We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander, maar niemand ontkomt eraan. In het begin ruik je het nog niet zo. Een vleugje vers zweet kan zelfs aantrekkelijk zijn voor het andere geslacht vanwege de feromonen die het bevat. Deze aantrekkingskracht verdwijnt echter snel naarmate het zweet ouder wordt. Als er ook maar iets is waar ik werkelijk onpasselijk van word is het de geur van oud zweet! Ik ben ooit kokhalzend de plaatselijke super uit gerend omdat de vrouw achter me in de rij een penetrante geur verspreidde waar een stinkdier nog jaloers op zou zijn.

Deze vieze zweetlucht tref ik ook soms aan in kleedhokjes. Wanneer de dame voor me na een dagje shoppen niet meer okselfris is, maakt ze me, geheel tegen mijn wil in, deelgenoot van haar zure lichaamsgeur op het moment dat ik het pashokje instapt. De afstotelijke lucht hangt als een zware deken om me heen. Mijn adem inhoudend besluit ik om letterlijk te passen, omdat ik de stank niet langer kan verdragen. Er zijn winkels die daar iets op gevonden hebben. Zij hebben een deo spray in hun pashokjes gezet. Halleluja!

We kunnen rollen, sprayen of deppen. Kies de geur die bij je past en je wordt onweerstaanbaar, wil de reclame ons doen geloven. The Axe effect. Maar niet alleen geur is belangrijk; het oog wil immers ook wat. Hoe onweerstaanbaar iemand ook kan zijn, grote zweetplekken in de kleding zijn meestal dodelijk voor verdere verleidingsaspiraties. Mensen met een oerwoud aan okselhaar, wat de beruchte zweetlucht nog eens extra lang vasthoudt, hoeven ook niet te rekenen op mijn onverdeelde enthousiasme. Kinky spelletje spelen in bed? Is best, schat, ik pak de wasknijpers wel even…maar mogen ze alstublieft op mijn neus dit keer, in plaats van op jouw tepels?

Dat ik niet alleen sta in mijn afkeer voor sopoksels en plakballen komt terug in de uitslag van een onderzoek naar de grootste afknappers tijdens een one night stand. Met stip op nummer één! Zweetlucht. Iemand die lekker ruikt voor het échte zweten tussen de lakens begint, heeft gewoon een pré. Mocht het dan toch nog een onfrisse bedoeling worden, after all, en dan bedoel ik niet een vleugje vers zweet veroorzaakt door recentelijke inspanningen, maar écht een penetrante stinkende zweetlucht, dan spray je gewoon even met je allernieuwste aanwinst op deo gebied, succes gegarandeerd: U verdwijnt en de lucht blijft…

Categorieën: Algemeen

22 reacties

Kees Schilder · 29 juni 2005 op 17:19

Ik vind zweetlucht wel lekker ruiken en begrijp ook niet waarom de deo-industrie daar nog niet op in gesprongen is.
Zonder gekheid, je hebt helemaal gelijk.Geweldig om te lezen 😀

KawaSutra · 29 juni 2005 op 17:32

[quote]Iemand die lekker ruikt voor het échte zweten tussen de lakens begint, heeft gewoon een pré.[/quote]
Wat is er niet heerlijker om zo’n ‘onderonsje’ aan te vangen met een heerlijk ontspannend bubblebad of een verfrissende duo-douche. Irritante luchtjes verdwijnen en U mag blijven!

De vroegste herinneringen zijn geuren, dus ook de hardnekkigste. Ben benieuwd hoe lang de geur van deze column nog blijft hangen. Goed geschreven, Champagne!
🙂

WritersBlocq · 29 juni 2005 op 17:52

Vanmorgen werd mij verteld dat ik een ochtendhu-meur heb. Ik zal eens navragen of daar een luchtje aan zat 😛
Leuke column Champagne, maar er zijn “onderarme” mensen met natte niet-stinkende plekken, daar heb ik medelijden mee. Groetje, Pauline.

Raindog · 29 juni 2005 op 18:15

Erg leuke column. Ben zelf ook niet erg enthousiast over zweetgeuren maar vraag me één ding af. Ik ken namelijk ook verhalen van vrouwen die op onverklaarbare wijze razend opgewonden raken van de stank van zeilers bijvoorbeeld. Het gaat dan vooral over zeezeilers. Enkele dagen of weken zelfs ongewassen door het leven te gaan schijnt een ongeëvenaard afrodisiacum te zijn. Hoe zit dat dan?

Troy · 29 juni 2005 op 18:48

Tja, zonder geur zou de wereld ook maar saai zijn en zou er ook een stuk minder gepaard worden 😀 Maar zoals met alles; er zijn grenzen..

Dees · 29 juni 2005 op 18:51

Leuke column. Al heb ik dan nog weer meer een hekel aan teveel spray.

@Raindog, als je een maand je haar niet wast schijnt het vuilafstotend te worden, misschien is dat met het lichaam hetzelfde. Tsja en dan de lucht van schelpdieren, zee en robuuste natuur…. Zoiets?

Li · 29 juni 2005 op 19:30

[quote]Als er ook maar iets is waar ik werkelijk onpasselijk van word is het de geur van oud zweet! [/quote]
Ben het wel met je eens. Toch is er verschil tussen luchtjes en luchtjes.
Er zijn deo’s waarvan ik kotsmisselijk wordt.
Hetzelfde geldt voor die vieze chemische toiletverfrissers.
Dan weet ik nog zo net niet wat ik liever ruik…

Li

Wright · 29 juni 2005 op 19:54

Erg leuk geschreven column, Champagne!
Maar ja, t’is zweten of hijgen.
Met de oren flapperen schijnt ook te helpen, mits groot genoeg. 😛
Lang geleden, toen de ozonlaag nog gatenloos was, werden zogenaamde ‘sousbras’ in de strijd geworpen, letterlijk vertaald, ‘onder de arm’. Schijfjes stof of leer werden in jurk of hemd genaaid om zo penetrante luchtjes tegen te houden.Misschien een tip voor de deo-haters?

Mosje · 29 juni 2005 op 20:09

Met een neus als ik heb…..nog voor ik Almere binnenreed rook ik de meeste CX’ers al.
😛

KingArthur · 29 juni 2005 op 20:39

Leuke column. Er kwamen een hoop gedachten in mij op. Geen fan van AXE heb ik mij laten verleiden door de reclame Egoist van Channel. Die muziek! Romeo and Julia van Prokovief.

Toch ook nog wat kritiekpuntjes: Misschien was figuurlijk passen in de derde alinea juist leuker geweest. Nu geef je toe aan iets waaraan je een hekel hebt. Ook de plakballen in de eerste zin van de laatste alinea vind ik hier niet zo passend. Voor mijn gevoel komt dit een beetje uit de lucht vallen.

melady · 29 juni 2005 op 20:44

Moraal:
Neem altijd je spuit mee voor sopoksels en plakballen.

champagne · 29 juni 2005 op 21:00

[quote]Misschien was figuurlijk passen in de derde alinea juist leuker geweest[/quote]

Dat bedoel ik juist…ik hou het voor gezien, ik pas..vergissing tussen letterlijk en figuurlijk mijnerzijds 🙁

bert · 29 juni 2005 op 21:01

En dan zullen we het vandaag maar niet hebben over andere écht ondraaglijke en penetrante luchtjes die sommige mensen met zich mee dragen.

Bakema_NL · 29 juni 2005 op 21:19

Tja, er zijn mensen die er weinig tot niets aan kunnen doen. Ik zweet al zonder dat ik iets hoef te doen en na een dag werken voel ik me zeker niet zo fris meer. Maar ik heb dan ook altijd wel een deo bij de hand en rol en spray er lustig op los, maar niet te overdreven. En gelukkig draag ik meestal zwart, dus natte plekken zie je niet, hahahaha. Ik vind het zelf ook niet prettig om te ruiken, maar er zijn mensen die zich er niet voor lijken te schamen, terwijl je toch best de lucht kunt wegwerken. Veel hangt ook af van wat voor deo je gebruikt. Ik had ooit de perfecte (niet in reguliere winkels verkrijgbaar was dat spul), maar die word niet meer gemaakt verdorie.
Je bent ongetwijfeld ook geinspireerd door het warme weer van de afgelopen tijd, er liepen tenminste weer heel wat stinkerds in de rondte. 🙂

Domicela · 29 juni 2005 op 21:26

[quote]Wat is er niet heerlijker om zo’n ‘onderonsje’ aan te vangen met een heerlijk ontspannend bubblebad of een verfrissende duo-douche[/quote]

Kijk, daar kan ik me nou helemaal in vinden …. vervolgens even lekker smeren en rollen en de pret kan beginnen!

Louise · 29 juni 2005 op 21:27

Je productietempo is werkelijk niet te stuiten!
Goed stuk en ik vind de sopoksels en plakballen vooral erg leuk 😀

sally · 29 juni 2005 op 21:56

Ik vond de plakballen nog het leukst!

Tja, dat heb ik weer… 😀

Geinige column

groet
Sally

Ma3anne · 29 juni 2005 op 22:32

Kijk, dat is dan weer zo fijn van CX, dat je elkaar niet kunt ruiken als het buiten 30 graden is. Zweetlucht, deo’s, o de twalettes, of zonnebrandcremes. Ik vind het allemaal niks als al die luchten door elkaar op je afkomen.
Liever één voor één en een beetje matig. Das wel lekker.

o ja, ik had nog beloofd een beetje kritisch te zijn: ‘bedoeling’ moet bedoening zijn. 😛

klungel · 30 juni 2005 op 10:21

Kijk, ik heb de sweetluchtverdrijver waar ik geen hoofdpijn van krijg nog niet gevonden. Als ik weer eens achter zo’n deo fabriek op straat loop zoek ik per direct een andere route. Echter, zo’n zure lucht van oud zweet kan ik ook niet goed hebben. Dus als we ons nou gewoon eens regelmatig wassen met z’n allen 🙂

Leuk geschreven, ik heb met plezier gelezen 🙂

pepe · 30 juni 2005 op 10:32

Weer leuk geschreven Champagne, en ja jij schrijft wat af zeg! Zonder te zweten? 😉

Deo is wel oke, maar niet als je op 10 meter afstand de persoon ruikt aankomen.

Shitonya · 30 juni 2005 op 11:48

Zo’n spray mogen ze ook wel in openbare toiletten plaatsen, want daar kan het ook behoorlijk stinken

Outsider · 30 juni 2005 op 11:58

Erg grappige column. Champagne zal wel geen liefhebber zijn van een tophit van jaren geleden: Love stinks. Die popgroep heette – ik kan er ook niks aan doen- The J. Geilsband.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder