Vorig jaar begon het. Ik ben lid van de fitnesschool geworden, heb een paar vechtsporten beoefend en heb een cursus zelfverdediging gevolgd. Na acht maanden keihard trainen was de omtrek van mijn torso zodanig dat ik me heb ingeschreven bij de AIVD. Na twee weken had ik al een baan als persoonlijk beveiliger. Mijn eerste werkdag heb ik me van mijn beste kant laten zien en ving ik drie kogels op. De dag daarna mocht ik het hogerop zoeken en werd de persoonlijk beveiliger van meneer Wilders. Dat is nu zo’n vier maanden geleden. Sindsdien ben ik de rechterhand van onze filmproducent.
Nou ja, filmproducent, ik neem het allemaal niet zo serieus. Ik ken Geert als geen ander. En in zijn film verwijst hij naar het nazisme dat in 1945 is overwonnen en ook verwijst hij naar het communisme dat in 1989 is overwonnen. Geert kent veel spreekwoorden en past die vaak toe in zijn leven. Eén van zijn meest gebruikte spreekwoorden is: 3 keer is scheepsrecht. Moeten we dit nou allemaal serieus nemen?
Geert is natuurlijk geen echte filmproducent. Ik heb namelijk nog nooit zulke slechte muziek in een film gehoord, echt amateuristisch gedoe.
Wat ook amateuristisch is, is het shot dat een mevrouw (of meneer) in een burka met een kinderwagen voorbij komt lopen. Ik ben er namelijk zelf bij geweest toen Geert met zijn camera naar Slotervaart ging. Zelf ook in een burka gehezen (stel dat ze me herkennen was zijn excuus) lag hij dagen in de bosjes met zijn camera totdat hij eindelijk een burka voorbij zag komen. Toen hij het op band had keek hij het terug in zijn kamertje. Ik stond voor de deur en hoorde ineens gevloek. Ik liep snel naar binnen en vroeg wat er aan de hand was.
Hij vertelde me dat het stuk niet goed was. Ik keek hem moedeloos aan en vroeg of hij het echt meende, hij zei dat ik het zelf maar moest zien. Maar ik kon het probleem niet vinden. Bleek dat er in het begin van het filmpje een grote tak in beeld was. Hij had geen zin om weer zo’n gewaad aan te trekken en van Den Haag naar Amsterdam te rijden en besloot dat het met wat knippen en plakken wel te redden was.

Ik heb al gezegd dat ik Wilders als geen ander ken. Ik weet ook dat hij een goed mens is. Soms neemt hij het wel eens op voor de zwakkere, zo ook gisteren. Liveleak.com.
Een internetbedrijf waar je filmpjes op kan zetten (net zoiets als youtube en googlevideo) werd drie maanden geleden bijna failliet verklaart. Ze wisten het nog even vol te houden tot daar de redder kwam, Super Geert stond op, trok zijn leren broek en rode cape aan en ging te paard. Hij bedacht zich geen moment en pakte de laptop erbij, maakte een account bij liveleak aan en zette zijn filmpje op de site. vijf miljoen kijkers was het resultaat binnen 12 uur. Tot groot genoegen van de liveleak medewerkers die gisteravond tot in de nachtelijke uurtjes gefeest en geproost hebben op Geert.
Zoals Geert zou zeggen: De één zijn dood is de ander zijn brood.

Categorieën: Actualiteiten

5 reacties

Neuskleuter · 29 maart 2008 op 18:02

Wat een milde column. Precies de toon die het mag hebben bij dit onderwerp. Helaas is het alweer de 3e of 4e die ik er vandaag over lees. Veel te veel aandacht voor Wilders en zo’n amateuristische film. Maar ach. Je hebt wel gelijk.

SIMBA · 29 maart 2008 op 18:12

Leuke titel en een orginele invalshoek.

arta · 29 maart 2008 op 18:48

Eigenlijk ben ik het niet eens met bovenstaande reacties.
De eerste alinea komt al zo ongeloofwaardig over, dat voor mij de lol er alweer vanaf was… Ik dacht: “Oneee, niet weer zo’n niets-nieuws-brengend stuk over het John Travolta-negatief. Helaas was het dat, wat mij betreft, weer wel. 🙁

Dees · 30 maart 2008 op 11:12

Tsja, ik vind het wel leuk gedaan. Ik vind trouwens ook dat je steeds vooruit gaat, per column.

geertsjohn · 30 maart 2008 op 11:56

Je gaat inderdaad snel vooruit. Maarja, hoe kan dat ook anders als je dagelijks met hoogst intelligente mensen werkt.
Op zich is de column een zwak verhaal maar je schrijfwijze is wel leuk en kennelijk heb je de spellingscontrole gevonden.
Ga zo door!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder