allermooiste vind. Soms een niet, meesal een wel, soms met vallen maar altijd weer opstaan! Rucht reg, schouders omhoog, hoofd recht en dan euven heel euven mijn tong uitsteken. Lekkuh Puh!?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder