Al jaren heb ik vliegangst. En al jaren slaap ik slecht zodat ik pas tegen de ochtend in slaap val. Dus als dan de wekker om zes uur gaat, weet ik bijna zeker dat ik mijn bed niet uitkom. Om dat probleem op te lossen heb ik mijn radiowekker geprogrammeerd op de Jeroen van Inkelshow. Ken je die show? Nou, als ik ergens jeuk van krijg dan is het van de Jeroen van Inkelshow. Dus wanneer ik om zes uur, in één klap, met van Inkel op stadionsterkte wordt geconfronteerd, weet ik niet hoe snel ik mijn bed moet uitkomen. Ik moet er wel bijzeggen dat ik de wekkerradio expres aan de andere kant van de kamer heb gezet, zodanig dat ik hem niet vanuit mijn bed kan uitzetten.Gegarandeerd dat ik binnen een seconde mijn bed uit ben en uit blijf!
Jezus! Van Inkel om zes uur ’s morgens. Sinds wanneer heeft die randviool proefverlof?
Ik dacht dat ze die komediant voor een jaar of twintig hadden opgeborgen.
Maar nee hoor, niet gehinderd door enig normen- en waardenbesef, laat Yorin deze vleesgeworden ranzigheid zijn onbeholpen gekwijl de ether in stotteren. Oké, vrijheid, blijheid, democratie en persvrijheid. Maar kan er niet een landelijk vaccinatiebeleid worden opgestart tegen dit hardnekkige virus?
Eenmaal uit mijn bed zet ik de TV aan voor het nieuws. Het hele land ondergesneeuwd.Camerateams van alle zenders zijn op locatie aan het filmen en proberen zoveel mogelijk chaos te verzinnen. Vliegtuigen kunnen niet meer landen omdat ze niet kunnen opstijgen, auto’s kunnen niet meer rijden, sleeën met lekke banden, illegale sneeuwballengevechten, het kan niet op. Het grootste pak sneeuw sinds de laatste vijftig jaar.
Koortsachtig blèren de zenders het leed de huiskamers in als ware er een meteoor ter grootte van de maan op het Witte huis gedwarreld. Ik hoor niemand meer over opwarming van de planeet en te hoge temperaturen voor de tijd van het jaar..Maar de kijkcijfers zijn uit de kunst en het reclameaanbod stijgt gelijk evenredig met de groei van het pak sneeuw en de uit de losse pols, verzonnen chaos die dat met zich mee zou brengen. Oké, mogen die zenders ook eens een centje extra verdienen?? Van mij wel hoor, maar hallo zeg, er valt alleen maar sneeuw hoor!
Volgens van Inkel, die nog steeds in mijn slaapkamer de atmosfeer staat te vervuilen omdat ik, in de haast om uit mijn bed te komen, vergat de radio uit te knallen, zijn alle daken ondergesneeuwd behalve de daken van de huizen waar wiet wordt geteeld. Je moet van Inkel nageven dat hij met bijzonder relevante informatie komt op de vroege ochtend. Hoe zou het met van Inkels eigen dak gesteld zijn?
Onwillekeurig kijk ik weer naar buiten en zie er bij mij in de buurt alleen al vier..
Ik denk dat ik mijn bed weer inkruip want eindelijk kan ik weer slapen. Al jaren heb ik last van vliegangst. En van muggenangst. Niet van die beesten zelf maar vanwege het idee dat ik mijn bed weer uit moet om ze van het behang te meppen waarmee ik doorgaans de halve nacht in de weer ben. Als het sneeuwt zijn er geen vliegen, geen muggen en met een beetje geluk sneeuwt die van Inkel ook nog onder…

Categorieën: Actualiteiten

17 reacties

WritersBlocq · 10 maart 2005 op 09:45

[quote]Hoe zou het met van Inkels eigen dak gesteld zijn?[/quote]
Wiet weet?
Weer een smulcolumn uit jouw brein Kees! Groetje, Pauline.

Eddy Kielema · 10 maart 2005 op 11:54

Ja, die Van Inkel heeft een bijzonder kwalijke radiocultuur op gang gebracht, waarbij eindeloos gelul van de dj belangrijker wordt gevonden dan de muziek. Al die ochtendshows zijn trouwens even verschrikkelijk. Dj’s denken de grootste komieken te zijn, terwijl hun humor het niveau van de kleuterschool niet ontstijgt. En het verhaal over de sneeuw is een verhaal naar mijn hart, want nietsvermoedend kom ik ’s ochtends aangefietst bij het busstation, blijkt er geen enkele bus te rijden. Zijn we met zijn allen veranderd in een stelletje angsthazen??

Ma3anne · 10 maart 2005 op 12:49

Wakker worden met van Inkel. Toch lichtelijk masochistische neigingen, Kees?

Ja, ik zag ook een paar daken zonder sneeuw, wat me herinnerde aan de inval bij vrienden en hun wietplantage een paar jaar geleden. Die niet-sneeuw had ze verraden en dat is ze duur komen te staan. De sukkels. 😀
Op mijn dak lag gewoon sneeuw, even voor alle duidelijkheid.

Mosje · 10 maart 2005 op 13:35

[quote]Sneeuw-, Vlieg- en Inkelangst[/quote]Had jij niet ook HEMA-worstenangst?
😛

Fred · 10 maart 2005 op 14:08

Hoorde laatst dat Van Inkel betaald kreeg voor dat gezwets.
Dacht eerst dat het een vorm van werkvoorziening was.

WritersBlocq · 10 maart 2005 op 14:48

hij draait wel lekkere jaren ’80 plaatjes tussen het ge-Inkel door hoor 😉

Bakema_NL · 10 maart 2005 op 14:58

Samen met Curry in de jaren ’80 vond ik het nog wel leuk en draaiden ze ook nog wel eens lekkere muziek en je had natuurlijk de Ben Liebrand mini-mix en de grand-mix einde van het jaar………..maar dat was toen…..de soulshow was ook nog leuk, verder niet eigenlijk……jawel, daarna Vara’s vuurwerk, maar dan houdt mijn radioliefde toch echt op. Wat een gelul van die gasten, te triest gewoon. Er is dus ook werkelijk geen radio te vinden in mijn huis, ik luister wel mijn eigen muziek…zonder gelul van een van Inkel of wie dan ook, ik wil er nog geeneens mee wakker worden, al zal het vast werken, dat geloof ik wel.

Kees Schilder · 10 maart 2005 op 15:01

Ja, en dat is nou net de meest kloterige shit van de afgelopen eeuw.Maar oke Writersbloc, over smaak valt niet te twisten 😀

pepe · 10 maart 2005 op 17:23

[quote]Als het sneeuwt zijn er geen vliegen, geen muggen en met een beetje geluk sneeuwt die van Inkel ook nog onder…[/quote]

Ik zal morgen(als hij niet onder gesneeuwd is) even vragen of hij Meneer Kees Schilder even de groeten wil doen in zijn programma 😉

hihi

Mup · 10 maart 2005 op 21:15

[quote]om ze van het behang te meppen[/quote]

Dierenbeul 😛

Groet Mup.

Li · 10 maart 2005 op 21:21

Wie is van Inkel? 😀

Weer een lekkere column Kees 😉

Li

sally · 10 maart 2005 op 22:05

[quote]Ik moet er wel bijzeggen dat ik de wekkerradio expres aan de andere kant van de kamer heb gezet, zodanig dat ik hem niet vanuit mijn bed kan uitzetten[/quote]

Als ik Dinah was gaf ik je zo`n ongenadige dreun met de vliegenmepper dat je binnen een hálve seconde dat helse kabaal uit de wereld hebt geholpen.
😀
Goeie tip trouwens,
Geen kanonschot weet mij wakker te krijgen `s morgens.
Ik zal het ook eens met “van Inkel” proberen 😀
liefs
Sally

Dinah · 10 maart 2005 op 22:33

[quote]Als ik Dinah was gaf ik je zo`n ongenadige dreun met de vliegenmepper dat je binnen een hálve seconde dat helse kabaal uit de wereld hebt geholpen[/quote]

Even voor de duidelijkheid, mijn wekker staat al jaren aan de andere kant v d kamer zodat ik eruit MOET om hem uit te zetten. Helaas is dit nu naast Kees zijn hoofd 😀

En over van Inkel, Kees ligt toch nog iedere keer in een deuk om Noraly dus het zal allemaal wel meevallen.

Pepe laat mij even weten wanneer je gaat bellen, zet ik de radio nog iets harder 😉

Louise · 11 maart 2005 op 08:40

Van Inkel in plaats van gezoem of gerinkel; ik ga het ook proberen!

WritersBlocq · 11 maart 2005 op 09:36

[quote]Ja, en dat is nou net de meest kloterige shit van de afgelopen eeuw.Maar oke Writersbloc, over smaak valt niet te twisten [/quote] En vanmorgen dan, dat nr van Jackson Brown, “Stay”, als dát je niet raakt… dan zet ik je naast Jansen 😛

Kees Schilder · 11 maart 2005 op 10:27

Meaculpa,Writersbloc.Ik stelde het ook wel erg zwart/wit. Komt omdat ik kleurenblind ben.
Je hebt mij overtuigd, maar alleen odat je me anders naast Jansen zet. 😀

viking · 11 maart 2005 op 22:42

[quote]behalve de daken van de huizen waar wiet wordt geteeld[/quote]
Er gebeuren dus godverdomme dingen onder mijn dak waar ik geen weet van heb. Sterker nog, in de hele wijk is geen vlok sneeuw te zien!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder