Twee fundamentele rechten van de mens in Nederland staan onder discussie: Vrijheid van meningsuiting en stakingsrecht.

Omdat de vrijheid van menigsuiting bestaan ontlenen bepaalde personen hier rechten aan om te kwetsen, discrimineren en haat te zaaien. En dan bedoel ik niet in de eerste plaats Wilders. Want is het Wilders die zo’n ophef aan het maken is, of de media en politiek er omheen? Want hoewel de film bij voorbaat al controversieel te noemen is, heeft nog niemand nog maar een seconde film gezien. Van mij mag die film er dan ook gewoon komen, maar wel met dien verstande dat het niet haatzaaiend of discriminerend is. Want dan moet Wilders zijn (politieke) verantwoordelijkheid nemen. Overigens zou het mij niets verbazen als Wilders afkoerst op een premiere op 1 april en dan zelf het hardste lacht.

Het stakingsrecht wordt door de politie(bonden) volop uitgeoefend. Maar hoever mag je hier in gaan? Wat mij betreft mag je staken, zolang je anderen er niet mee hinderd of schade toebrengt.
Want wat bereik je ermee dat je ervoor zorgt dat voetbalwedstrijden niet doorgaan? Miljoenen mensen worden hiermee geconfronteerd. Duizenden mensen hadden zich verheugd op een bezoek aan de wedstrijd. Diverse betrokken bedrijven hebben al voorbereidingen getroffen en kosten gemaakt.
Maar het wordt nog erger: het verkeer ontregelen. Nogmaals duizenden of miljoenen mensen die de dupe worden. Mensen die hierdoor buiten hun schuld te laat komen op hun werk / school / examen / solicitatiegesprek. Waardoor hun leven wellicht een draai krijgt, zonder er zelf schuld aan te hebben. Laat staan de vele transportbedrijven die hierdoor veel schade lijden. Ze doen de hele economie voor een dag schade aan!

Hetzelfde geldt voor het openbaar vervoer. Ongestraft mogen ze miljoenen mensen laten staan op het perron, mensen die al reeds betaald hebben voor een dienst die niet wordt uitgevoerd.
Waar ligt de grens, want wat als het Nuon of Essent personeel gaat staken en de centrales uit zet? Of het personeel van de waterbedrijven zoals Vitens de kraan dicht draaien?


3 reacties

Neuskleuter · 10 maart 2008 op 14:45

[code]Omdat de vrijheid van menigsuiting bestaan ontlenen bepaalde personen hier rechten aan om te kwetsen, [/code]
Je moet zorgvuldiger omgaan met je zinnen, want dat is het materiaal waar je hier mee werkt. Ik moest een paar keer lezen voor ik snapte wat je bedoelt, omdat er een spelfout in zit, een congruentiefout en een leesteken ontbreekt.

Je geeft je mening, het is actueel, dat is goed aan deze column. Maar je gaat nogal kort door de bocht elke keer. Wilders en 1 april vond ik een leuke grap, maar verder ben je me al snel kwijt.

Voorbeeldje van kort door de bocht gaan: staken: volgens jou mag dat, zolang je de ander niet hindert of schade aanbrengt. Maar dat is juist het idee! Jouw baas heeft schade, omdat hij je moet betalen terwijl jij niets doet. Als je er meer mensen bij betrekt en uitlegt waarom je staakt, zullen zij er even van balen. Maar zij kunnen je ook weer steunen! Staken is een manier om aandacht te vragen voor je probleem. De politie staakt trouwens ook vriendelijk, door geen bekeuringen te geven bij minder ernstige overtredingen. Dus je informatie klopt niet.

En trouwens, over openbaar vervoer: als reizigers daar vertraging hebben door niet van te voren aangekondigde acties, krijgen ze hun geld terug bij vertragingen. De helft voor een half uur, alles voor een heel uur.

Dus als ik jou was, zou ik beter op de spellingscontrole letten en je informatie wat meer nagaan 🙂

Mosje · 10 maart 2008 op 17:33

Tja Edwin Zonderstad, en zou er gebeuren als de Gasunie de kraan dichtdraait. en als alle vroedvrouwen niet thuis geven. en de apotheken geen pillen meer draaien. En Google geen zoekopdracht meer uitvoert.
Je moet er inderdaad niet aan denken. Of misschien toch maar wel.

AANKONDIGING
Op 15 maart aanstaande te Utrecht gaat Neuspeuter uitgebreid uit de doeken doen wat een congruentiefout is.
Er zijn nog kaarten beschikbaar.

SIMBA · 10 maart 2008 op 19:18

*neemt pen en papier mee om notulen te maken over de congruentiefout*

Geef een reactie

Avatar plaatshouder